fbpx

Google straffer nettsider som ikke er mobiltilpasset

Fra 21. april vil Google belønne mobiltilpassede nettsider, og straffe de som ikke er det.

26. februar annonserte Google at de fra 21. april vil utvide hvordan de rangerer mobilvennlige nettsider. Denne endringen vil påvirke ALLE mobile søk i alle språk i alle land, og vil ha en signifikant påvirkning på søkeresultatet.

Den direkte konsekvensen vil være at brukere vil få relevante søkeresultater som er optimalisert for sine enheter. Nå som over halvparten av alle søk blir gjort via en mobil enhet vil resultater som ellers ville ha pekt mot en ikke-mobiltilpasset-enhet risikere å bli rangert lavere.

Les også: Mobil større enn desktop i Norge

Viktig å vite hva som menes med «mobilvennlig»

I anledning av denne annonseringen har Google lansert en tjeneste hvor du kan teste hvor mobilvennlig siden din (og alle andres) er, og hvor Google spesifikt vil vurdere mobilvennligheten basert på blant annet følgende kriterier:

Les også: Mobiltilpassede nettsteder får flere mobile besøk

Hvis du vil sjekke ut om siden din er mobilvennlig slik Google definerer det, går du til Googles Mobilvennlig-test. Jeg har tatt testen selv, og bestod heldigvis testen:

Google-mobilvennlig-test-hanspetter

Klikk på bildet til å gå til Googles test-side for å sjekke om din side er mobilvennlig.

Google selv skriver følgende om denne endringen i sin annonsering:

– As more people use mobile devices to access the internet, our algorithms have to adapt to these usage patterns.

Hva gjør du hvis du ikke «består» testen?

Leser du det her FØR 21. april har du i alle fall litt tid på deg til å få mobiltilpasset nettsiden din. Sjekk også ut Googles dokumentasjon for hvordan du kan mobiltilpasse din nettside under Webmasters Mobile Guide. Denne guiden finner du også på  Googles Mobilvennlig-side, sammen med annen god dokumentasjon som kan hjelpe deg på vei:

Google-mobilvennlig-test-meny-hanspetter

Nettsider som er mobilvennlige vil ikke bare bli markert som nettopp det – mobilvennlige, men også rangere høyere i søkeresultatet. Google selv sier at denne endringen vil kunne ha en signifikant effekt på søkeresultatet.

Les også: 500% vekst i mobiltilpassede nettbutikker

«Now or never»

Google har i lang tid nå snakket om viktigheten av å mobiltilpasse innholdet sitt. Fortsatt er nesten halvparten av norske nettbutikker ikke mobiltilpasset, og bortimot 80 prosent av norske bedriftersnettsider er fortsatt ikke mobilvennlige. Kanskje det er nettop en slik deadline bedrifter trenger for å «få fingern ut».

[polldaddy poll=8720090]