MediaPuls 144 – Feige redaktører og dårlige annonseprodukter

3. april 2017 av Hans-Petter Nygard-Hansen

De redigerte mediene må raskt ta stilling til om de skal tillate politisk innholdsmarkedsføring. Vi tar praten med generalsekretæren i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen.

Bør mediehusene satse på politisk innholdsmarkedsføring? Har de råd til å la vær, og er det egentlig et problem? Norsk Journalistlag mener det. Redaktørene er usikre. Vi tar diskusjonen med generalsekretæren i Norsk Presseforbund.

– Google har en utrolig evne til å trekke til seg annonsekroner, og har en usedvanlig vekst. Konsekvensene vil være betydelig hvis ikke Schibsted makter å utvikle annonserings-systemer som kan konkurrere med Google.

Sitatet kommer fra daværende konsernsjef i Schibsted, og er 10 år gammelt. Nå har Schibsted sluppet et nytt annonseprodukt, som åpner opp for at du og jeg kan lage våre egne annonser. Men er det godt nok? Marius og Hans-Petter gir deg dommen.

The Times opplevde enorm vekst i abonnenter etter at de gikk bort fra løpende nyhetsdekning på nett, og MediaPuls opplevde stor vekst i første kvartal.

I sosiale medier siden sist ser vi nærmere på:

 • Disse sakene delte vi mest i sosiale medier i mars
 • Facebook støtter Live-sendinger i 360
 • Facebook eksperimenterer med ny nyhetsfeed
 • Twitter gir deg mer plass til å svare

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller iTunes. Eller via RSS-feed!

 

 

#Sponsor: produktivNorge med Getting Things Done

 • Er du produktiv?
 • Har du kontroll over arbeidet ditt?
 • Ligner du mest på Hans-Petter eller Marius?

Ta testen på GTDtest.no og få med deg resultatet på MediaPuls i løpet av de neste ukene.

#Sponsor: Extra Optical

MediaPuls presenteres av Extra Optical – Norges ledende optiker på nett. Gå inn på ExtraOptical.no i dag, bruk rabattkoden «PULS» og få 20% rabatt på dine briller. Prøv så får du se!

 

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Foto: Erik Waatland / Medier24

Kommentarer

 1. Hei, jeg har fulgt podden siden begynnelsen, da kommenterte jeg noe om at du likte anglisismer som du protesterte på. Nå vil jeg påstå at jeg hadde rett.

  Jeg har lært mye media av dere, takk for det. Men jeg har et par kommentarer.

  Dere burde bli flinkere å kutte ned lengden, jeg skjønner at dere vil klage og har ting på hjertet, men alt for ofte sitter jeg og tenker «hørt det før». Nå har jeg til og med begynt å spole.

  Kutt uvesentlige nyheter om sosiale medier, og den spalten trenger dere bare en gang i uken. Er lytterne deres interessert i bildefiler på Snapchat? Jeg vil tro at de/vi er mer interessert i større ting på Facebook.

  Et forslag er å ha intervjue en dag og nyheter en dag. Har dere et bra intervju, slipp heller en mandagsmorgen, men en podd burde ikke overstige en halvtime.

Legg igjen en kommentar

Om Hans-Petter

Hans-Petter er kommunikasjonsrådgiver, foredragsholder, forfatter, programleder og gründer av kommunikasjonsbyrået KommFrem. Hans-Petter skriver på kommunikasjonsbloggen HansPetter.info og er programleder for podkasten MediaPuls.no.

Kontakt

Nyhetsbrev

Copyright © 2017 Hans-Petter Nygård-Hansen
Utviklet av Martin Grønneberg