fbpx
cyberangrep

Svindel-alarm: Nordmenns digitale liv er under angrep

I en undersøkelse gjennomført av Kantar for Telenor oppgir 67 prosent av de spurte at de opplever et økt behov for cybersikkerhet. Og vi er mer utsatt for svindel enn våre nordiske naboer. 

Norge er et attraktivt land for svindlere. En undersøkelse gjennomført for Telenor tidligere i år viser at nordmenn er mer utsatt for svindelforsøk enn våre naboer i Norden. 65 prosent svarer at de har mottatt svindelanrop siste 12 måneder og hele 86 prosent har opplevd andre forsøk på digital kriminalitet. Sjansene er svært store for at du har blitt forsøkt svindlet hvis du i det hele tatt befinner deg på nett.

I takt med at flere og flere opplever svindelforsøk, blir også forsøkene vanskeligere og vanskeligere å avdekke. I noen tilfeller må du være fagekspert på området for å klare å avsløre at dette er et forsøk på å stjele penger eller data fra deg.

Dagens svindelmetoder er mer avanserte, og det er ofte svært vanskelig å skille mellom en falsk og en trygg nettside. Det kan være snakk om falske nettbutikker som ser helt ekte ut, eller en kjent nettside som er under angrep av hackere. Her kan selv svært erfarne nettbrukere gå i fella og legge inn brukernavn, passord og betalingsinformasjon uten å skjønne at det er kriminelle som står bak.

Les hele saken fra Telenor her.