Styr unna BilBuddy

11. september 2015 av Hans-Petter Nygard-Hansen

Kjøredagbok er fornuftig å benytte seg av i jobbsammenheng. Det skulle vise seg å ikke være fornuftig å bruke BilBuddy.

Selskapet mitt, KommFrem AS, er kunde i DNB. Regnskapssystemet eAccounting fra Visma, som er spesielt egnet for småbedrifter som min egen, ble løsningen – blant annet fordi løsningen er rimelig, ligger i skyen, er enkel for meg å bruke via apper, og er godt integrert direkte med DNB.

Visma sitt eAccounting-system er også integrert med andre tjenester, og en av disse heter BilBuddy. Via appen til BilBuddy kan jeg enkelt føre opp bilkjøring i arbeidssammenheng og det hele lastes enkelt opp i Visma. ”So far, so good”.

Merkelige SMSer

BilBuddy-SMS-juni-2015Nå har det ikke blitt så mye kjøring på meg i jobben. Jeg tar t-banen, trikken eller bussen så ofte jeg kan. Skal jeg ut å fly blir det enten t-banen til Oslo S og dernest Flytoget, og drar jeg riktig så tidlig, booker jeg inn Oslo Taxi kvelden i forkant via appen deres. Utover det foretrekker jeg også å kjøre tog når det lar seg gjøre. Kan jeg unngå å «bile» så gjør jeg det. Fordelene ved å ta kollektivt er at jeg kan jobbe mens jeg er på reisefot, i tillegg til at det rett og slett er mer behagelig og ikke minst miljøvennlig. Derfor ble BilBuddy nesten aldri brukt. Derimot mottok jeg titt og ofte SMSer fra de, intetsigende SMSer som jeg ikke tenkte noe spesielt over, før jeg ved en tilfeldighet var innom Mitt Telenor-appen for å sjekke ut hvor mange GB med data jeg hadde til rådighet. Årsaken var en lengre biltur, og ungene i baksetet hadde lyst til å spille Minecraft – og bruke min iPhone som mobil bredbåndsruter.

Samtidig som jeg konstaterte at det var mye data å gå på, registrerte jeg at jeg også hadde brukt flere hundre kroner på SMS-tjenester. Jeg bruker sjeldent penger på SMS-tjenester, utover at jeg betaler et par TV-kanaler på nett via mobilen.

Det største beløpet kom derimot fra 2440. Samme telefonnummeret som hadde sendt meg disse SMSene fra BilBuddy. Hver SMS de sendte meg kostet 69 kroner, og ved et tilfelle hadde sendt fire tilsvarende SMSer etter hverandre.

STOPP til 2440

BilBuddy-SMS-stopp-2015Først tok jeg kontakt med Telenor for å høre hvordan jeg eventuelt kunne blokkere SMS-tjenesten. Da ble jeg anbefalt å skrive ”STOPP” og sende det til 2440. Det fungerte ikke.

Dernest tok jeg kontakt med BilBuddy for å høre hva de mente om det her. ”Teknisk feil” var noe av svaret jeg fikk tilbake. Det var sikkert en teknisk feil at fire like SMSer gikk ut på en og samme dag, men problemet mitt var at jeg aldri hadde signert på en avtale som gikk ut på at de skulle sende meg en eneste SMS i utgangspunktet. Enda mindre hadde jeg godkjent at hver SMS skulle belaste meg med 69 kroner.

Kort tid etter at jeg hadde klaget min sak til BilBuddy fikk jeg for øvrig en ny SMS – som jeg ”betalte” 69 kroner for.

Jeg gikk også til det steget å melde inn saken til Forbrukerombudet, men svaret jeg fikk tilbake var så lite motiverende at jeg orket ikke å lese halvparten engang. Løsningen fikk være å gå tilbake til BilBuddy og kreve tilbake alle pengene de hadde ”rappet” fra meg.

Over 1200 kroner i SMS-tjenester

Etter en gjennomgang av mine Telenor-fakturaer fant jeg 16 SMSer fra Bilbuddy, tilsvarende et beløp på 1,242 kroner. I skrivende stund har jeg bedt om å få overført alle pengene tilbake til meg. Så gjenstår det å se om Bilbuddy «styrer unna» den oppfordringen.

photo credit: traffic jam via photopin (license)

Kommentarer

 1. Har hatt akkurat samme problemet selv. Oppdaget det ved en tilfeldighet. Klagde, men ingen gode svar. Skrev også til Forbrukerombudet, men svaret derfra var ikke enkelt å tolke.

  Ble til slutt lovet å få pengene tilbake, men tror aldri de kom inn på konto. Hold dere unna.

 2. Har de baller, så sender de deg 16 nye. Har de vett, så runder de opp. Smi mens jernet er varmt. All reklame er god reklame, osv. Greed is good!

  Håper det løser seg God helg! 🙂

  1. Satser på at det løser seg. De har i alle fall bekreftet nå – endelig – at de har avsluttet mitt abonnement. Så gjenstår det å se om de tilbakebetaler alle SMSene 🙂 Tviler forøvrig på at «all PR er god PR» osv.

   God helg tilbake / Hans-Petter

Legg igjen en kommentar

Om Hans-Petter

Hans-Petter er kommunikasjonsrådgiver, foredragsholder, forfatter, programleder og gründer av kommunikasjonsbyrået KommFrem. Hans-Petter skriver på kommunikasjonsbloggen HansPetter.info og er programleder for podkasten MediaPuls.no.

Kontakt

Nyhetsbrev

Copyright © 2017 Hans-Petter Nygård-Hansen
Utviklet av Martin Grønneberg