fbpx

Test: A-Solar Backpack Pro

Ryggsekk med integrert solcellepanel og kraftig batteri – så går du aldri tom for strøm!

På guttetur til St. Anton i begynnelsen av februar hadde jeg fått lånt fra iTrends en A-Solar Backpack ryggsekk med innebygd solcellepanel og en batteripakke tilsvarende 7000 mAh med to USB-porter for lading av to enheter samtidig. Noen av kompisene jeg dro sammen med lettet litt på smilebåndet, men smilet la seg etterhvert som en etter en hadde behov for å låne litt strøm.

Sucker for solcelle

Jeg liker batteripakker og ikke minst de som også kan lade via vår fantastiske energikilde, solen. På en tidligere guttetur, på en hytte uten innlagt strøm, hadde jeg fått med meg en skikkelig feit batteripakke – også fra A-Solar, og også utlånt fra iTrends – som holdt liv i alle smarttelefoner og nettbrett gjennom hele helgen. Fra tidligere av hadde jeg også skaffet meg en batterikappe med innebygd solcellepanel til min iPhone 4 som jeg også tok med – just in case.

Kraftig batteri – med ryggsekk på kjøpet

Det her er faktisk en bedre deal enn det du kanskje tror. Veiledende pris for A-Solar Backpack Pro er 1,199 kroner fra iTrends, men da får du til gjengjeld en solid ryggsekk som rommer over 30 liter, og som har spesialbygde lommer for å huse din laptop, mobiltelefoner og nettbrett, i tillegg til en rekke andre smarte oppbevaringslommer og stropper. Ryggsekken er god å ha på ryggen, og er bygd i 51 prosent resirkulert PET-materiale (hva nå enn det betyr).

Fra solcellepanelet på utsiden av sekken går det en kabel som festes til batteriet som følger med, som plasseres i en skreddersydd lomme, nettopp for batteriet. I sollys vil ryggsekken kunne lade opp batteriet i løpet av 4-6 timer. Batteriet på sin side har en kapasitet på hele 7000 mAh, og er utstyrt med 2 USB-porter for å kunne lade opp det som står og går av duppedingser – inkludert smarttelefoner, GPS-løsninger, nettbrett og mye, mye mer.

Tilsvarende batterier koster nesten 1,000 kroner alene, så det er ingen tvil om at dette er virkelig god verdi for pengene. En rekke plugger følger også med for lading av enheter som ikke bruker mini- eller micro-USB tilkobling. For iPhone og iPad må du selv ta med egen kabel.

Det beste med batteriet utover kapasiteten er utvilsomt designet. Med en størrelse tilsvarende en smarttelefon, stråler utførelsen av kvalitet. Den er god å holde i hånden, ligger stødig på bordet pga små gummiknotter under, og via den metalliske knappen slår du batteriet på, samtidig som de fire blå led-lampene forteller deg hvor mye batterikapasitet det er igjen for lading av dine dingser.

På den to timer lange togturen fra Zurich til St. Anton hadde batteriet ladet opp 3 smarttelefoner uten at en eneste led-lampe hadde slått seg av. Opplading av batteriet til maks kapasitet tar bare noen timer, og når jeg ikke tok med meg sekken på tur, tok jeg alltid med meg batteriet. I dagens mobile samfunn hvor vi stadig vekk tar bilder, oppdaterer Facebook, sjekker email, sjekker inn på FourSquare og laster opp bilder på Instagram, vil en slik batteripakke komme godt med på alt fra fiske-, fjell og skiturer…og med ryggsekken med på turen – gitt at du har litt sollys der du befinner deg, vil du alltid ha «strøm på lur» slik at mobilen din alltid vil kunne være påslått.

Spesifikasjoner:

 Sjekk ut A-Solar Backpack Pro hos iTrends for mer informasjon.

Konklusjon:

Om du har behov for en ryggsekk til din laptop og andre enheter, eller om du kun trenger et kraftig ladebatteri til dine duppedingser så er A-Solar Backpack Pro et godt kjøp – hver for seg egentlig. Kombinert er dette utvilsomt en veldig god deal som du skal lete lenge etter for å kunne slå – eller i det hele tatt å matche.