fbpx

Er du ikke tilgjengelig på mobil, er du ikke tilgjengelig

Handel, annonsering & sosiale medier på mobil vil eksplodere!

Vi kan vel skrive under alle sammen på at vi er mer mobile enn noen gang tidligere. Mobilen er faktisk i ferd med å bli vår primære inngangsportal mot Internett, tjenester, søk, handel og bruk av sosiale medier. Vi lærer, leker, jobber og lever i en verden som er Internett-basert og tilgjengelig 24 timer i døgnet og hvor som helst – og i stadig større grad bruker vi mobile enheter når vi er online. Hvordan står det til med din bedrifts mobilstrategi?

En mobiltelefon er ikke bare til å snakke i

Skal vi tro undersøkelsen min fra mars 2011, bruker vi også mobilen til veldig mye mer enn å bare snakke i:

I samme undersøkelse svarte 30% at de brukte mobiltelefonen inntil 6 timer om dagen. 10% brukte faktisk mobilen inntil 10 timer om dagen, og når 9 av 10 mobiler som selges i Norge er en smarttelefon (skal vi tro NetCom sine salgstall for mars 2011)er det ikke til å stikke under en stol at mobilen er i ferd med å bli en «gateway mot Internett».  Det må virksomheter forstå, akseptere og tilpasse seg til. Det vil bli avgjørende å forholde seg mer strategisk til mobilen når det kommer til søk, innhold, annonsering, handel og ikke minst med tanke på hvordan informasjon deles – via Sosiale Medier.

Mobilt medieinnhold doblet på ett år

Undersøkelsen min understøttes av TNS Gallups InterBuss rapport fra 2010, som konkluderer at nordmenns bruk av mobilt medieinnhold har doblet seg fra åtte prosent i 2009 til nesten 16 prosent i samme periode i 2010. I et intervju med Kampanje i november i 2010 sier Knut-Arne Futsæter, som er forskningsleder i TNS Gallups avdeling for medier, at veksten vil fortsette.

– I den nærmeste framtid vil det bli utviklet nye tjenester som geo-tagging integrert i sosiale nettsamfunn som Facebook, betalingsløsninger og mye mer. Høyere båndkapasitet vil gi hurtigere og bedre kommunikasjon. Ikke minst vil stadig mer innovative mobiltelefoner i seg selv bidra til økt brukeropplevelse og nye tjenester. Etter hvert kan det også bli utbredt å bruke mer relevante og nyttige program som er basert på våre preferanser, interesser, tidspunkt og lokasjon. Mobilen vil også kunne bli et viktig bindeledd mellom markedsføring og butikken. Det blir derfor spennende å følge utvikling i bruk og bruksområder for tjenester som Gowalla, Foursquare og Facebooks Places. Anbefalinger fra folk vi stoler på og kontekstuell markedsføring vil bre om seg», sier Futsæter.

Fra internasjonalt hold kan vi bla lese følgende:

Hva betyr det her for deg?

Lever du av å selge produkter, varer og/eller tjenester og har en tilstedeværelse på Internett, må virksomheten din tilpasses mobiltelefonene snarest for at du ikke skal bli irrelevant og glemt. «Out of sight, out of mind!»

I min siste undersøkelse om folks forhold til apps, svarer hele 90% at de foretrekker apps fremfor mobile websider, og samtidig svarer 80% at de er positive til å bruke sin mobiltelefon til å betale fysiske varer med. I USA har American Express nå investert 19 millioner dollar sammen med Verizon Investments og Rogers Comms i et mobilt betalingssystem fra oppstartsselskapet Payfone.

I en tidligere bloggpost fra mars 2011 skrev jeg om Gartners analyse om at så mye som 50% av virksomheters omsetning innen 2015 ville komme via mobile enheter fra bedrifter som hadde tilpasset seg den nye trenden av såkalt Social Shopping – og kontekstbasert innhold. I november 2010 kunne du lese at markedet for mobile apps ville vokse fra 7 til 50 milliarder nedlastninger innen 2012 – og representere et totalmarked på hele 17,5 milliarder dollar.

Samme måned skrev jeg også en bloggpost om en rapport fra Informa Telecoms & Media som anslår at den gjennomsnittlige trafikken per bruker vil øke med over 700 prosent over de neste fem årene da andelen av vår tid på nettet over bærbare enheter vil fortsette å øke. Videre peker rapporten på at databruken i vesten vil øke fra 44 MB per måned i 2010 til 736 MB per måned frem til 2015, og påpeker at mesteparten av denne veksten kan takkes Apple og Android-enheter som er beregnet til avanserte data-brukere.

Oppsummert:

Hvor mobil er bedriften din? Kan kundene nå deg på sin mobil?

Er du ikke tilgjengelig på mobilen er du rett og slett ikke tilgjengelig!