fbpx

Bruk kunstig intelligens til å skrive bedre eposter

Boomerang Respondable innstikket til Gmail og Outlook vil hjelpe deg å skrive bedre eposter ved hjelp av kunstig intelligens.

Med kunstig intelligens skal NTB skrive sportsjournalistikk har MediaPuls tidligere omtalt. Kunstig intelligens og robotjournalistikk var også på programmet under Arendalsuka i midten av august. Nå er det ikke bare til journalistikk kunstig intelligens kan brukes, noe epost-innstikket til Boomerang er et eksempel på. Respondable vil derimot ikke skrive epostene dine, men hjelpe deg til å skrive bedre eposter. Forutsetningen er at du enten bruker Gmail eller Microsoft Outlook, og at epostene du skriver er på engelsk. I alle fall enn så lenge.

Det er Wired som skriver at Respondable vil hjelpe deg å skrive eposter på en måte som gjør at du får svar. Og utover den kunstige intelligensen som ligger i Respondable, vil Boomerang-innstikket også gi deg muligheter til å sende eposter på nytt, hvis mottageren for eksempel ikke har åpnet eller svart på din epost, innenfor den tidsrammen du selv bestemmer.

Boomerang-Respondable-epost-til-Marius-Karlsen-HansPetter

Boomerang Respondable

Respondable installeres raskt og enkelt, og brukes via nettleseren din til Gmail eller Google Apps. Tilsvarende tjeneste er også tilgjengelig for Microsoft Outlook. Respondable vil deretter analysere eposten din basert på en rekke kriterier, og gjør det i sanntid mens du skriver eposten.

Boomerang-Respondable-prisplan-HansPetter

Gratisutgaven analyserer eposten din basert på overskrift, antall ord, antall spørsmål og «Call to Action» du stiller , samt hvor godt (og lesbart) du skriver. For 15 USD per måned, vil Respondable i tillegg vurdere abstrakte parametere, hvor den kunstige intelligensen vil se på hvor positivt språket ditt er, hvor høflig du skriver, samt hvordan du kommer frem med egne meninger, og ikke bare faktaopplysninger.

politeness-boomerang-respondable-HansPetter

Dyp læring og nevrale nettverk

Boomerangs Respondable benytter seg av flere maskinlæringsteknikker ved hjelp av nevrale nettverk og dyp læring, kombinert med andre verktøy for å analysere teksten og gi umiddelbar tilbakemelding.

Nevralt nettverk brukes som benevnelse på kunstig etterligning av biologisk nervevev fra hjernen eller det sensoriske system. Metodene og algoritmene forsøker å etterligne egenskapene, men bruker kun inspirasjon fra biologisk nervevev uten å være eksakt kopi. (Kilde: Wikipedia)

Boomerang skriver på sin nettside at de har brukt data fra millioner av eposter for å analysere seg frem til hvilke typer epost som gir best respons. Er du altfor negativ i din epost, er sannsynligheten større for at din epost vil bli ignorert. Har du glemt å skrive inn en god tekst i emnefeltet – eller skrevet altfor mye i emnefeltet – øker også sannsynligheten for at du aldri får et svar tilbake. Derimot er sjansen for et svar noe større hvis eposten er litt negativ eller kritisk vinklet – at du får frem dine egne meninger med andre ord – fremfor at innholdet er helt nøytralt.

Det hører med til historien at Marius svarte på min epost i løpet av noen få minutter ;)

Kan brukes til å skrive bedre artikler og bloggposter – på norsk

Selv om Responsable er laget for epost, er det ingenting i veien for at du bruker løsningen til å skrive bedre artikler, kronikker og bloggposter. Og bruker du Google Translate (i tillegg til litt manuell tid til å påse at oversettelsen fra engelsk til norsk sitter), så kan Responsable også bli et godt verktøy for mye mer enn bare e-post på engelsk. Drømmen er uansett at Boomerang (eller noen andre) kommer med tilsvarende løsning for Google Docs og Microsoft Word, og at norsk (og andre språk) støttes.

Test ut Boomerang Respondable og les Wired-artikkelen i sin helhet som konkluderer med at du ikke bør skrive altfor negative (og lange eposter), men heller ikke altfor kjedelige eposter. Da øker sannsynligheten for at du aldri får svar, skal vi tro den kunstige intelligensen.

Kommer jeg til å bruke Respondable selv? Nja … ikke før det dukker opp med støtte for norsk. Og det gleder jeg meg til.