kunstig intelligens

TikTok-drapet på Tempelseter – Del 2 av 2

Årets påskekrim er skrevet av Hans-Petter og kunstig intelligens. Musikken er laget av Hans-Petter og kunstig intelligens.

Kapittel 1: En uventet slutt

Det var en mørk og stormfull natt på Tempelseter. Hans-Petter satt alene i den knirkende hytta, hans ansikt blek og skyggelagt av det svake lyset fra skjermen. Han hadde nettopp avdekket en skandaløs sammensvergelse som truet med å ryste alt fra TikTok, sosiale medier-miljøet, teknologi- og mediebransjen og hans egen verden.

Hør del 1 her:

Kort tid senere er Hans-Petter død. Drept. Hvem står bak drapet? Kan det ha vært Ståle Lindblad, den tilsynelatende harmløse sosiale medier-kommentatoren i Medier24, som var besatt av TikTok og brukte sin plattform til å fremme sin egen agenda? Eller var det den norske justisministeren, Emilie Enger Mehl, som hadde jugd om sin egen TikTok-avhengighet til Stortinget i flere måneder og var villig til å gå til drastiske skritt for å beskytte sin hemmelighet? Kanskje var det til og med en leiemorder på vegne av den kinesiske diktatoren Xi Jinping, som hadde fått nok av Hans-Petters vedvarende kritikk av Kina, ByteDance og TikTok?

Hør del 2 her:

Du finner Teknologitrender på din favoritt podkast-spiller, som blant annet AcastApple PodcasterOvercastTuneIn RadioSpotifyGoogle Podcasts, Podimo og PodMe.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

Kapittel 2: Skyggen i døra

Vinden ulte gjennom sprekker i hyttas vegger, og Hans-Petter kunne føle den iskalde angsten krype oppover ryggraden. Men han var fast bestemt på å avsløre sannheten, koste hva det koste ville. Med skjelvende hender trykket han på «REC«-knappen på sin iPhone og begynte å spille inn den skjebnesvangre YouTube-videoen.

Hans stemme var full av patos, og han kunne ikke unngå å overdrive de grufulle detaljene i sin avsløring. Hans ord falt som tunge dråper i et badekar fylt med frykt, og han visste at hans budskap var dømt til å skape bølger i den mørke verdenen av sosiale medier.

Men i det Hans-Petter skulle avslutte videoen og sende den ut i verden, hørte han et illevarslende knirk fra døren. Skyggen av en ukjent skikkelse trakk seg langsomt over gulvet, og Hans-Petter visste at hans skjebne var beseglet.

Kapittel 3: Et uoppklart mysterium

Da YouTube-videoen ble funnet ufullstendig og Hans-Petters livløse kropp ble oppdaget på hytta oppe på Tempelseter, raste spekulasjonene. Hvem hadde tatt livet av Hans-Petter, og hvorfor? Hva var så farlig ved sannheten han hadde avdekket, at noen var villig til å drepe ham for å holde den skjult?

Etterforskningen kom raskt i gang, men det skulle vise seg å bli et ekstraordinært utfordrende mysterium. Sporene ledet politiet i alle retninger, og de tre hovedmistenkte hadde alle noe å skjule.

Ståle Lindblad hevdet at han hadde vært hjemme og “binget” TikTok-videoer til han hadde sovnet den skjebnesvangre kvelden, og til tross for at politiet kunne se at han hadde sett på flere tusen TikTok-videoer av alt fra Andrew Tate og lettkledde kvinner, var det noe med alibiet hans som ikke stemte.

Den norske justisministeren, Emilie Enger Mehl, benektet enhver innblanding, men ryktene om en hemmelig agenda vokste seg langt inn i de politiske rekkene. Og om det handlet om en leiemorder på vegne av det kinesiske regimet, var hen blitt en skygge som viste seg å være nesten umulig å spore.

Kapittel 4: Ledetråder og løgner

På hjemmekontoret i kjelleren hjemme hos Hans-Petter fant politiet en kryptisk beskjed som han hadde skrevet på et ark: «Kunstig intelligens, 5G og TikTok – alt henger sammen.» Det var tydelig at Hans-Petter hadde avdekket en skjult sammenheng, men hva var denne koblingen?

Kort tid etter hadde PST funnet bevis på at Ståle Lindblad hadde truet Hans-Petter på grunn av hans TikTok-kritikk. Som om ikke det var nok, hadde de også funnet en rekke e-poster som Enger Mehl hadde sendt til Hans-Petter, hvor hun hadde bedt han om å slutte å kritisere hennes TikTok-bruk i mediene. På en av de mange harddiskene i kjelleren til Hans-Petter hadde NSM også funnet spor av at noen med tilknytning til det kinesiske regimet hadde forsøkt å hacke Hans-Petters e-postkonto.

Kapittel 5: Et uoppklart mysterium

Til tross for alle ledetrådene og mistenkelige omstendigheter, klarte politiet aldri å avsløre hvem som hadde drept Hans-Petter på Tempelseter. Mysteriet fortsatte å henge i løse luften, og ryktene om sammensvergelsen rundt plattformgiganten TikTok, 5G-miljøet, anført av Huawei og et samlet korps av nyoppstarta kunstig intelligens-selskaper fra hele verden bare vokste.

Hvem hadde tatt livet av Hans-Petter, og hvilken fryktelig hemmelighet hadde han avdekket?

Men én ting var sikkert: Hans-Petters tragiske skjebne hadde åpnet en dør til en verden der teknologi, makt og frykt var sammenvevd i et skremmende mønster. NSM, PST, Politiet og TV2 var fast bestemt på å fortsette å søke etter sannheten for å avdekke de mørke kreftene som styrte denne teknologi-verden.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Kapittel 6: Sporene samles

Etterforskerne fra politiet, NSM og PST samarbeidet om å løse drapet på Hans-Petter. De fulgte en rekke ledetråder, sjekket alibier og avhørte vitner. Bit for bit begynte etterforskerne å sette sammen et bilde av hva som hadde skjedd den skjebnesvangre kvelden på Tempelseter, og de avdekket en skjult forbindelse mellom Emilie Enger Mehl og Kinas Xi Jinping.

Kapittel 7: Møtet utenfor NRK-studioet

Det hele startet da Hans-Petter og Emilie Enger Mehl hadde møtt på hverandre utenfor NRK-studioet for en tid tilbake. De skulle begge delta i hvert sitt innslag på Dagsnytt 18. Etter at Hans-Petter hadde spurt om å ta en en selfie med justisministeren, hadde hun begynt å følge hans YouTube-kanal og hans kritiske kommentarer om Kina, TikTok og henne selv. Hun lot seg irritere av hans stadige angrep og kritikk, men det skulle vise seg at situasjonen skulle eskalere langt utover hva hun kunne ha forestilt seg.

Kapittel 8: Kompromitterende innhold og politisk press

Xi Jinping hadde fått tak i kompromitterende innhold fra Mehl sin TikTok-konto, og benyttet dette som pressmiddel for å fremme Kinas interesser. Med en ny  frihandelsavtale mellom Norge og Kina på trappene, hadde den kinesiske ambassadøren i Norge tatt kontakt med Høyre-lederen, Erna Solberg, og stilt flere krav til en ny avtale.

Ett av kravene var at Hans-Petters kritikk av Kina måtte opphøre. Det påfølgende kravet var at likvideringen av Hans-Petter skulle utføres av justisministeren. Hvis ikke ville frihandelsavtalen skrinlegges og Mehls karriere i samme slengen.

Erna Solberg, som lå i intense forhandlinger med Kina om frihandelsavtalen, tok kontakt med Emilie Enger Mehl. Hun informerte Mehl om at Kina hadde kompromitterende innhold av henne og krevde at hun skulle ta saken i egne hender og eliminere Hans-Petter som en del av avtalen.

Kapittel 9: Mordet og de skjulte motivene

Mehl så ingen annen utvei og bestemte seg for å utføre den grusomme handlingen. Hun planla mordet nøye og ventet på det perfekte øyeblikket for å slå til. Hun visste at hun skulle begå en grusom forbrytelse, men det var ingen vei tilbake. Kina og deres krav hadde henne i et jerngrep, og hun måtte ofre Hans-Petter for å redde sin egen politiske karriere og sikre en økonomisk vekst for Norge.

Etterforskningen fortsatte, og hvert spor etterlot et mørkere og mer komplisert bilde av saken. Spenningen bygde seg opp blant politiet, NSM og PST, som jobbet utrettelig for å avdekke sannheten bak det brutale mordet på Hans-Petter og de skjulte motivene som lå bak. Til slutt fant de den avgjørende ledetråden som pekte direkte mot Emilie Enger Mehl. Overvåkningsbilder, teknisk bevis og vitneutsagn sammenfalt. Det som først hadde virket som en umulig sak, var nå i ferd med å bli løst. Bevisene avslørte den uhyggelige sannheten om hvordan Erna Solberg og Kina hadde tvunget Mehl til å utføre drapet på Hans-Petter.

Kapittel 10: Sannheten avdekkes

Mediene kastet seg over saken og rapporterte om hvert eneste detalj. Nyheten om Mehls involvering i drapet spredte seg raskt, og nasjonen var i sjokk. Etterforskningen hadde ikke bare avdekket mordet, men også de dype båndene mellom Kina, Erna Solberg og Mehl. Sannheten hadde kommet for en dag, og folket krevde rettferdighet for Hans-Petter.

Kapittel 11: En global respons

Saken fikk internasjonal oppmerksomhet, og verdenssamfunnet reagerte med avsky mot Kinas forsøk på å manipulere Norge og deres avsløring av kompromitterende innhold som pressmiddel. Kina ble satt i «fryseboksen» av et samlet verdenssamfunn som ikke lenger ville tolerere hvordan landet satte personvern og menneskerettigheter til side for egen makt og økonomisk vekst.

Kapittel 12: En ny retning for teknologiutviklingen

Som et resultat av Hans-Petters død og avsløringene rundt Mehl og Kina, vokste det frem en global bevegelse for å sikre en trygg, ansvarlig og bærekraftig teknologiutvikling. Nye lover og reguleringer ble introdusert for å påse åpenhet og transparens. Land over hele verden gikk sammen for å skape en fremtid hvor teknologisk innovasjon skulle tjene menneskeheten, uten å gå på bekostning av personvern og grunnleggende menneskerettigheter.

Hans-Petters død og avsløringene hadde en enorm innvirkning på hvordan verden begynte å se på forholdet mellom teknologi og makt. Hans tragiske skjebne tjente som en påminnelse om viktigheten av å være nysgjerrig, men også stille krav og kritiske spørsmål. Hans arv vil leve videre i hjertene til de som kjente ham og i alle som kjemper for en bedre fremtid. En tryggere fremtid hvor teknologi og menneskerettigheter går hånd i hånd. Hans minne vil for alltid være et symbol på kampen for rettferdighet og åpenhet i en verden stadig mer preget av teknologi.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Epilog: Ståle Lindblads triumf

Ståle Lindblad, kommentatoren fra Medier24, som først var en av de mistenkte i drapet på Hans-Petter, endte opp med å motta SKUP-prisen for sin omfattende journalistikk i dekningen av TikTok-drapet på Tempelseter. Ståles grundige undersøkelser og dypdykk i saken hadde bidratt til å kaste lys over den mørke og komplekse verden av makt, teknologi og intriger. Hans journalistiske arbeid hadde ikke bare vært med på å avsløre sannheten bak drapet, men også satt søkelys på viktige etiske og samfunnsmessige spørsmål knyttet til teknologi og personvern.

Ståle Lindblads arbeid ble hyllet både nasjonalt og internasjonalt, og hans dekning av TikTok-drapet tjente som et eksempel på hvordan gravejournalistikk kan bidra til å påvirke og endre samfunnet til det bedre. Hans dyptpløyende reportasjer hadde avslørt korrupsjon, maktmisbruk og krenkelser av personvern, og hans mot og utholdenhet i møte med motstand og trusler ble sett på som et inspirerende eksempel for journalister over hele verden.

Gjennom sitt arbeid og dedikasjon til sannheten, hadde Ståle Lindblad sørget for at Hans-Petters død ikke var forgjeves. Hans minne ville leve videre, og hans tragiske skjebne ville tjene som en påminnelse om viktigheten av å være nysgjerrig, stille kritiske spørsmål og alltid søke etter sannheten.

Til slutt

Takk til ChatGPT 4.0 og Mubert for tekst og musikk. Jeg har kun bidratt med «prompten» og et par mindre justeringer. Litt hjelp av kunstig intelligens fra Luminar har jeg også benyttet meg av for å legge til den skumle himmelen fra hytta på Tempelseter.