fbpx
kontaktlinse

Glem de smarte brillene. Nå kommer de smarte kontaktlinsene

Amerikanske Mojo har brukt de siste 5 årene på å utvikle en smart kontaktlinse med en skjerm på størrelse med tuppen av en kulepenn.

Fra Google Glass til en smart kontaktlinse

Wired skriver 16 januar om fremtidens skjerm – og at den kanskje bare blir en liten kontaktlinse. Google Glass floppet blant forbrukerne, men er fortsatt i bruk i enkelte industrier. Apple, Amazon, Intel, Facebook og en rekke andre selskaper er godt i gang med å lage briller som ser ut som vanlige briller – og som skal gi oss alt fra ekstra informasjon til skikkelig VR og AR-opplevelser. 

Men kan smartbrillene nå bli utfordret av smarte kontaktlinser, og det før de i det hele tatt er lansert? Det er i alle fall planen til selskapet Mojo i California. De har i de siste 5 årene jobbet med det de selv omtaler som “verdens første virkelige smarte kontaktlinse” – The Mojo Lens. 

«Usynlig computing»

Bak Mojo står flere veteraner fra selskaper som Apple, Google, Amazon og Microsoft, og deres visjon handler om “usynlig computing”. I stedet for å dra frem mobiltelefonen din hver gang du skal sjekke noe – eller kikke ned på smartklokken din for å lese den siste meldingen du fikk, skal du med Mojo Lens kunne kikke opp i hjørnet av øyet ditt for å aktivere et grafisk grensesnitt som vil gi deg den informasjonen du trenger i løpet av et brøkdel av et sekund. 

Skjermen – hvis vi kan kalle det det – som befinner seg i midten av kontaktlinsen, er på størrelsen med tuppen av en kulepenn. Prototypen, som Wired-journalisten testet, får både informasjonen og strømmen fra et armbånd. Planen derimot er å droppe hele armbåndet og integrere kontaktlinsen med din smarttelefon. 

Regulert marked

Kontaktlinsen er ikke godkjent ennå, da kontaktlinser er regulert, så vi kan ikke forvente å kunne kjøpe et par Mojo-kontaktlinser med det første. Har du briller eller kontaktlinser med styrke, vil dette kunne programmeres inn i Mojo-linsen. 

Bilde: Fra Mojo