Det kan se sånn ut når det gjelder bloggaktiviteten hans iallefall….
27. april 2011 var Jens Stoltenberg på offensiven. Aktiv blogger, aktiv på Twitter og det samme på Facebook. 103,000 fans på Facebook har siden den gang vokst til over 300,000 på halvannet år. 46,000 følgere på Twitter har vokst til nesten 180,000. Men Jensemann har ikke vært en aktiv blogger siden den gangen jeg skrev at han var kongen på sosiale medier. Kun 9 blogginnlegg i 2011 har blitt fulgt opp av ett blogginnlegg i 2012..som kom 3. januar = Nyttårstalen. Det ble med talen med andre ord….iallefall i sosiale medier…..
Erna Solberg fosser frem på alle meningsmålinger. Sannsynligheten er stor for at hun blir vår neste statsminister. Erna og Høyre er på offensiven, og det synes også på bloggen hennes, og den generelle fremgangen i de øvrige sosiale nettverkene.
Erna 5 ganger så ivrig blogger
Erna Solberg postet 28 blogginnlegg i 2011 mot Jens Stoltenberg sine 9. I 2012 er forskjellen enda større. 18 blogginnlegg har Erna lagt ut, mens Jens har oppsummert 2012 gjennom sitt blogginnlegg tidlig i januar kan det se ut som. I tillegg bør det også legges til at mens Jens Stoltenberg sin blogg ikke er tilpasset for mobil, er Erna Solbergs blogg lesbar også på mobile enheter.
En-veis kommunikasjon å foretrekke
Begge virker relativt sett like ut når det kommer til formålet. Her er det en-veis kommunikasjon som gjelder. Jens Stoltenberg på sin side følger veldig mange på Twitter – 37,300 faktisk, mot Erna sine 1,283. Ingen av de svarer spesielt ofte kan det se ut som på spørsmål, kommentarer og henvendelser via Facebook eller Twitter. Ingen av de har gjort noe som helst på Google+, mens begge er i gang på Instagram. Her er Erna kanskje best blant de to, med sine 48 bilder, 1502 følgere – men følger selv kun 18 personer. Jens Stoltenberg har så langt kun delt 12 bilder, har 1497 følgere, men følger selv 50 Instagram-profiler.
Offensiv vs Deffensiv stil på Facebook
Erna Solberg vokser også raskere enn Jens Stoltenberg på Facebook, men ikke mye. Nå skal det også legges til at Erna Solberg fortsatt er en miniputt på Facebook hva gjelder antall venner. 17,600 mot Jens sine 307,000. Fra april 2011 har Erna sin vekst vært på litt over 250 prosent, mot Jens med omtrent 200 prosent.
Jeg har stor respekt for jobben Jens gjorde etter 22. juli, og dette blogginnlegget er på ingen måte et angrep på den ene eller den andre, bare noen mindre refleksjoner i forhold til hvordan jeg oppfatter de to kamphanene (eller en hane mot en høne, hvis jeg skal være helt korrekt med hensyn til kjønn, he,he) og deres forskjellige stil.
Personlig synes jeg at de respektive profilbildene på deres Facebook-sider oppsummerer det veldig godt, og bildene taler for seg selv – og trenger ingen utdyping.
Hva tror dere – vil det norske valget stå og falle på hvordan våre fremste politikere tar i bruk blogger og sosiale medier, eller har det liten eller ingen betydning for resultatet?