fbpx
BoomDock

Bluetooth-høyttaleren med både kraft og eleganse

Når du vil ha litt skikkelig grom basslyd fra en bluetooth-basert høyttaler, er det BoomDock 2 Evolution fra Kitsound som gjør jobben for min del. 

Jeg omgir meg med mye lyd. Jeg har lyd rett i øret. Jeg har lyd rundt øret. Også har jeg mye lyd rundt i huset.

Felles for all lyd jeg konsumerer er at den alltid er trådløs. Og at den i nesten alle tilfeller blir distribuert via min iPhone. Da går det enten i AirPlay eller Bluetooth. Skal jeg ut på en flytur blir det «rundt øret» med mine trådløse hodetelefoner. Støyreduksjon er et krav. Skal jeg overnatte på et hotell tar jeg av og til med meg en liten bluetooth-høyttaler. Blir jeg lengre blir høyttaleren gjerne litt større.

Under «normale» omstendigheter nøyer vi oss hjemme med å strømme musikk og podkaster direkte fra vår Google Home som står på kjøkkenet. På kontoret står Google Home Mini, mens Amazon Echo Dot strømmer lyd på soverommet.

BoomDock 2 Evolution

I stuen står derimot «monsteret«. Bluetooth-høyttaleren fra Kitsound. BoomDock 2 Evolution.

Nydelig og minimalistisk design, som leveres enten i svart eller hvit pianolakk. Ser bra ut, og låter enda bedre. Subwooferen på undersiden er på 6 tommer og gir fra seg 50W. Det er en naturlig årsak til at høyttaleren heter «Boom«. Det kan til og med bli litt for mye av det gode, men heldigvis kan du regulere både bass og diskant som du vil, ved hjelp av den medfølgende fjernkontrollen. De to diskant-høyttalerene på fremsiden gir sammen med subwooferen en total effekt på 110W. Luften fra bassen slippes ut på baksiden.

BoomDock

BoomDock 2 Evolution er ingen høyttaler for den kresne Hifi-entusiasten som vil ha mange tilkoblingsmuligheter. Dette er mer eller mindre en ren bluetooth-høyttaler. Men du kan koble til lyd-utstyr med kabel også. Hvis du insisterer. På baksiden har du mulighet til å koble til en ekstern lyd-kilde. I tillegg kan du også kjøre ut til andre høyttalere om du skulle ønske det. Det jeg setter stor pris på derimot, er USB-porten som lar meg koble til min iPhone, slik at den kan lades samtidig som den «mater» BookDock-en med bluetooth-lyd.

BoomDock

På fest og på hytta

Som sagt nøyer jeg meg med Google Home til vanlig bruk. Men skal jeg «forsvinne» i et lydspor fra Hans Zimmer når jeg er hjemme alene, er det BoomDock 2 Evolution som gjelder. Har vi gjester på besøk og det skal «spilles litt», så kommer både Google Home og Libratone høyttaleren min til kort.

Og når vi drar til hytta blir som regel BoomDock-en med. Selv om høyttaleren er stor og veier nesten 6 kilo er det verdt det. Plass tar den også. Med sine respektive mål på H115,5 x B420 x D280 mm, tar BoomDock mer plass sammenlignet med de fleste andre bluetooth-høyttalere i samme prisklasse. Men som sagt; det er verdt det.

Ønsker du å lese en mer omstendig omtale og test av BoomDock 2 Evolution kan jeg anbefale å ta en kikk på Trustedreviews.com.

BoomDock

Norsk distributør av Kitsound BoomDock 2 Evolution er Tura Scandinavia, hvor jeg fikk mitt eksemplar fra. De opererer med en veiledende pris på 2.599.

Av norske forhandlere som jeg fant via Prisjakt.no, får du den billigst via Dangstons.