fbpx

Hvor stor kan og skal en telefon kunne være for å være en telefon?

Dell Streak – hverken fugl eller fisk

Hvor stor kan og skal en telefon kunne være for å være en telefon?

Jeg er en stor Apple fan, og en enda større fan av iPhone og iPad, men jeg har selvsagt fått med meg at antall Android telefoner pøses ut i et stort tempo – i et tempo større enn iPhones, så jeg var svært spent og gledet meg veldig til å teste ut min aller første Android telefon – og ikke hvilken som helst, men Dells nye Streak!

Ikke fulg eller fisk

Mitt første inntrykk av Dell sin telefon var at dette var en svært slank og lekker dings – men ikke en telefon…. Det neste jeg gjorde var å sjekke WAF faktoren (Wife Acceptance Factor) – jeg lot min kone se, og ta på den. Hun var enda mer negativ enn meg – dette var definitivt IKKE en telefon, men en Internett DINGS man kunne ringe med. Den er rett og slett for STOR til å være en telefon, og for LITEN til å være en digitalfjøl, så hva er den egentlig god som?

Perfekt midt i mellom

Dell Streak er en slank og lekker liten sak. Det er ingen tvil om at Dell har gjort en god design jobb, men for meg kan det virke som man ikke helt har bestemt seg for HVA den skal være. Gaute Holmin i Mobizmag testet Dell Streak og stilte det samme spørsmålet som meg …. er det en telefon eller ett surfebrett?

Du får akkurat plass til Dell Streak i lomma di på dressjakka, men ikke hvis du skal ha på handsfree settet via mini-jack, for den har de valgt å plassere på siden av telefonen…i tillegg er den såpass stor i handen din at fingrene dine vil måtte strekke seg såpass mye at det vil bli ubehagelig å holde den som en telefon i en lengre samtale.

Dell Streak er på ingen måte værst i klassen, for det må nesten Samsung Galaxy få æren for.

Spørsmålet er jo egentlig hvor stor en Internett-dings kan være for å få lov til å kalle seg en telefon – bare fordi du kan ringe med den…..og hvorfor er det viktig å kalle det for en telefon, når det å ringe kanskje ikke lenger er den primære bruken.

Jeg skrev en artikkel i oktober om at SmartTelefoner snart er mer populær enn PCer og tok for meg bla min egen bruk av min iPhone som en SmartTelefon:

Min iPad synes jeg feks er bedre til å skrive ePost på enn på min iPhone. Det meste er faktisk bedre å gjøre på en iPad enn på en iPhone – fordi den har større skjerm, og ligger bedre i fanget mitt.

Dell Streak er på samme måte mye bedre enn min iPhone til en rekke oppgaver som en SmartTelefon kan brukes til.

Med større skjerm er det ingen tvil om at enheten er bedre å bli underholdt på – surfe, spille, se film, med mer. Men den er for liten til å jobbe på, lese bøker på…. Med front-facing kamera er derimot Dell Streak en perfekt video-telefon. Størrelsen på Dell Streak gjør den også til en mye bedre mobil spill-konsoll enhet enn feks en Apple iPod Touch.

Gi meg en god docking-stasjon til Dell Streak i stående posisjon kombinert med FaceTime-for-Android-liknende app så kunne jeg blitt kjøpt…kombinasjonen av en fantastisk skjerm på 5″, front-facing kamera, 3G-for data og video-samtaler gjør iallefall enheten mer aktuell for meg enn en Samsung Galaxy. Samsung Galaxy som er ment å være en digitalfjøl er rett og slett for liten, men uansett ALTFOR stor til å være en telefon. Dell Streak prøver iallefall IKKE å være en digitalfjøl, men er samtidig også litt for stor for å være en telefon….den er derimot perfekt til å være så mye annet.

God til 11 av 13 ting

Den er for stor til å være en telefon og for liten til å lese bøker, aviser og magasiner på, men det her er en fantastisk god enhet til ALT ANNET. Kraftig prosessor, god skjerm, bra kamera, utskiftbart batteri, MicroSD-minne oppgraderbart til 32Gig og mye, mye mer, og alt til en fornuftig pris….Skulle jeg kjøpt meg en Android enhet så hadde jeg valgt den her fremfor Samsung Galaxy, men når jeg allerede har brukt altfor mye penger på Apples AppStore så håper jeg heller at den neste iPod Touch kommer i 5″ – eller at neste generasjon iPad kommer i flere utgaver, deriblandt en 5″ utgave! For alle andre som ikke liker Apple og AppStore, så vil jeg tro at denne vil bli tatt godt i mot!