fbpx

#MediaPuls 42 – Norske Byline Me er «Airbnb for journalistikk»

Norske Byline Me kan gjøre økonomien langt triveligere for både innholdsprodusenter og mediehus verden over.

I en mediehverdag preget av transformasjon, reduserte inntekter og økte kostnader, har mange mediehus blitt tvunget til å si opp både fotografer og journalister. Samtidig har antallet freelance-journalister, innholdsprodusenter og bloggere økt.

Det har åpnet opp for et nytt marked, med et globalt mulighetsbilde og -perspektiv. Og her kommer norske Byline Me inn i bildet. Første gangen MediaPuls hørte om Byline Me, var via en Instagram-video i 2015. Videoen kom fra adm. dir. i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth. Hun var i New York og la ut en video hvor hun var sammen med CEO og gründeren av Byline Me – Jo Hansæl.

MediaPuls har vært i kontakt med Jo ved flere anledninger, og nå er Byline Me klar for å erobre verden – og det fikk du først vite via MediaPuls!

bylineme-nettside

En helt ny tjeneste for mediehus og innholdsprodusenter

Via Byline Me kan journalister, bloggere og andre innholdsprodusenter, publisere eget innhold (tekst, bilder, video og lyd), som mediehus i etterkant kan kjøpe. Norsk innhold kan dermed tilbys til mediehus fra hele verden, men selvsagt også andre veien. Norske mediehus kan i så måte selge sitt innhold til utenlandske mediehus. Tjenesten er skalert for et globalt marked, og det fra første dag.

MediaPuls tok en prat med Jo Hansæl, og Peter Raaum. Peter er daglig leder i Visualdays, har mer enn 30 års bakgrunn fra mediebransjen, og er partner og styremedlem i Byline Me.

Foruten lanseringen av Byline Me vil MediaPuls i løpet av denne episoden ta for seg følgende andre saker:

– Astrid Valen-Utvik og Heidi Sperre lanserer ny podkast
– Snapchat har vært på Norges-besøk
– Første nettavis ute med mikrobetaling, og
– Viaplay går i fotsporene til Netflix.

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn Radio eller iTunes. Eller via RSS-feed!

Nyttige lenker fra ukens episode:

Tusen takk for at du lytter til MediaPuls

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på MediaPuls.no.