fbpx
Password Checkup

Password Checkup forteller deg om dine passord har blitt kompromittert

Bruker du Chrome som nettleser bør du installere Googles Password Checkup. Et innstikk som automatisk sjekker om dine passord har blitt kompromittert eller ikke.

Bedre sikkerhet i usikre tider

I disse usikre tider hvor Russerne og kineserne ser ut til å angripe alt og alle via internett, kan det være greit å ha egen sikkerhet på plass. I midten av januar kunne vi lese at nærmere 1 milliard epost-adresser og passord hadde kommet på avveie. Her kommer Password Checkup inn.

Gratis innstikk til Chrome

Bruker du Chrome som nettleser vil jeg anbefale deg å laste ned Password Checkup. Et innstikk som automatisk sjekker om dine passord har blitt kompromittert eller ikke.

Etter at innstikket er installert vil Google sjekke hvorvidt passordene du bruker – på de respektive nettsidene du har logget deg inn på – har blitt utsatt som følge av et dataangrep. Google selv hevder at de har en database bestående av omtrent 4 milliarder brukernavn og passord, og vil automatisk varsle deg om de finner en “match” mellom nettsider som har blitt hacket og dine brukernavn og passord.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Jeg har brukt Password Checkup noen dager nå, og har mottatt to varsler. Den ene kom fra en norsk nettside, mens den andre kom fra en kinesisk nettbutikk. I begge tilfeller har jeg endret passord. I tillegg har jeg også endret passordet på andre nettsteder hvor jeg har brukt det samme passordet.

 

Password Checkup

* Logger du deg på en nettside, hvis passord kan ha blitt kompromittert, får du opp et varsel slik som det her.

 

Password Checkup

* Klikker du på Password Checkup-ikonet i oppgavelinjen på din Chrome-nettleser, får du opp en oversikt over de nettstedene som har ditt passord som kan ha blitt kompromittert.

 

Alt blir kryptert

Det er verdt å merke seg at siden Google er avhengig av å sende ditt brukernavn og passord til Google sin database, så er alt som blir sendt kryptert. Passordene i databasene er lagret kryptert. Alle varsler som dukker opp i din Chrome-nettleser er basert på informasjon som kun ligger på din maskin. 

Googles Password Checkup er ikke den eneste løsningen “der ute”. 1Password har også sin løsning i form av Watchtower integration, som sammenligner passordene dine mot Have I Been Pwned sin database. Googles Password Checkup er derimot helt gratis og kan brukes sammen med Chrome sin innebygde passord-generator

Sterke og unike passord

Fordelen sånn sett er at det kan gjøre det mye enklere å la Google lage passord for deg. Sterke passord. På den måten kan du ha et sterkt og unikt passord for hver nettside du logger deg inn på.

Last ned Password Checkup her.