Woosh – nettbrettmagasin om teknologi og livsstil

5. desember 2012 av Hans-Petter Nygard-Hansen

Norges første og eneste magasin kun på nettbrett om teknologi og livsstil er lansert  – last ned første utgave helt gratis!

I 2013 har jeg INGEN planer om å abonnere på aviser, blader og magasiner på papir. De tar opp for mye plass i min bæreveske, eller søpledunk for den sakens skyld, det er kaldt å gå til postkassen om vinteren for å hente lesestoffet, og jeg har kun gasspeis i huset, hvilket utelukker å bruke de som fyringspapir når de er ferdiglest eller gått ut på dato.

På min iPad mini derimot – som kun veier 300 gram – kan jeg ha med meg tonnevis med lesestoff i min skulderbag uten at verken skulder eller rygg blir preget av det.

Woosh – til Android og iPad

Woosh handler om skjæringspunktet mellom teknologi og livsstil. Vi skriver for deg som heller vil vite hva teknologien kan gjøre, enn å vite hvor mange prosessorkjerner den har. Samtidig kommer vi til å gi deg dybdeinformasjon om de viktigste tekniske detaljene hvis du ønsker å vite mer – vi er tross alt teknofile hele gjengen.

Onsdag 28. november var jeg invitert på pre-lansering av magasinet til Woosh-gjengen, og i dag er altså magasinet endelig tilgjengelig – og det helt gratis! Fra 2013 vil Woosh koste penger, men her snakker vi lavkost! 21 kroner for en enkelt utgave, eller 140 kroner for et års-abonnement på 10 utgaver! Er det noe å lure på hvis du er litt opptatt av hvordan teknologi påvirker vår livsstil og hverdag? Tror ikke det.

Bred omtale før lanseringen

Kort tid etter pre-lanseringen dukket de første omtalene av Woosh opp – her kan du lese noen av de:

Jeg ønsker Woosh veldig velkommen – fra før har jeg måttet ta til takke med T3 og MacUser på nettbrett, mens mine andre teknologimagasiner på norsk har vært på papir og på tradisjonelle nettsider.

Nesten perfekt

Synes jeg Woosh er et helt perfekt magasin på nettbrett? Nei, det er forbedringspotensiale her også – spesielt hva gjelder det å utnytte mulighetene som ligger i samspillet med mobil og sosiale medier. Jeg vil imøtekomme muligheter for å få kontekst- og lokasjonsbasert reklameinnhold med stor iver. Jeg vil være svært glad for å få muligheten til å lagre artikler under relevante kategorier – på tvers av utgaver, og tenk om jeg kunne fått muligheten til å dele disse artiklene under gitte kategorier med andre venner som også abonnerer på Woosh!

Alt må starte et sted, og Woosh-magasinet synes jeg har kommet veldig godt ut av det! Lekkert og intuitivt grensesnitt. Godt og relevant – og variert innhold, og annonsene står i stil med innholdet, og virker dermed også mindre forstyrrende. Liker spesielt godt at man har muligheten til å faktisk gjøre et kjøp direkte fra annonsen UTEN å måtte bevege seg ut av magasinet.

Dette lover godt!

Last ned Woosh du også, og fortell meg hva du synes.

Klikk på knappen for å
abonnere på nye artikler
rett i Messenger.

Liker du det du leser, kan du bli en supporter via Patreon!

Kommentarer

 1. Vet ikke om jeg kan si jeg var så veldig imponert over appen. Det føles fortsatt veldig som å bla i en PDF, en relativt standard Woodwing-app. Undrer meg også litt over hvorfor de ikke har gjort det til en Newsstand-app, men ellers grei og ryddig layout, selv om jeg synes pilene til tider blir noe forvirrende.

  1. @andoZo Hei @andoZo – Newsstand-utgaven kommer fra januar 2013 når det blir tilrettelagt for abonnementsavtale. I tillegg var gjengen hos @wooshmag veldig klare på at dette var første utgaven, og at mye vil bli forbedret og forandret etterhvert som tiden går 🙂  Jeg liker initiativet, jeg liker formen, og jeg gleder meg til fortsettelsen.

  2. @andoZo Hei, sånn for ordens skyld, Woosh er ikke basert på produkter fra Woodwing, men Adobes egen plattform (DPS). Når det gjelder selve innholdet er det ikke tvil om at dette i først og fremst er et magasin, med noe interaktivitet i tillegg. Leseropplevelsen blir deretter. Plattformen har støtte for mer avansert innhold og funksjonalitet, som vi skal ta i bruk mer fremover. Det med pilene er en tilbakemelding jeg skal ta med videre, det blir en balanse mellom å vise folk veien og å komme i veien…
    
   Vi har gitt ut denne første utgaven som en egen, separat App fordi det var mest hensiktsmessig i opprampingen av produksjonen vi nå holder på med. Til neste utgave (18 jan) skal vi over på en mer avansert utgave av plattformen. Vi kommer da i Newsstand, får støtte for separate utgaver for de forskjellige iPad-versjonene og får opp bedre funksjonalitet for deling av innholdet på sosiale medier og web. Vi gleder oss veldig 🙂

Legg igjen en kommentar

Om Hans-Petter

Hans-Petter er kommunikasjonsrådgiver, foredragsholder, forfatter, programleder og gründer av kommunikasjonsbyrået KommFrem. Hans-Petter skriver på kommunikasjonsbloggen HansPetter.info og er programleder for podkasten MediaPuls.no.

Kontakt

Nyhetsbrev

Copyright © 2017 Hans-Petter Nygård-Hansen
Utviklet av Martin Grønneberg