fbpx
førsteparts-data

Jan Berthrand Danielsen, country lead, Adform Norway.

Adform parkerer konkurrentene med unik førsteparts-ID-løsning

Adforms programmatiske løsning, den første i sitt slag i verden, aktiverer første- og tredjeparts-ID-er på tvers av alle nettlesere og enheter. Løsningen, som har fått navnet ID Fusion, er utviklet som en direkte respons på det fragmenterte identitetslandskapet og gir dagens markedsførere et enormt konkurransefortrinn.

Adform er den eneste globale, uavhengige og fullt ut integrerte reklameplattformen som er utviklet for moderne markedsføring. I tillegg er Adform også den eneste globale aktøren med hovedkontor og serverpark i Europa. Sistnevnte er særs viktig med tanke på Schrems II-dommen som forbyr at personinformasjon til europeiske brukere blir overført til USA, noe som har blitt aktualisert med nylige dommer fra både det østerrikske og franske datatilsynet.

Første løsningen som aktiverer både første- og tredjeparts-ID-er

Nylig lanserte Adform ID Fusion, som er en avansert reklameteknologi, utviklet for å hjelpe markedsførere å gjennomføre vellykkede markedsføringskampanjer i en førsteparts ID-hverdag. ID Fusion er den første løsningen i sitt slag som aktiverer både første- og tredjeparts-ID-er, og gir på den måten markedsførere tilgang til også de 50 prosent av brukerne som er skjult på enheter, nettlesere og ande kanaler som ikke har støtte for tredjeparts-informasjonskapsler.

Adform-kunder som har gjennomført kampanjer med ID Fusion opplever sterke resultater:

 

Førsteparts-ID-er tilhører fremtiden, og vi i Omnicom er stolte av å være i forkant i denne overgangen. Vi tror at ID Fusion vil gjøre oss i stand til å redusere avhengigheten av tredjeparts-cookies, og samtidig bevise at det er mulig å lykkes med markedsføringskampanjer basert på førsteparts-ID-er allerede nå. Det er ingen grunn til å vente til 2023, når tidsfristen til Google Chrome går ut på dato. De første resultatene viser inkrementell forbedring på tvers av Safari og Firefox, som ikke lenger støtter tredjeparts-ID-er, forklarer Danny Hopwood, Senior Vice President, Global Head of Digital Display and Investment Solutions i OMG Global Investment.

 

Etter tre års utvikling lanserte Adform plattformen FLOW i 2020. Siste tilskudd i FLOW er ID Fusion som bygger bro mellom første- og tredjeparts-ID-er på tvers av samtlige nettlesere og enheter. Og alt med personvernet i fokus.

Bransjen vår står ovenfor en enorm overgang. Etter at Google besluttet å avslutte støtte for tredjeparts-cookies på Chrome, har det dukket opp et skred av nye initiativer for å kunne identifisere relevante målgrupper. Utfordringen er dramatisk for dagens markedsførere som i stor grad fortsatt er avhengige av eldre systemer som baserer seg på tredjeparts-ID-er.

Mye bedre enn Google Topics

Løsningen muliggjør datadrevet målretting, optimalisering og måling i miljøer som Firefox og Safari, hvor tredjeparts-informasjonskapsler ikke lenger støttes. Og mens Google Topics risikerer å kun fungere for Chrome, og Unified ID 2.0 begrenser bruken til kun én bestemt ID, tilpasser Adforms ID Fusion seg til samtlige førsteparts-ID-løsninger, som er svært viktig for dagens markedsførere.

Det fragmenterte personvern- og ID-økosystemet er avhengig av en allsidig, fleksibel og skalerbar løsning som kan tilpasses samtlige nettlesere og uavhengig av enhet. I Adform tror vi på et åpent, annonsefinansiert internett, hvor forbrukerne har mer kontroll over dataene sine som befinner seg utenfor de såkalte «walled gardens». Adforms tilnærming med ID Fusion lar markedsførere samle verdifull innsikt og levere effektive kampanjer, uten at det går på kompromiss med EUs personvernforordninger.

ID Fusion gjør det mulig for markedsførere som ønsker å nå nye brukere å oppnå en betydelig økning i avkastningen på markedsføringen. Den gjennomsnittlige forbedringen ved bruk av førsteparts-ID-er er minst en dobling av andelen klikk, samt en dobling av konverteringsraten på annonser kjøpt i Safari og Firefox.

Les mer om Adform her.