fbpx

Eksklusivt intervju med grunnleggeren av Pinpuff!

Pinpuff måler din Pinterest-innflytelse

Eksklusivt intervju med grunnleggeren av Pinpuff!

Er du litt interessert i sosiale medier er sannsynligheten stor for at du har hørt om Pinterest. I løpet av de siste månedene har dette sosiale nettverket – som baserer seg på å følge, like og kommentere bilder som festes til digitale korktavler – vokst fra noen få millioner brukere på verdens basis, til nærmere 20 millioner. I Norge herjer Pinterest-feberen for alvor, og det til tross for – eller er det planlagt kanskje – at man må bli invitert for å kunne ta det i bruk.

Pinfluence

I kjølevannet av Pinterest har det begynt å dukke opp tjenester som knytter seg opp i mot Pinterest, og en av disse tjenestene er Pinpuff. Pinpuff er enkelt fortalt et gratis verktøy som har som formål å gi deg en bedre oversikt over ditt Pinterest-engasjement. Om ditt engasjement påvirker andre eller ikke. For sosiale medier generelt har kanskje mange hørt om Klout, som ønsker å måle hele din online-innflytelse. Pinpuff på sin side konsentrerer seg om Pinterest, og har også klart å sette en krone-verdi på din inflytelesesgrad.

Gaurav Sharma, CEO for Pinpuff

Jeg har vært så heldig å komme i kontakt med grunnleggeren av Pinpuff,  Gaurav Sharma. Han er kun 23 år gammel, kommer i fra India og er opprinnelig utdannet kjemi-ingeniør. Før han startet Pinpuff jobbet han som investeringsrådgiver og drev programmering ved siden av som hobby. Programmeringen var primært fokusert rundt ROI- og omsetningsmodeller knyttet til sosiale medier. Etter eget utsagn er han stadig på reisefot hvor han blant annet jobber med å motivere unge mennesker til å skape nye jobber selv, i stedet for å søke etter et sted å jobbe.

Les hele intervjuet mitt med Gaurav under:

På hjemmesiden til Pinpuff står det at Pinpuff måler din influering på Pinterest, men at Pinpuff ikke skal strebe etter å være Klout for Pinterest, men at dette bare er en av funksjonene til Pinpuff. Kan du forklare hva du mener med det?

– Det er mange årsaker til at vi skriver dette. Et stort antall blogger og Twitter-brukere skriver om oss som Klout for Pinterest hvilket posisjonerer vårt produkt på en svært begrenset måte, noe vi ikke ønsker. Vi ønsker ikke at en Pinterest-bruker kun skal komme til oss for å få opp en score pa hans eller hennes influeringsgrad, men for å enklere kunne finne tilsvarende Pinterest-brukere, lokalisere andre fine Pinterest-brett, skaffe seg oppmerksomhet fra merkevarer og til og med få tilbud om jobb.

Vi ønsker å hjelpe nettsteder som tilbyr sine varer og tjenester en mulighet til å gi sine brukere bedre anbefalinger via vårt API. Det er bare en av grunnene til at vi ikke ønsker å fremstå som Klout for Pinterest.

Du kan sjekke opp scoren til hvilken som helst Pinterest-bruker så lenge du vet hva Pinterest-navnet til vedkommende er.

– Mye forskning, tester og iterasjoner ligger bak Pinpuff scoren. Når en bruker sender fra seg sitt Pinterest-brukernavn, gjør vi en rask gjennomgang av vedkommendes profil på Pinterest hvor vi henter ut alle de viktige tallene som antall pins, boards (korktavler), tilhengere, hvor mange som liker, repinner, kommenterer, osv. Ved hjelp av vår proprietære algoritme, kommer vi opp med disse poengene. Ettersom flere og flere brukere genererer sin Pinpuff-score, får vi mer data og dermed kan vi ytterligere forbedre vår algoritme. Nylig passerte vi 100.000 registrerte scores, hvilket resulterte i en oppdatert og forbedret algoritme.

Har du noe innsikt du vil dele med oss – hvor mange bruker PinPuff, og har du noen formening om hvor mange som er fra Norge?

– Vi har registrert over 11.000 brukere som har registrert sin Pinterest-score på Pinpuff, mens vi selv har evaluert over 100.000. I overkant av 60 forskjellige merkevarer har allerede vist interesse for å samarbeide med oss for å involvere Pinfluencers med sine kampanjer på Pinterest. Vi gjør det blant annet veldig stort i USA, Storbritannia, Spania, Israel og Brasil.

Flere store merkevarer har begynt å ta i bruk Pinpuff for å holde oversikt over sin egen Pinterest konto. Vi har ikke registrert mange brukere fra Norge ennå, under 100 unike brukere så langt.

Hva tror du om fremtiden for Pinterest, og hele trenden med sosiale medier og deling av interesser i motsetning til å følge emner, selskaper eller personer?

– Pinterest vil definitivt bli et multi-milliard dollar selskap i løpet av de neste 12 månedene med over 30 millioner brukere. Sosiale medier er en sterk kraft, og brukt på riktig måte kan sosiale medier og Pinterest gi selskaper en utrolig ROI. På den andre siden, ved å ikke håndtere tilstedeværelsen forsiktig, kan det begrave bedriften din for alltid.

Pinpuff beregner verdien av dine pins i forhold til om de lander på en e-handels side, en vanlig nettside og hva kosten per klikk representerer i verdi – for eksempel for merkevarer og selskaper som ønsker å betale deg for din pinning.

Deling av interesser vil etter min mening, bidra til høyere konvertering, salg eller potensielle kunder, hvis man tenker ut i fra en markedssjef sitt synspunkt for eksempel. Det å følge selskaper eller personer er en gode måte å holde seg oppdatert på nyheter eller tilbud, men vil sjelden å gi noe mer enn et moderat nivå av konverteringer til sammenligning.

Kommer dere i PinPuff til å inkludere andre sosiale nettverkl og tjenester for å beregne pinfluence, eller vil dere kun forholde dere til Pinterest?

– For øyeblikket vil vi kun se på Pinterest og bare Pinterest. Vi er veldig fokusert om dagen på å forbedre vår plattform, og det er i det først og fremst vil konsentrere oss om for de neste månedene.

Jobber dere med å innføre frynsegoder eller andre kick-back ordninger fra selskaper relatert til en brukers Pinpuff-score? Vil det i så tilfelle være aktuelt å fokusere på enkelte korktavler, de som genererer flest repins, likes, kommentarer og ikke minst trafikk?

– Det å koble merkevarer opp mot «Pinfluencers» er absolutt på listen over hva vi jobber med, men om det vil være frynsekoder tilsvarende slik du finner hos Klout eller betaling basert for en handling er noe vi diskuterer med enkelte merker og byråer som vi samarbeider med.

Når man skal sjekke ut sin egen Pinpuff-score så ber du om min epost-adresse, hvilke planer har dere med disse?

– Først og fremst er det viktig å påpeke at det å fylle ut epost-adressen ikke er obligatorisk for å generere din Pinpuff-score. Derimot, hvis du har gitt oss din epost-adresse, vil du være den første til å få tilbudet.

Hvis Klout bestemmer seg for å inkludere Pinterest inn poengsummen sin, hvordan vil det påvirke Pinpuff tror du?

– Det som er virkelig unikt med Pinpuff er først og fremst måten vi beregner den enkelte Pinterest-brukes verdi, rent pengemessig for merkevarer. Skulle Klout komme med Pinterest-integrering, er vi ganske sikker på at Pinpuff bare vil oppleve ytterligere validering, dvs bruk som vil gjøre Pinpuff enda bedre.

I følge Pinpuff har jeg en poengsum på 50, og en rekkevidde poengsum er 37,4, hvilket betyr at jeg har flere følgere enn den gjennomsnittlige Pinterest-brukeren. Hvordan ser den gjennomsnittlige Pinterest-brukeren ut, og er det store forskjeller mellom for eksempel USA, Europa og Norge?

– Den gjennomsnittlige Pinpuff-scoren er på 32. Og det er ikke noe enkelt svar på hvordan en gjennomsnittlig Pinterest-bruker ser ut fordi poengsummen består av 3 hovedfaktorer – Din rekkevidde, din aktivitet og din viral-effekt. Det betyr i prinsippet at noen som har stor rekkevidde, men holder en lav aktivitet, kan fortsatt oppnå en høy viral-effekt. Det er viktig å forstå at en Pinpuff-score er utviklet med tanke på markedsførere som kommer til å bruke penger på deg.

I USA er Pinterest brukes mest til å pinne elementer og bilder som er knyttet til mote, livsstil og mat, mens i Europa er vi overrasket over å se at det er mye mer teknologiorienterte produkter, biler, etc som først og fremst blir pinnet.

Sjekk ut Pinpuff du også, og få en gratis analyse over din Pinfluence.