fbpx

Fem tips for lansering og markedsføring av apps via sosiale medier

600 prosent vekst på 2 måneder

Fem tips for lansering og markedsføring av apps via sosiale medier

Fra juni til august 2011 økte antallet nedlastninger av min egen app med over 600 prosent. Dette er i en periode når de fleste av oss er på ferie, og i tillegg uten at jeg har brukt en eneste krone til markedsføring. Gjennom egne erfaringer har jeg laget en liste på fem punkter for hvordan du kan ta i bruk sosiale medier for å lansere og vedlikeholde ”buzzet”. Selv om jeg i dette tilfellet har omtalt hvordan sosiale medier ble brukt til å markedsføre lanseringen av en app, er det ingen tvil om at tilsvarende strategi – eller deler av den – kan benyttes for å lansere nye produkter, tjenester eller andre ting (nyheter) som bedriften din byr på.

Komplimenter tradisjonell markedsføring med de sosiale

Bak en suksessfull lansering – av et produkt eller tjeneste – ligger det hardt (og kreativt) arbeide og gjerne også mange investerte kroner i PR, kommunikasjon og markedsføring. Skal noen fange opp budskapet ditt og ta i bruk hva det er du tilbyr må folk være klar over hva du tilbyr, og om de ikke visste at de trengte det du skal tilby de, må du kunne overbevise de om nettopp dette. Har du ikke midler og ressurser – og en kjent merkevare til å kjøre i gang en slik kampanje, kan du fortsatt lykkes hvis du tar i bruk sosiale medier på riktig måte.

HansPetter.info som iPhone app

Lang historie kort – torsdag 24. februar ble min egen iPhone app godkjent av Apple og sluppet ”løs” på App Store, og omtrent seks måneder etterpå hadde over 900 personer lastet den ned. Fra en sterk start de første dagene etter lansering var de neste månedene preget av få nedlastninger som følge av begrenset promotering før det virkelig tok av fra slutten av juni og frem til midten av august når jeg skrev det her. Årsakene skal vi her se nærmere på, for å forstå bedre hvordan også du og din bedrift kan enkelt og rimelig lansere og legge opp til langsiktig nedlastningssuksess for din app. Tilsvarende metoder og strategi kan du selvsagt adoptere for andre produkter og tjenester bedriften din slipper løs på markedet.

1. Fredag er en god app-dag

En god venn fortalte meg en gang at fredager er en god lanseringsdag, og det hadde han også helt rett i. Derfor var jeg også veldig glad for at Apple valgte å godkjenne appen min på en torsdag, for jeg hadde rett og slett ikke tid eller tålmodighet til å vente med å fortelle nettverket mitt om min nye app – av flere årsaker:

Via en web-basert app-tjeneste som heter AppMakr.com kombinert med god hjelp fra en venn av meg som hadde Apple Development konto hadde jeg klart å lage meg en app uten at det hadde kostet meg en krone – kun litt tid.

Torsdagen appen ble lansert ble den lastet ned fire ganger, mens den påfølgende fredagen var fasiten hele 70 nedlastninger – en nedlastningsrekord som står den dag i dag.

I mitt tilfelle hvor det var snakk om (kun) 70 nedlastninger på en dag, er det viktig å ta hensyn til en rekke parametere, som for eksempel :

2. Bruk de sosiale nettverkene effektivt til å skape, og beholde buzzet

Strategien min ble dermed å bruke disse nettverkene til å skape buzz, men for å skape buzz var det viktig å bruke nettverket mitt på beste mulige måte. Siden sosiale medier i markedsføringssammenheng dreier seg om fortjent omtale, var det viktig for meg å få noen til å omtale appen min inne på App Store. Dette hadde jeg ambisjoner om å bruke i markedsføringssammenheng på egen blogg, samt som en del av kommunikasjonen på de nevnte nettverkene. I tillegg hadde jeg samtidig også laget en artikkel som skulle omhandle egen app, slik at jeg i tillegg til å skape blest om appen, samtidig hadde en bloggpost som ville trekke lesere til bloggen. Min feil i denne situasjonen var at jeg ikke slapp denne artikkelen samme dagen som jeg lanserte appen, men noen dager senere. Årsaken var jeg trodde det ville være riktig å ikke flytte fokuset vekk fra appen, mens jeg i ettertid har erfart at jeg burde gjort motsatt. Lansert appen, markedsført den på bloggen, samtidig som jeg slapp en relevant bloggpost som ville økt trafikken inn på bloggen for maksimal synlighet og relevans.

Ikke overraskende ble bloggposten om hvordan man kan enkelt og billig lage sin egen app den mest leste artikkelen de påfølgende dagene etter at artikkelen var publisert.

Bloggposten i sin helhet kan du lese her!

Utover positiv omtale på App Store var det selvsagt et ønskemål i seg selv å komme høyt opp på Topp 25 listen til App Store, for å kunne surfe på den økte eksponeringen på den måten. I løpet av lanseringsdagen var det meningen at jeg skulle bruke klatringen som en del av markedsføringen – en strategi som jeg i dag fortsatt vil mene vil være en fordel å følge, og som også viste seg å være et sterkt bidrag til lanseringssuksessen:

Som sagt, som gjort – omtale i appen og plassering på App Store er viktige ingredienser for suksess, men jeg var uansett avhengig av å få ballen til å begynne å rulle, og hva er vel da bedre enn å bruke nettverket sitt. I løpet av lanseringsdagen sendte jeg ut Twitter-meldinger til nettverket mitt med jevne mellomrom, men ikke så ofte at det ville bli oppfattet som SPAM (3 til 5 ganger i løpet av en dag er ofte akseptabelt, gitt at innholdet er godt nok). Samtidig markedsførte jeg appen min på veggen til en rekke gode venner i nettverket mitt. I håp om at ville laste ned appen, men ikke minst for at det ville gi meg god eksponering mot mine venners venner. I sistnevnte tilfelle bør dette så langt det lar seg gjøre avklares på forhånd for å hindre at venner og bekjente ikke tar det ille opp at du ”markedsfører” deg på veggen deres-

3. Viktig å vite hvor man er for å vite hvor man skal

Jeg har siden lansering ført nedlastningsstatistikk blant annet for å se om jeg hadde flaks med den første fredagen, og at tipset om at fredag var den beste lanseringsdagen for en app virkelig holdt mål. Resultatet er slående, og har avfeid enhver tvil. Fredag er ikke bare den beste dagen å lansere en app på, men er også den beste app-dagen, punktum! Sagt på en annen måte – folk flest laster ned flest apper på fredager:

Av totalt 900 nedlastninger i midten av august 2011, står fredager for 27 prosent og nærmere 250, hvilket er en soleklar ”vinner” i forhold neste beste ”app-dag” som ser ut til å variere mellom mandag og tirsdag, mens onsdag, torsdag, lørdag og søndag er tilsynelatende ”like” gode eller dårlige app-dager.

4. Sosial- og tradisjonell markedsføringsmiks

I de påfølgende månedene brukte jeg litt tid på å teste ut andre markedsføringsstrategier for å tiltrekke nye lesere til appen.

QR-koder ble brukt i enkelte annonser, jeg brukte også noen kroner på å teste ut Facebook-annonsering, samt at jeg fra tid og annen markedsførte min egen app via DagensApp-siden min på bloggen, og på Facebook-siden. Facebook-annonsen ga svært begrenset suksess, og uten at jeg kan si det helt sikkert har jeg en sterk følelse at de fleste nye nedlastninger av appen kom via min Twitter-melding til nye følgere hvor jeg henviste til egen blogg samt link direkte til appen på App Store.

En velkomstbeskjed med en soleklar salgspitch. Det er rart med det, ”folk flest” sier de ikke ønsker å bli solgt til i sosiale medier, samtidig som de fleste blir medlem av en Facebook-side til en bedrift fordi de ønsker seg eksklusiv tilgang til kampanjer og tilbud. Løsningen ligger i å pakke det inn på en måte som det ikke lyser salg av, men som samtidig oppfordrer til en handling – kjøp, eller i denne sammenheng – nedlastning av en app.

Alle monner drar, men ikke godt nok

På en måte var jeg egentlig veldig fornøyd med at nærmere 2 personer hver dag – i gjennomsnitt – lastet ned appen min, men i den store sammenheng var det selvsagt ikke så mye å hoppe i taket for, og derfor startet jeg i begynnelsen av mai en omtale-konkurranse for å få inn flere omtaler av appen på App Store. Konkurransen trakk trafikk til bloggen, samtidig som innholdet trakk flere til appen, og insentivet trakk selvsagt også trafikk….og omtaler, slik intensjonen var.

5. Økt troverdighet med kundeomtaler i markedsføringen

Etter endt konkurranse hvor jeg premierte en heldig vinner med et produkt – som jeg for øvrig hadde anskaffet kostnadsfritt (eksponering og reklame for leverandøren var betaling nok) – hadde jeg nå økt antallet omtaler betraktelig. Fortsatt et beskjedent antall, men nok til å ha litt mer å leke med – til markedsføring – eller spredningsføring som jeg liker å kalle det.

Tilbakemeldinger fra brukere – eller kunder om du vil – er nærmest unisont enige om at omtaler fra brukere er langt mer troverdig enn omtaler fra for eksempel journalister, og ikke minst fra leverandørene/produsentene selv.

Nå er jeg ingen markedsføringsperson, og er ingen racer på PhotoShop eller andre tyngre verktøy. ”Produksjon” av egen annonse ble derfor utført i Microsoft Powerpoint, kombinert med bruk av skjermdump og litt ”cropping” i iPhoto til Mac.

Annonsen ble lagt ut torsdag 30. juni – på forsiden av egen blogg, på et par utvalgte hovedkategorier – som bla Dagens App, men ikke minst under samtlige artikler på hele HansPetter.info-bloggen.

Resultatet lot ikke vente på seg, noe vi kan se her fra dagene før, og etter at annonsen gikk live på bloggen.

I perioden 20. til 29. juni hadde appen blitt lastet ned totalt 30 ganger. Torsdag 30. juni var det 15 nedlastninger, etterfulgt av 24 nedlastninger fredag 1. juli. Fasiten ble 123 nedlastninger på 10 dager. Tar jeg med lanseringsdagen og 10 dager fremover, og sammenligner det med tilsvarende antall nedlastningsdager i forkant av annonsekampanjen, så vokste antall app-nedlastninger med over 300 prosent.

Enda mer gledelig – og imponerende – var at trenden ikke avtok med det første heller.

Det høye gjennomsnittet i februar skyldes få dager hvor appen var tilgjengelig for nedlastning – lanseringen var 24. februar – kombinert med en aktiv lanseringsstrategi.

Dernest er det ekstra hyggelig å se den sterke veksten fra et snitt på 2,4 nedlastninger per dag i juni til 9 nedlastninger per dag i juli – en måned som tross alt er preget av sommerferie. I august, som også er en forholdsvis rolig måned, er det derfor ekstra hyggelig å registrere et snitt på hele 16,5 nedlastninger per dag, hvilket tilsvarer en vekst på nærmere 600 prosent fra juni til august.

Penger, Push & Pull

I juni gjennomførte jeg en mindre spørreundersøkelse via bloggen, hvor jeg var ute etter å finne ut hvor vi stod i forhold til kjøp og bruk av digitale bøker. Ett av spørsmålene var knyttet til hva som påvirker våre valg – når vi går innkjøp av en digital bok. Svarene jeg fikk tilbake ga meg ytterligere grunn til å tro at mine fem punkter ovenfor definitivt kan brukes på mer enn bare til å lansere en app.

*Resten av presentasjonen kan du lese her: https://hanspetter.info/slideshare/

Ta utgangspunkt i disse fem punkter, og legg så til tid, ressurser og ikke minst penger. Jeg har kun brukt sosiale kanaler i min markedsstrategi, ingen midler, og ingen tradisjonell markedsføring hvor print-media kombinert med QR-koder som eksempel kunne blitt brukt for både lansering- og buzz/anbefalings-strategi. Selv om jeg ikke har brukt meg av mail under lanseringen av egen app, vil jeg ikke anbefale andre å droppe det, da en fornuftig kombinasjon av push- og pullbaserte aktiviteter vil lønne seg – hvor graden av ”lønnsomhet” avhenger av hvordan den enkelte bedrift velger å validere lønnsomheten i korte- eller lange penger.

Fotokilde: FreeDigitalPhotos.net