fbpx

Anbefalte apps for din iPhone, iPod, iPad og Mac - for februar 2012

Dagens App – Arkiv – Februar 2012

29. februar. Dagens App: PM: Europas mest kjøpte navigasjons-app til iPhone – nå også i Norge

GPS Navigation 2 til iPhone og iPad fra skobbler. GPS Navigation 2 er mye billigere enn andre høykvalitets navigasjonsenheter, fordi skobbler benytter kartmaterialet fra OpenStreetMap (OSM) som er gratis. OSM baserer seg på et lignende prinsipp som Wikipedia. Fribrukerkartet er på nivå med de kommersielle og dyre kartleverandørene, takket være mer enn 500 000 OpenStreetMappere over hele verden som stadig registrerer nye veier og oppdaterer endringer.
28. februar. Dagens App: Lag din egen Facebook-bok

Social Memories er en Facebook-app som lar deg enkelt lage din egen bok – i fysisk form eller som PDF – til en veldig billig penge. Jeg kjøpte min egen PDF-bok i går, bestående av Facebook-innhold på min egen profil fra første juni 2009 og frem til 27. februar. Boken forteller deg veldig mye, hvor aktiv du er, hvilke av dine venner som er mest aktive, dine mest populære album og bilder, hvem tar du mest bilder av (tagging), hvem dine venner – hvor de bor, etc, etc. Ta en kikk selv, har lagt ut min egen bok, så kan du «bla» igjennom den før du evnt kjøper deg din egen Facebook-bok! Det er ingen ringere enn Deutche Post som står bak denne etterlengtede og innovative løsningen!
___________________________________
27. februar. Dagens App: App Store – Dot Lock Security Suite
Dot Lock Security Suite er en universal app som lar deg lagre bilder, video, dokumenter og kontakter i en skjult mappe som du kun får tilgang til via Dot Lock appen. Denne appen baserer seg ikke på en kode basert på tall og eller bokstaver, men på et mønster som du selv definerer. Kommer din iPad eller iPhone på avveie og noen forsøker å «bryte» seg inn på denne appen, vil den sende fra seg et bilde av vedkommende, sammen med GPS-kordinatet og det passordet de brukte for å forsøke å bryte seg inn. Du kan også sette den opp med en bevegelses-alarm, slik at så fort noen tar i din iPhone eller iPad, så vil det gå en alarm som bråker veldig og som ikke gir seg før du har tastet inn riktig kode. Appen er for øyeblikket gratis!
___________________________________
22. februar. Dagens App: HansPetter

HansPetter.info er nå endelig også tilgjengelig som app til Windows Phone-brukere. Hold deg oppdatert på teknologi- og digitale trender via egen app. Først kom jeg til iPhone (https://bit.ly/ePOmX2), så dukket jeg opp til Android-telefoner (https://bit.ly/AAGq8I) og nå kan du som nevnt også laste meg ned til din Windows Phone!
___________________________________
21. februar. Dagens App: Endelig: Messages til MacBook

Messages til MacBook gir deg muligheten for å sende lynmeldinger – dah, whats nytt about that – men ikke minst SMS og MMS til alle andre Apple produkter som iPhone, iPad og iPod Touch. Start FaceTime-samtaler direkte fra Messages, snakk med brukere av GoogleTalk med flere, og opplev SMS og MMS sømløst fungere mellom alle dine Apple-produkter. Dette er Beta-utgaven, og første stikk i forhold til den nye OS versjonen til MacBook: Mountain Lion!

___________________________________

20. februar. Dagens App: Radio Alarm Clock HD – Multipurpose Classic Themed Radio for iPad on the iTunes App Store

Radio Alarm klokken til iPad er en lekker og retro-inspirert klokkeradio med alarmfunksjoner og et veldig imøtekommende design. Denne ble raskt min nye favoritt hva gjelder radio-apper. Du kan velge mellom 2 temaer, og øvrige innstillinger er veldig enkle å ta. Radio, klokke, nedtelling og alarm i en og samme app, og pakket veldig vellykket sammen.

___________________________________
17. februar. Dagens App: TripAdvisor City Guides – Offline Maps, Reviews, Walking Tours for iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S,.

TripAdvisor er ingen ny app, men det er derimot City Guides utgaven. Ut på reise og redd for mobilregningen når du søker etter en ny opplevelse, et sted å spise, eller bare et kart for å finne ut hvor du er og hvor du skal? Med TripAdvisor City Guides kan du nå laste ned by-guiden til din iPhone, og bruke den i offline-modus.Gratis er appen også. Eneste som trekker ned er at guiden enn så lenge kun inneholder 20 storbyer, og ingen av disse er nordiske…
___________________________________
15. februar. Dagens App: Mac App Store – Droplr

Droplr for din Mac (klient finnes også til Windows og iPhone) lar deg veldig enkelt og raskt dele bilder, filer, linker og dokumenter. Dra filen din rett opp i Droplr-ikonet på din taskbar, og kopier dernest inn URL’en i din mail til mottageren, eller mottagere som så kan laste filen ned. Gratisversjonen støtter filer inntil 25 MB i størrelse.
___________________________________
03. februar. Dagens App: Videodemo – The Early Edition 2 til iPad
The Early Edition 2 er en nydelig- og avislignende app som baserer seg på RSS-feeds fra utvalgte kilder. Ikke noe nytt og spennende det i seg selv, men grensesnittet og offline-mulighetene gir deg en leseopplevelse jeg ikke har sett maken til. Sjekk ut videodemonstrasjonen selv og fortell meg hva du synes….Mangler bare knitrelyden i avisen når du blar deg fra side til side :)
___________________________________
02. februar. Dagens App: App Store – SkiMaps – Download trail maps and view webcams of your favourite ski areas. Now with GPS
SkiMaps inneholder kart over de fleste skiannlegg nasjonalt og internasjonalt og lar deg laste ned detaljerte løypekart slik at du ikke svir av mobil-budsjettet ditt via Google Maps og andre karttjenester som er avhengig av en Internett-forbindelse. Du kan bruke GPS-en på din iPhone til å sende din posisjon til andre venner også skulle dere komme bort fra hverandre, i tillegg til at du kan lagre dine nedfarter slik at du ser i etterkant hvor du har kjørt. I tillegg oppdateres appen løpende med WebCam-bilder fra forskjellige steder i anlegget – gitt at anlegget selvsagt er satt opp med WebCams selvsagt :) Skal du til alpene, til Hemsedal, Trysil eller andre anlegg i løpet av vinteren så kan denne appen her være gull verdt for deg!