Mobilt Internettbruk eksploderer!

7. februar 2013 av Hans-Petter Nygard-Hansen

…13x vekst innen 2017 og antall enheter som kobles til Internett vil være flere enn antall mennesker på jorden i løpet av 2013!

hanspetter-cisco-networking-indexHvert år kommer nettverksgiganten Cisco ut med sin Visual Networking Index (VNI) Global Mobile Data Traffic Forecast Update rapport som tar for seg utviklingen av Internett-trafikken fra et mobilt ståsted.

Av de store trendene fra denne rapporten er det først og fremst den enorme mobilveksten som er imponerende like mye som den kan være skremmende – ikke minst for de som skal gi oss den mobile Internett-tilgangen til en hashtighet og pris vi vil være fornøyde med. I følge Ciscos rapport vil den mobile Internettbruken vokse med en hastighet på 66 prosent hvert år i de neste fem årene og øke til 134 exabyte i 2017 i overført datamengde.

For å skape et inntrykk av hvor mye data dette tilsvarer har Cisco brukt Instagram som et eksempel: 134 exabyte er samme datamengde tilsvarende 10 overførte Instagram-bilder hver dag hele året for alle mennesker på jorden! Innen 2017 vil den gjennomsnittlige mobilbruker se 10 timer med video, lytte til 15 timer med musikk, kjøre fem videosamtaler og laste ned 15 apps hver måned gjennom hele året.

Innen 2017 anslår Cisco at det vil det være 5,2 milliarder mennesker som bruker mobiltelefoner – en økning fra 4,3 milliarder i 2012. I tillegg vil det være omtrent 1,7 milliarder maskiner tilkoblet Internett, for en total på 6,9 milliarder.

Av andre spådommer fra rapporten kan det nevnes:

  • Global vekst i mobil Internett-trafikk vokste med 70 prosent i 2012.
  • Den mobile Internett-trafikken var nesten 12x større enn den totale Internett-trafikken i 2000.
  • Den gjennomsnittlige smarttelefon-bruken økte med over 80 prosent i 2012.
  • Smarttelefoner stod for under 20 prosent av alle mobiltelefoner i 2012, men representerte over 90 prosent av den mobile Internett-trafikken.
  • To tredjedeler av den mobile Internett-trafikken vil komme fra video innen 2017.

Les resten av Cisco sin rapport her.

photo credit: ocean.flynn via photopin cc

Klikk på knappen for å
abonnere på nye artikler
rett i Messenger.

Liker du det du leser, kan du bli en supporter via Patreon!

Om Hans-Petter

Hans-Petter er kommunikasjonsrådgiver, foredragsholder, forfatter, programleder og gründer av kommunikasjonsbyrået KommFrem. Hans-Petter skriver på kommunikasjonsbloggen HansPetter.info og er programleder for podkasten MediaPuls.no.

Kontakt

Nyhetsbrev

Copyright © 2017 Hans-Petter Nygård-Hansen
Utviklet av Martin Grønneberg