fbpx
Pixel 7 Pro

Du kommer til å elske Google Pixel 7 Pro

Og det kommer Samsung til å hate.

Jeg har testet Googles siste flaggskip-telefon og den første Google-telefonen i Norge. Den er markedets beste smarttelefon, men bare fordi den er billigst. For det er et par svakheter med den, selv om Google løser det meste med kunstig intelligens.

Abonner på YouTube-kanalen min nå

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

Endelig har Google Pixel kommet til Norge

12. oktober «unboxa» jeg Google Pixel 7 Pro, etter at Google Norge hadde spurt om jeg ville teste deres siste flaggskip og den første av sitt slag her i Norge. Jeg fikk også låne Google Pixel 7 og Pixel 6a, men har ikke sett noe på disse. Rett og slett fordi jeg var mest av alt interessert i å sammenligne Googles flaggskip med Apples og Samsung. Og da tenker jeg mest av alt på iPhone 13 Pro Max, da jeg ikke har oppgradert selv til 14 Pro Max, og Samsung Galaxy S22 Ultra. 

Markedets billigste flaggskiptelefon

Jeg har lyst til å begynne med prisen først. For Google har ikke bare lansert en verdig konkurrent til Apple og Samsung, hvis man ser på hardwaren og programvaren, men de har også gjort det til en helt annen pris. Og gitt dagens økonomiske situasjon og dystre økonomiske utsikter for de neste årene, vil jeg tro det er mange som vil sette pris på at Googles flaggskip koster 38 prosent mindre enn iPhone 14 Pro Max og 32 prosent mindre enn Galaxy S22 Ultra, når vi ser på 128 GB-utgaven. 

«Totally blew my mind» 

Da får du i tillegg en telefon med dobbelt så mye minne som iPhone og 50 prosent mer minne enn Galaxy. Og det kommer nok også godt med, for der Google Pixel 7 Pro ikke er best på hardware, pusher Google grensene for hva som er mulig å få til ved hjelp av kunstig intelligens. Ikke minst til å gjøre dine videoer og bilder så gode som mulig. Har du brukt Google Photo på din smarttelefon fra før av, vil du i tillegg oppdage helt nye funksjoner, eksklusivt for Pixel-telefonene, som “totally blew my mind”

Ingen er perfekte

Skjermen er lekker med sine 6,7 tommer. Refresh-raten er som forventet på 120 hz, som seg hør og bør, og lysstyrken er på hele 1500 NITS på det høyeste. Men telefonen er glatt som et såpestykke, så du må ha et deksel for å klare å holde den i hånda. I tillegg til å beskytte den. Da ligger den også mye bedre på bordet, uten å vippe som følge av kameraene. At jeg må ha på et deksel gjør meg ingenting. Det har jeg alltid. Det som derimot irriterer meg, er to ting. Den ene er egentlig ikke så viktig, og kan veldig enkelt fikses av Google. Søkefeltet er “stuck” i bunnen av skjermen. Den bør jeg enkelt kunne flytte på etter eget ønske, som en widget. 

Den mer alvorlige svakheten, med tanke på at det her er en flaggskiptelefon, er at den ikke har støtte for filmatisk på frontkameraet. Du kan ta fine portrettbilder med selfiekameraet, men ikke filme med bokeh-effekt, noe du kan med både Apple og Samsung sine flaggskip. 

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

Den tar heller ikke like fete nattbilder som iPhone, men ingen dramatisk forskjell. Og med tanke på hvor mye etterarbeid du kan gjøre rett fra Google Photos-appen, tror jeg ikke det er her slaget står og faller. 

Til syvende (Pixel 7 Pro – pun intended) og sist sitter jeg igjen med et solid førsteinntrykk. Google Pixel 7 Pro er en veldig god telefon, og det til en ekstrem god pris. Elsker du derimot Apple sine telefoner, eller er fanget i Apple sitt økosystem,  og tenker at pris ikke er en avgjørende faktor for deg, så kommer du ikke til å bytte. Men sitter du i dag på en litt sliten Android-telefon, og har lyst til å oppgradere “livet” ditt, og det uten at det koster skjorta nå rett før jul, er jeg nesten 100 prosent sikker på at Google Pixel 7 Pro ikke vil skuffe deg. 

Gitt at du tåler at søke-baren i bunn forblir i bunn, og at du ikke kan filme i bokeh på selfie-kameraet ditt. 

Alt annet tror jeg du kommer til å elske. 

Og det tror jeg mest av alt Samsung kommer til å hate.

Funksjoner

 

Les mer om Google Pixel 7 Pro på Tek.no og i ITavisen.no.