fbpx

Vi bruker adblock for å slippe irrelevante annonser

AudienceProjects rapport for UK og US viser klart og tydelig hvorfor vi bruker adblock: For å slippe annonser uten personlig relevanse.

Jeg liker rene nettsider. Jeg liker raske nettsider. Nettsider som gir meg en god brukeropplevelse. Mange av nettsidene i dag fra mediehusene er alt annet enn raske og rene. De er stappfulle av annonser – som plasseres overalt; Rundt innholdet. Før inneholdet. Midt i innholdet, og gjerne etter innholdet også. I tillegg er annonsene alt annet enn relevante. De øker tiden det tar å laste ned en side, og de reduserer brukeropplevelsen. Derfor er det ikke vanskelig å forsvare bruk av adblock-programvare – til tross for at det ikke bidrar til å holde liv i en hardt prøvd mediebransje.

Vi liker ikke annonser – spesielt ikke de som er irrelevante – og det er de fleste

Ifølge en fersk rapport fra Audienceproject – for UK og US – er det kun 15% i UK og 13% i US som er positive til annonser før videoklipp. Såkalte prerolls. I UK sier 47% av innbyggerne at de bruker adblock-teknologi for å stoppe annonsevisning på laptop, nettbrett eller smarttelefon. I USA er det så mange som 52% som sier det samme.

Samtidig sier 31% at holdningene deres til annonser ville endret seg i positiv retning, hvis annonsene ble opplevd relevante.

Hør også: Er det rart vi hater reklame? (MediaPuls)

Forskjell på hva de sier, og hva de gjør

Rapporten avslører også at det er stor forskjell på hva de sier, og hva de gjør. Det er ikke like mange som bruker adblock-teknologi, sammenlignet med hvor mange det er som sier at de gjør det.

Forskjellene mellom UK og US er små – og mer eller mindre de samme når vi ser på faktisk adblock-bruk.

Det er de unge som er de hyppigste brukerne av adblock, og det er flere menn enn kvinner – 58% menn, mot 47% kvinner. Nesten 60% av aldersgruppen 15-25 år innrømmer at de bruker adblock-teknologi til å fjerne annonser når de surfer.

Les også: Syv av ti norske forbrukere er negative til å få servert reklame på Facebook (DN.no)

Bruker adblock for en bedre brukeropplevelse

Årsakene til hvorfor man bruker adblock-teknologi er forholdsvis likt mellom UK og US. Nettsidene ser bedre ut, og man slipper å bli eksponert for irrelevante meldinger/reklame. Omlag 1 av 4 blokkerer annonser for å hindre at nettsiden overvåker, og samler inn data. 1 av 4 blokkerer for at nettsidene skal lastes ned raskere, men kun 1 av 10 gjør det for å spare på datatrafikken.

Les også: Folk er drittlei drittdårlig reklame

31% i UK og 43% i US sier de vil bli mer positivt innstilt mot annonser, hvis de blir personalisert og dermed mer relevante. På den andre siden sier nesten 1 av 4 at personaliserte annonser vil gjøre de enda mer negativt innstilt mot annonser.

Last ned hele adblock-rapporten her: ad_blocking_uk_us

Konklusjon: Nesten halvparten av de spurte er negative til annonser. Omtrent 1/3 vil bli mer positivt innstilt om annonsene blir mer relevante. Da vil de ikke forstyrre like mye. Personalisering av innhold og reklame er kanskje veien å gå?

Positiv eller negativ til personaliserte annonser?

[polldaddy poll=9579478]