fbpx

Netatmo – din egen værstasjon

Netatmo sin værstasjon gir deg full kontroll og oversikt over vær og klima – inne og ute.

Det finnes mange værstasjoner å velge mellom. Noen enkle og billige, andre langt mer avanserte, men da også mye dyrere. Jeg har nå brukt Netatmo sin værstasjon siden mars og dette er en enhet som passer meg yppelig. Prisen er ikke stiv. Jeg fikk min fra Lifestylestore.se for 1,649 SEK, tilsvarende 1,495 norske kroner. Det jeg derimot liker aller best med Netatmo er enkelheten, samtidig som jeg får vite bortimot alt jeg kan tenke meg om været og klimaet – både uten- og innendørs. Designet er også upåklagelig og når det er så enkelt som det er å installere har jeg ingenting å utsette på Netatmo.

Full oversikt over klimaet

Når du kjøper deg Netatmo sin værstasjon får du med deg to enheter; en for innendørs og den andre enheten for utendørs bruk. Den du setter opp inne går på strøm, mens utendørs-enheten går på batteri. For utendørs-enheten følger det også med oppheng for veggfeste. Når du setter opp Netatmo første gangen – via nett eller app, vil utendørs-enheten bli satt opp av innendørs-enheten. Ingen knapper, ingen ting – og veldig, veldig enkelt. Så enkelt at det faktisk tok meg litt tid å forstå at jeg var ferdig.

Når enhetene så er satt opp kan du velge å benytte deg av et web-grensesnitt for full oversikt, eller laste ned appen til Android- eller iOS-enheter. Jeg har lastet ned appen til både min iPhone og iPad og grensesnittet er rett og slett lekkert og ikke minst oversiktlig. Med ett har du oversikt over temperatur og luftfuktighet inne og ute, men Netatmo stopper ikke der. Innendørs kan du i tillegg få oversikt over støynivå, CO2-nivå og atmosfærisk trykk.

Bildet under er fra web-utgaven av grensesnittet.

netatmo-web-dagaliveien32b

(Det relativt høye lydnivået inne skyldes at jeg sitter utendørs og skriver det her, mens det spilles musikk innendørs)

I tillegg til full oversikt over klimaet her og nå – ute og inne – lagres det hele slik at du kan følge været og klimaet over tid. I tillegg får du værvarsel for de neste fem dagene. Du kan også velge å dele utendørsinformasjonen til Netatmos verdenskart og dele det hele på Facebook og Twitter – skulle det være et poeng å skryte av høy temperatur eller lavt CO2-nivå.

I tillegg kan du velge å eksportere all data, men kanskje enda viktigere er det at du kan få meldinger om for eksempel temperaturen skulle falle under et definert nivå, eller at CO2-nivået er for høyt.

Grensesnittet er like enkelt å forholde seg til uansett enhet, fra web til iPad til iPhone:

netatmo-ipad-hanspetter

Du kan zoome deg inn og ut av måneder, uker, dager og timer, alt ettersom hvor detaljert oversikt du ønsker deg over været og klimaet ditt hjemme.

Enhetene kobles selvsagt opp via ditt trådløse nettverk og etter registrering av enhetene dine på Netatmo sine egne nettsider er det hele tilgjengelig uansett om du er utenfor eller innenfor ditt eget trådløse nettverk.

Les også: Martin Bekkelunds omtale av Netatmo værstasjon som er svært omfattende og detaljert.

Jeg har blitt veldig «glad» i min Netatmo værstasjon. Det er ikke sjeldent jeg slår på appen for å sjekke hvordan det «står» til i huset, eller sjekker opp temperaturen i stuen hvis fruen mener det er kaldt og jeg synes det er «varmt nok«.

Jeg kan trygt anbefale Netatmos værstasjon og etter hva jeg kan se av Netatmos verdenskart er jeg på ingen som helst måte alene om å bruke denne løsningen.

netatmo-world-map

Klikk på bildet for å gå til Netatmos verdenskart