fbpx

Attersyn 44

Vil Zuckerberg sette kaffen i halsen, endelig kan vi surfe under hele flyturen, Facebook driver mest trafikk, julehandel på Internett, kjøp en kopp kaffe via Twitter.

Wonderloop endelig lansert

Wonderloop

Les hele artikkelen i Dagens Næringsliv

Hørt om Hanna Aase? Husker jeg ble kjent med henne via Twitter for snart 3 år siden og traff henne også ved et par anledninger…..så ble hun borte.

Så dukket hun opp igjen, i USA og med sitt eget prosjekt – Wonderloop. Nå er appen lansert og i helgen kunne vi lese om hele reisen i Dagens Næringsliv. Med avslaget fra Innovasjon Norge (surprise….) til egen leilighet på Manhatten. Med Wonderloop skal ingen ringere enn Mark Zuckerberg sette kaffen i halsen i følge Hanna. Slike store tanker får man ikke lov til å ha i Norge, da er det godt å se at noen tar sats og satser alt på å lykkes, vel vitende at det er 99,9 prosent mulighet for å mislykkes.

Hva er så Wonderloop og hvorfor skal Mr Facebook sette kaffen i halsen? Les hele intervjuet med Hanna i Dagens Næringsliv. Jeg ønsker henne lykke til, har lastet ned appen og bare venter på å bli invitert inn til det som er verdens første app for video-baserte personprofiler og -introduksjoner. Krysning av LinkedIn og Instagram?

wonderloop-vision

Endelig lov å bruke iPad og iPhone under hele flyturen

FAA-Delta-WiFiFederal Aviation Administration (FAA) har godkjent bruk av elektroniske enheter under hele «oppholdet» i et fly. Den nye regelen trådde i kraft 31. oktober i år og regelverket skal implementeres ummidelbart.

We believe today’s decision honors both our commitment to safety and consumer’s increasing desire to use their electronic devices during all phases of their flights. These guidelines reflect input from passengers, pilots, manufacturers, and flight attendants, and I look forward to seeing airlines implement these much-anticipated guidelines in the near future.

Les hele saken fra FAAs egen pressemelding. Den som venter på noe godt venter tydeligvis ikke forgjeves.

Facebook driver mest trafikk

Hvilke sosialt nettverk som driver mest trafikk til din nettside eller blogg handler i mange tilfeller om en rekke parametere; hvilken bransje er du i, hva er ditt publikum, hvilke sosiale nettverk bruker ditt publikum, hvilke kjønn, alder og bosted. «Menn er fra Google+, kvinner er fra Pinterest» er det noen som sier, jeg vet ikke jeg, i Norge er det ikke så mange som bruker noen av disse, men begge vokser kraftig globalt og Google+ er nå det nest største sosiale nettverket. Ungdommen forlater visstnok Facebook og LinkedIn vokser i et rasende tempo.

Kilde: Shareaholic sin egen blogg

I følge Shareaholic har andelen av henvisningstrafikk som kommer fra Facebook økt fra 6,5 til 10,4 prosent fra september 2012 til 2013. I samme periode har Twitter økt fra 0,8 til 1,2 prosent, mens LinkedIn og Google+ ligger flatt med henholdsvis 0,1 prosent og 0,04 prosent. Les resten av bloggposten til Shareaholic.

For min egen del har det vært store endringer, størst av alle er hvor mye Facebook på mobil driver henvisningstrafikken min.

henvisningstrafikk

Hvordan er det med henvisningstrafikk til din egen blogg eller nettside, hvilke sosiale nettverk driver mest trafikk? Det er spørsmålet jeg stiller denne uken på «ukens poll».

Julehandel på Internett

I følge Distansehandel vokser handelen på Internett dobbelt så rask som i fysiske butikker. Sist uke lurte jeg på hvor stor andel av årets julegaver dere planlegger å handle på Internett og svaret er litt overraskende. Det er nesten enten eller… Nå skal det legges til at det ikke var så mange som svarte, så pollen sier egentlig ikke så mye. Kun 60 respondenter.

julegaver-internett

Kjøp en kopp kaffe via Twitter

twitter-starbucks-visaEnn så lenge ikke i Norge, men i USA kan du nå med kundekortet til Starbucks tvitre en kopp kaffe til en kompis av deg. Alle kunder som har et kundekort fra Starbucks kan synkronisere det med Twitter og koble det oppimot ditt eget kredittkort. Via Twitter-kontoen @tweetacoffee (12,500 følgere) kan du nå gi bort en kopp kaffe til en god venn eller venninne. Det hele er gjort i samarbeide med Visa, som også gir bort et gavekort på 5 dollar til de første 100,000 som kobler sin Starbucks-konto mot Twitter ved bruk av sin Visa-konto og som gir bort en kaffe.

Les mer på Mashable

Ha en god uke

Hva skjer i uken som kommer? Hvor mye mer vil det regne før det begynner å snø, og når vil jeg bli invitert til å teste ut Wonderloop? Jeg har som mål å få gjort ferdig analysen av undersøkelsen «Hva bruker du sosiale medier til?»

Som alltid – Ha en god uke!

photo credit: Sprengben [why not get a friend] via photo pin cc / photo credit: PG.NETO via photopin cc