#MediaPuls 51 – Gud, FAANG, avislandslaget og redefinert journalistikk

18. april 2016 av Hans-Petter Nygard-Hansen

Våren er over oss. Det skal feires. Til og med i nord, hvis man legger «go’sia» til. I MediaPuls sitt virtuelle studio er det også vårstemning.

Vi tror på GUD og FAANG. Det gjør også den svenske professoren, forfatteren og foredragsholderen Kjell A. Nordstrøm. Vi møtte han under eHandelsforum i Oslo for kort tid siden. Han tror ikke bare på GUD eller FAANG, men også på å legge vekk strategiene.

På Fornebu har Landslaget for LokalAvisene feiret hverandre og seg selv i løpet av helgen. Mediebransjen har det med å feire, kåre og gi ut priser, samtidig som de kutter, sparer og sparker. Schibsted har (endelig) sett lyset. Nå skal de redefinere både journalistikken og mediehusene. Nyhetene skal personaliseres, og VG skal bli den allmektige forsiden – for alt og for alle.

Episode 51 handler blant annet om: 

  • Norsk mediebarometer for 2015: Stor nedgang i papir og TV
  • Alternative inntektsstrømmer for publisister
  • Kjell A. Nordstrøm om global dominans og midlertidige monopoler
  • Schibsteds drøm og plan for å redefinere fremtidens journalistikk.

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn Radio eller iTunes. Eller via RSS-feed!

Nyttige lenker:

Tusen takk for at du lytter til MediaPuls

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Om Hans-Petter

Hans-Petter er kommunikasjonsrådgiver, foredragsholder, forfatter, programleder og gründer av kommunikasjonsbyrået KommFrem. Hans-Petter skriver på kommunikasjonsbloggen HansPetter.info og er programleder for podkasten MediaPuls.no.

Kontakt

Nyhetsbrev

Copyright © 2017 Hans-Petter Nygård-Hansen
Utviklet av Martin Grønneberg