fbpx

...eller: Hvorfor er det så få som gjør det?

Bør alle bedrifter blogge?

…eller: Hvorfor er det så få som gjør det?

Til tross for at ansatte i en bedrift i mange tilfeller representerer den største kostnaden og den største verdien, er det svært få selskaper som velger å vise frem de ansattes kunnskap og erfaring via en bedriftsblogg. Selv på selskapets offisielle hjemmeside er det i mange tilfeller helt umulig å finne ut hvem som jobber der – foruten ledelsen – hvordan de ser ut, hva de kan og hvordan du kan få tak i de…. På samme måte som at informasjon som ikke blir brukt ikke har noe verdi, vil det samme kunne være tilfelle for ansattes kunnskap og erfaring…

Mange blogger, men svært få bedrifter har «sluppet fri» sine ansatte

Det finnes (etter sigende) over 500,000 blogger i Norge i dag, men kun et knippe bedrifter har tatt i bruk en blogg for å fremheve sine ansattes kunnskap og erfaring – er det lurt?

Bedrifter som lever av sine ansatte – til å selge selskapets produkter, varer og tjenester – kan via en bedriftsblogg nå ut til langt flere personer – både internt i eget selskap, men ikke minst ut mot flere nye kunder og andre målgrupper.

I dag var jeg invitert av Nina Furu hos Webgruppen til å gjesteforelese for deres bloggkurs-deltagere om hvorfor bedrifter bør blogge. Jeg mener ikke at alle bedrifter bør og må blogge, men det er veldig mange som sterkt bør vurdere potensialet som ligger ved å synliggjøre de ansattes verdi på denne måten. En blogg kan være en ypperlig måte å differensiere et selskap fra et tilsvarende annet ved å fremheve den kollektive kunnskapen og erfaringen som selskapet besitter.

Jeg mener det er god business for mange bedrifter å blogge – hva synes du?

Ta en kikk på presentasjonen jeg holdt i dag for Webgruppen – min andre presentasjon utelukkende laget på min iPad via den geniale Paper-appen fra Fifty-Three.