fbpx

4G-trafikken seks ganger større på ett år!

4G-veksten vil ingen ende ta. For første gang utgjør nå 4G-trafikken mer enn 50 prosent av total datatrafikk i mobilnettet.

Siden Telenor skrudde på de første 4G-senderne i Norges elleve største byer og tettsteder for litt over to år siden, har fjerde generasjons mobilnett vokst i rekordtempo. Målt mot oktober i fjor er 4G-trafikken nå over seks ganger større. Nå registrerer Telenor for første gang at 4G-trafikken nå har passert 50 prosent av total datatrafikk i mobilnettet.

Bjorn-Ivar-Moen-Telenor– Vi har forpliktet oss overfor kundene til å bygge det råeste mobilnettet, og de siste to årene har det vært en fantastisk utvikling. At 4G-trafikken nå har passert 50 prosent av all datatrafikk i mobilnettet, er en milepæl. I tillegg betyr det at nordmenns behov for rask dataoverføring og gode surfeopplevelser på mobil og nettbrett er økende, kommenterer Bjørn Ivar Moen, leder for mobildivisjonen i Telenor Norge.

4 av 5 nordmenn har tilgang til 4G

– Hver eneste dag oppgraderer vi i gjennomsnitt fire basestasjoner med 4G. I oktober fikk 139 basestasjoner 4G-dekning. De fleste oppgraderingene vi gjør nå er for å bedre dekningen innendørs og i distriktene. Innen utgangen av 2018 skal 98 prosent av alle nordmenn ha 4G-dekning i og utenfor egen bolig, forklarer Moen.

Parallelt med utbyggingen av 4G-nettet, opplever Telenor at flere av kundene bytter ut eldre smarttelefoner (3G-telefoner) med nyere modeller som støtter 4G. Telenor estimerer med at over halvparten av alle telefoner i Telenors mobilnett vil være smarttelefoner med 4G-støtte. Andelen smarttelefoner i Telenors mobilnett øker hver måned og teller nå nesten 75 prosent.

iPhone troner fortsatt på toppen

De mest solgte telefonene i oktober er nesten utelukkende smarttelefoner med 4G-støtte, viser Telenors salgsstatistikk for oktober.

Telenor er ikke overrasket over at det er Apple sin iPhone som troner på toppen, og de forventer at Apples nyeste modell vil ligge der fremover. Samsung selger fortsatt godt av Galaxy S5, og Sony er åpenbart inne i en vekstperiode med sine Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact.

Hos Netcom ser det heller ikke så annerledes ut. For oktober har Apple hele fire plasseringer og kun tre produsenter er representert:

Apple eller Samsung?

En liten kikk på StatCounter sin oversikt over hvilke mobilprodusenter som står for datatrafikken på mobilnettet, gir det samme bildet – Det norske mobilmarkedet handler i stor grad om to operatører:

StatCounter-vendor-NO-monthly-201310-201410

Klikk på bildet for større utgave.

Hvis du skulle kjøpt deg en ny telefon i dag, hvilken produsent ville du gått for?

[polldaddy poll=8475409]