fbpx
abonnement

Abonnementstrenden har kommet til bilene våre – først ute er Audi

Nå kan norske Audi-kunder abonnere på digitale funksjoner som lys, assistentsystemer og infotainmentsystemet via det skybaserte systemet Functions On Demand.

Fra eie, til leie, til å abonnere

Det har lenge vært en økende trend at vi leier i stedet for å kjøpe. Men enda større trend har vært at vi abonnererer. Vi abonnerer på TV 2 Sumo for eksempel. Eller på Netfix, Spotify, Storytel, Amazon Prime, Office365, Adobe Lightroom, osv, osv.

Den nye trenden er at vi også vil begynne å abonnere på fysiske produkter. De siste Sonos-høyttalerne kan du abonnere på. Betaler du ikke abonnementet ditt, slutter høyttaleren å spille Spotify-musikken som du også abonnerer på. 

Abonner på varme i rattet

For en liten stund siden dukket det opp rykter om at BMW ville begynne å tilby enkelte av sine funksjoner som en abonnementstjeneste. Du kjøpte bilen “as is”, men for å få oppvarmet ratt, så måtte du betale ekstra – per måned – i form av et abonnement. 

Og nå har denne abonnementsmodellenm kommet til biler – og da aller først til Audi. Norge er faktisk først i verden med Audi Functions on Demand, som det heter i pressemeldingen. 

Norge det første Audi-markedet i verden

Nå kan altså norske Audi-kunder kjøpe og oppgradere digitale funksjoner som lys, assistentsystemer og infotainmentsystemet via det skybaserte systemet Functions On Demand. Det skal legges til at du kan velge å abonnere – eller oppgradere på permanent basis, gjennom myAudi-appen eller via myAudis online portal. 

– Audi e-tron er blant de første Audi-modellene som tilbyr Functions On Demand, og det er naturligvis gøy å være det første markedet i verden som tilbyr denne tjenesten. For kundene gir dette valgfrihet og muligheten til å tilpasse deler av bilens utstyr etter periodiske behov, eller på permanent basis om det ønskelig, sier Elin Sinervo, Direktør for Audi i Norge i Harald A. Møller.

Blant utstyrselementene som for enkelte modeller kan kjøpes via FoD finnes blant annet: 

Hva blir abonnementsprisen(e)?

Det står derimot ingenting i pressemeldingen om hvor mye dette vil koste.

Har du en Audi e-tron og får testet ut FoD og sett på prisene, må du gjerne tekste meg prisene på SMS, e-post eller via Facebook Messenger. Eller Instagram, hvis du foretrekker det. Eventuelt i kommentarfeltet under.  

Spådde økt abonnements-trend på God Morgen Norge i 2019

2. januar 2019 gjestet jeg God Morgen Norge, sammen med Dentsu Aegis-sjefen Paal Fure, for å snakke om teknologi-trender for året som kom. Da var vi blant annet innom abonnement som en økende trend.

Endringer og trender tar gjerne lengre tid enn vi først tror, men kortere tid enn vi ser – før vi ser bakover i tid.