Slik finner du de beste Appsene

Apple og Android sine egne App butikker er ikke nok alene for å finne frem til de beste appsene.

Med over 400,000 apps fra App Store, nærmere 5,000 apps for Windows Phone 7, nærmere 250,000 apps til Android og et økende antall apps for Symbian, Ovi og BlackBerry er det viktig å ha gode verktøy for å luke ut de beste appsene. Apple sin egen App Store er selvsagt veldig bra, men det er lett å miste oversikten når det finnes så mye å velge mellom, og da kan spesialiserte websider eller -apps gjøre søkene enklere for deg.

Her er en oversikt over 14 gode apps ressurser for din mobile enhet:

 • Appboy er en katalogtjeneste og en App i seg selv for iPhone og iPad som gir deg rask tilgang til å lese omtaler, laste ned apps og lage kategoriserte lister av apps som du kanskje har lyst på!
 • SmokinApps er også en katalogtjeneste for mobile apps, samt omtaler fra «redaktøren» for å hjelpe deg å finne de beste apps for dine Apple dingser og Android. I tillegg vil du på SmokinApps også finne apps for alle andre plattformer som BlackBerry, Nokia, Symbian, Palm & Windows.
 • Chomp er både en website hvor du kan søke etter apps – i forhold til hva du er på jakt etter, men også en egen Chomp app kan lastes ned til din iPhone, iPod eller iPad. Nok en elegant app som gir deg enkel og intuitiv katalogbasert oversikt over apps, samt omtaler.
 • AppsFire er egentlig en ganske så merkelig app, som gir deg et realtime bilde av hvilke apps som er de mest populære for øyeblikket. Tjenesten er også tilgjengelig for Android enheter.
 • AppBrain er nok en katalogtjeneste av apps – for Android enheter, og kan nytes både på web, men også som en egen Android app.
 • appstream for iPad er iPad-utgaven av AppsFire – og gir samme grensesnitt, men på en større skjerm bare :) Personlig ikke en av mine favoritter, men kan være verdt å sjekke ut.
 • Appitalism er en relativt ny tjeneste for mitt vedkommende, men ikke mindre en god tjeneste – for både iOS, Android, BlackBerry, Ovi, i tillegg til at de har laget egne seksjoner for apps til Facebook og Twitter. Virkelig verdt å sjekke ut!
 • AppStoreHQ samler apps-omtaler fra hele verden og organiserer dem for å lage en slags Top-App-liste over de beste appsene til iPhone, Android og iPad. Har du en Android enhet kan du også laste ned AppStoreHQ appen som sådan!
 • Appolicious har jeg omtalt tidligere og er en app som kobinerer hva du har på din iPhone eller Android enhet, med hva dine «sosiale media venner» har på sine, for å komme med forslag til apps du kanskje kan finne aktuelle – basert på egne kriterier, omtaler – men i sammenheng med hva du har fra før av og hva dine venner har på sine enheter….Venter spent på om Facebook vil komme opp med noe tilsvarende selv :)
 • Appolicious for iPad er samme som for iPhone og Android, men tilpasset skjermstørrelsen til iPad.
 • AppShoppper er min favoritt, vel – en av mine favoritter. iOS-enheter only, og finnes både som en app og som en veldig god webside.Gode søkemuligheter, fordelt på populæritet, nye, reduserte i pris, med mer – fordelt på alle iOS-enheter. Lag dine egne ønskelister – få varsel om når dine apps har blitt oppgradert (de du har fra før av, men også de du har satt på din ønskeliste) med mer… En tjeneste jeg vil anbefale på det sterkeste!
 • AppAdvice er nok min største favoritt, selv om det kan bli mye fokus på spill til tider. AppAdvice er nydelig på nett, flott som en app på iPhone, men virkelig en fryd å bruke på min iPad. Den er også en av de få apps-appsene som koster penger, men er virkelig verdt pengene. Her er det ikke bare apps som omtales, men alt annet du ønsker å lese om du er en Apple-fan :) Kan i tillegg også anbefale de mest hardcore-fans der ute å abonnere på AppAdvice daily som en videocast i full HD —- har du 5 minutter å svi av en kjedelig stund, så er ikke AppAdvice Daily den værste måten å brenne av litt «overtid» på ….
 • Windows Phone Apps er den siste på min liste, og siden jeg ikke har en Windows Phone 7 selv – og ikke kjenner noen som har den, så er jeg heller ikke sikker på om dette er den beste, men det er i allefall Microsoft sin egen «App Store». Microsoft har også laget en egen TV-kanal – Chanel9 – for å promotere apps til sin Windows plattform – som du kan se her.
 • DoubleTwist til Android er en Apps-tjeneste (og mer enn som så) utviklet av DVD-Jon fra Norge og minner mest av alt om iTunes!

Jeg vet at det er MAAANGE andre websider og apps der «ute» som gjør det samme – mer eller mindre – så om jeg har utelatt noen for du ha meg unnskyldt.

Send meg gjerne en URL om det er noen som er helt unike som jeg bare MÅ oppdatere denne listen med, så skal jeg få gjort asap :)

Som de sier i uniten – ha en «appy day»

9 Comments

 1. Gaute

  12. januar 2011 at 12:25

  • Hans-Petter

   12. januar 2011 at 12:38

   Godt poeng – skal legge den til :)
   Da er vi oppe i 14 tjenester!

   Takk for tipset Gaute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blogglistenhits