fbpx
airdrop

AirDrop til Android

Google er i ferd med å lansere Nearby Sharing. Android-utgaven av Apple sin AirDrop-løsning. 

Økosystemene gjør det vanskelig å bytte

Jeg har flere ganger snakket og skrevet om hvor vanskelig det kan være å bryte med Apple sitt økosystem når du først har valgt å gå «all inn» på produktene til Tim Cook. FaceTime, iMessage, Airplay og Airdrop er bare noen av eksempler på funksjoner som kun funker mellom Apple sine produkter. Tjenester og funksjoner som hever opplevelsen og dermed også tilfredsheten og lojaliteten til selskapets produkter. 

Opp og ned i skyen – eller via kabel

Skal jeg dele bilder, videoer og filer mellom mine Apple-produkter, løser jeg det enkelt og trådløst med AirDrop. Skal jeg dele bilder og videoer fra min Huawei P30 Pro-telefon med min MacBook, må jeg enten ty til kabel og dårlige Huawei-apper, eller la bilder og videoer bli lastet opp til Google Photo i skyen og så ned på min MacBook. Det siste er det enkleste, selv om det er unødvendig tungvint. Ikke minst fordi alt av bilder og videoer nå først «opp i skyen» før dem kan komme tilbake igjen på min laptop. 

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Ikke AirDrop, men men Nearby Sharing

Nå holder derimot Google på å utvikle en Airdrop-løsning for Android-telefoner. Funksjonen har fått navnet Nearby Sharing, og er en videreføring av Android Beam, som brukte NFC, Bluetooth og WiFi for å dele filer mellom enheter, men som Google av en eller annen grunn valgte å avslutte i 2019. 

På samme måte som AirDrop lar deg dele alt av filer med andre Apple-brukere i nærheten, vil Nearby Sharing (klinger ikke like godt som AirDrop) la alle Android-brukere enkelt dele filer mellom enheter. Funksjonen er ikke offisielt lansert ennå, men XDA Developers har lagt ut en video som viser tjenesten vil fungere, basert på to Google Pixel-modeller. 

 

Ikke like bra som AirDrop

I motsetning til AirDrop som lar deg dele filer mellom forholdsvis store avstander, vil Nearby Sharing kreve at enhetene er innenfor 30 cm. Det fremkommer ikke noe sted når Nearby Sharing vil bli offisielt lansert, og XDA Developers-demoen sier heller ingenting om det vil bli mulig å bruke Nearby Sharing mellom en Android-telefon og en Chromebook-laptop, ei heller om Google har tenkt å lansere en utgave for Microsoft Windows eller Apple MacBooks. 

Bilde: Paula Lavalle via Unsplash