fbpx

Man yter mer når man får tilbakemeldinger - nå også fra din iPhone 4S

Test: Wahoo pulsmåler – gjør treningen bedre

Man yter mer når man får tilbakemeldinger – nå også fra din iPhone 4S

La det være klinkende klart – ser du meg i bar overkropp så tenker du ikke umiddelbart «hmm, denne karen trener MYE!». Det er nok mer nærliggende å tro at du vil tenke at jeg trener litt for lite… Ja, jeg har treningskort på Elixia, og ja – i mange uker i løpet av et år er jeg mer en støttende medlem enn aktiv. Det er fult mulig at det bluetooth-baserte pulsbeltet til Wahoo kan gjøre noe med både motivasjon og dermed også min egen helse.

Mye greier å ta med seg på trening

Jeg liker å høre på musikk når jeg trener, koble meg litt vekk. Derfor er alltid min iPhone med meg, sammen med Spotify. For å slippe å ha telefonen i en lomme som gjør den vanskelig tilgjengelig har jeg kjøpt meg en løsning fra Belkin – et armbånd hvis du vil – fra Humac.

På den måten er telefonen ikke bare bedre beskyttet – hvis jeg skulle miste den i gulvet, eller sette meg på den fordi jeg har den i lommen – men den vil også beskyttes mot min egen svette – hvilket kan oversettes til fukt, som dermed ville fjerne garantien på telefonen om noe skulle gå galt.

Hva gjelder øretelefoner så sverger jeg til Novero Tour sitt bluetooth-set som jeg skaffet meg i fjor sommer. Ingen ledninger, sitter godt, og gir meg akkurat tilstekkelig med volum til at jeg kan stenge meg inn i meg selv, med min musikk og min treningsøkt.

Jogger jeg ute i det frie (skjer veldig sjeldent) så bruker jeg i tillegg RunKeeper til å holde meg løpende oppdatert om min egen økt – hvor lenge har jeg vært ute, hvor langt har jeg løpt, hva er snitt-hastigheten min etc. RunKeeper blir i tillegg brukt fast når jeg er ute på sykkeltur – hvilket skjer noe oftere heldigvis.

Yter mer når du ser hvorvidt du yter det du tåler

For å yte mer når jeg trener inne – spesielt når jeg jogger på tredemølla – så har jeg begynt å ta i bruk Wahoo sitt pulsmålerbelte som jeg har vært så heldig å få låne fra iDingz.com. Siden jeg mer eller mindre står stille når jeg er på en tredemølle, har jeg erstattet RunKeeper med Wahoo sin egen iPhone-app – Wahoo Fitness – som inneholder en rekke funksjoner, blant annet snitt- og makspuls. På siste treningsøkt – på Elixia Colosseum – presset jeg makspulsen min opp i 191 slag i minuttet, hvilket jeg først trodde var altfor mye gitt min egen alder på 40…men det var før jeg lærte at en bedre formel for makspuls var 220 minus alder ganget med null komma syv. Det ga meg en makspuls på 192….. Uansett, jeg følte at jeg «maksa» ganske mye, og må innrømme at det å kunne se hvorvidt man er oppimot det man kan tåle virket motiverende…

Enkel – Effektiv – Billig

Wahoo sitt pulsmålerbelte er enkelt å ta i bruk, så lenge du husker å lese manualen først…det gjorde selvsagt ikke jeg, for det er jo nesten ingen som gjør lenger i disse iPhone-dager. Men det er ikke mye å lese seg til heller – annet enn hvordan du «vekker opp Wahoo» slik at beltet kan kobles til din iPhone 4S og din utvalgte fitness-app.

På hver sin side av selve enheten er det et lite gummi-felt som inneholder sensorene. Det første du bør gjøre før du tar det i bruk er å fukte disse slik at det føles bedre å ha det på seg. Om ikke beltet våkner av det, så kan du også gni tommelene dine på disse feltene, samtidig som du klikker på Pair-knappen fra feks Runkeeper som jeg har valgt å bruke som eksempel her. Når det er gjort er du «good to go»… bare husk på å ha telefonen helt i nærheten av beltet når du skal koble Wahoo sammen med din iPhone 4S.

Skulle du av en eller annen grunn slite med å få enhetene koblet sammen har jeg lyktes med å fikse det enkelt og greit ved å slå av og på Bluetooth fra min iPhone, og restartet Runkeeper. Det hele tar kun et par sekunder fra du trykker på Pair-knappen, til enhetene er koblet sammen.

Wahoo fungerer knirkefritt sammen med mitt bluetooth-håndsett også fra Novero, så ikke noe problem med å ha begge enheter koblet til samtidig. Så der er jeg da – på en av Elixia sine tredemøller, med pulsbånd rundt brystet, Novero på ørene, iPhonen rundt armen, mens jeg streamer tekno-musikk fra Spotify, samtidig som jeg begynner å nærme meg makspulsen min på 192 (visstnok).

Inspirerende og samtidig motiverende til å yte det lille ekstra som skal til for å komme i litt bedre form – ikke bare til sommeren, men generelt, uten at jeg skal gå inn på min 40-års krise igjen, he,he.

Mens jeg sitter og skriver det her viser Wahoo sin fitness-app at min hvilepuls er på nærmere 90, hvilket er i det meste laget, så jeg har god grunn til å trene mer. I følge «ekspertene» bør hvilepulsen min ligge på mellom 60 og 100, og over det står jeg faktisk i overhengende fare for å få hjerteinfarkt.

Takk igjen til iDingz.com for lånet av Wahoo pulsmålebånd, som ikke koster mer enn 639 kroner for øyeblikket.

Kan anbefales på det sterkeste – for både de med og uten god helse i utgangspunktet.