Facebook og Twitter driver nesten all henvisningstrafikk

8. september 2012 av Hans-Petter Nygard-Hansen

Står for over 90% av trafikken fra de forskjellige sosiale nettverkene

Det er stor forskjell på hvilket innhold som driver henvisningstrafikk fra de forskjellige sosiale nettverkene. I februar 2012 var det mye skriverier om at Pinterest for eksempel genererte mer henvisningstrafikk enn Google+, YouTube og LinkedIn til sammen, men så ble det egentlig ganske stille rundt Pinterest. I alle fall i Norge, mens Google+ fortsatte sin vekst – i alle fall hva gjaldt antall brukere, uten at vi kunne si så mye om hvor mye man brukte Google+.

Google+ driver mer henvisningstrafikk enn Pinterest og LinkedIn til sammen

Slik er det ikke for HansPetter.info. YouTube skal jeg ikke si så mye om, for jeg bruker ikke YouTube aktivt i så måte – selv om jeg nok kunne og burde det. Jeg er heller ingen tilhenger av å poste det samme på alle sosiale nettverkene, selv om jeg nok litt for ofte gjør det. Fordelen med å gjøre det er forsåvidt også at jeg kan analysere hvilket innhold som engasjerer hvilke brukere på de forskjellige sosiale nettverkene.

Ta en kikk på denne tabellen her for eksempel:

Det er fortsatt ingen over, eller ved siden av Facebook – på ingen måter. Jeg har kanskje færre venner på Facebook-siden enn jeg har følgere på Twitter, men de som følger med på siden min engasjerer seg veldig aktivt i innholdet jeg legger ut. Av tabellen over ser man også tydelig hvordan enkelte poster engasjerer enkelte sosiale nettverk, mens andre er helt uinteresserte. Facebook står for 69 prosent av henvsiningstrafikken, og henvisningstrafikken stod i den samme perioden for 28 prosent av alle sidevisninger.

Er det et sosialt nettverk jeg bør vurdere å kutte ut ser det ut til å være Pinterest og på ingen måte Google+. Faktisk vokser min egen bruk av Google+ hele tiden, og Google+ andelen av henvisningstrafikk har også en raskere vekst enn snittet av de andre nettverkene til sammen. Google+ bør med andre ord ikke ignoreres, ikke av meg i alle fall.

photo credit: photographerglen via photo pin cc

Klikk på knappen for å
abonnere på nye artikler
rett i Messenger.

Liker du det du leser, kan du bli en supporter via Patreon!

Kommentarer

 1. Ved en kjapp gjennomkikk av tallene dine, hvor man lar statistikknerden i seg våkne – så er det vel mer korrekt å si at Facebook og Google+ driver trafikken din.
   
  Justert for antall følgere så er Facebook fortsatt i en kategori for seg selv (8,35), mens dernest følger G+ (1,25), twitter (1,22), Linkedin(0,37) og så pinterest (0,21).
  Her har man jo ikke justert for hvor aktiv du er i de forskjellige nettene (og det er vel også ganske vanskelig å finne et godt tall på, all den tid aktivitet er ganske forskjellige ting i disse nettverkene).
   
  Rent statistisk er det heller ikke nok kraft i dataene dine til å si med en statistisk signifikans at det er forskjell på G+ og Twitter (for der er tallene og forskjellene ganske små). Det er derimot (opplagt) nok kraft til å si at Facebook er «noe helt annet».
   
  Som du sier så er G+ det som vokser raskest for deg, så da er et vel også i den kurven eggene bør gå – og ikke til Twitter?

   1.  @hpnhansen Tja, samtidig har du jo nesten 6 ganger så mange følgere på Twitter som får dine tweets. Det er i det henseende jeg påstår at G+ gir mer trafikk. At du får 6 ganger så mye trafikk med 6 ganger så mange lesere er om ikke annet betryggende.
     
    Det er jo klyper med salt over alt her, aktivitet i nettverket og overlapp mellom nettverkene (jeg ser vel for meg at noen antageligvis følger deg i mer enn ett nettverk) er veldig eksisterende forvirringsfaktorer her :-).
     

  1.  @desiredusername Jeg kommer nok ikke til å legge alle eggene i G+ og legge vekk Twitter, til det liker jeg Twitter altfor godt, til det er det altfor mange på Twitter som følger meg for det jeg skriver om kommunikasjon. Derimot kommer jeg til å øke fokuset og trykket på G+, forhåpentligvis uten at det går ut over Facebook og Twitter … vi får se, det kommer jo også veldig mye an på hvor mye tid det tar å vedlikeholde dialogen i så mange forskjellige nettverk 🙂

Legg igjen en kommentar

Om Hans-Petter

Hans-Petter er kommunikasjonsrådgiver, foredragsholder, forfatter, programleder og gründer av kommunikasjonsbyrået KommFrem. Hans-Petter skriver på kommunikasjonsbloggen HansPetter.info og er programleder for podkasten MediaPuls.no.

Kontakt

Nyhetsbrev

Copyright © 2017 Hans-Petter Nygård-Hansen
Utviklet av Martin Grønneberg