Mujjo smarttelefon hansker – for kalde vinter-fingre

1. desember 2012 av Hans-Petter Nygard-Hansen

Konduktive smarttelefon hansker for touchskjerm  – som ser bra ut og holder fingrene varme!

Selv om det er aldri så kaldt ute så er det vanskelig å ikke ta frem smarttelefonen for å sjekke Facebook, Instagram og andre «viktige» gjøremål, ikke sant!

Jeg har skaffet meg et par grå hansker fra nederlanske Mujjo til meg selv og et par rosa som jeg ønsker å gi bort. Mujjo sine produkter distribueres av profildata.no og forhandles blant annet av Humac for 299 kroner. Disse er ikke de første og eneste hanskene som kan brukes på en touch-skjerm, men de eneste jeg har kommet over som ikke ser ut som noe annet enn hansker. Mujjo hanskene har fått vevet inn nylonfiber i seg med sølvbelegg som gjør hanskene konduktive og derfor brukanes på touchskjermene.

Sitter som en hanske

Mujjo sine smarttelefon hansker sitter som en hanske – ha,ha,ha. De er rett og slett veldig gode å ha på. Du får de i mange forskjellige farger og i størrelsen S/M og M/L. Dette vil føles som et par hansker i god kvalitet og tåler mye. Derimot er det viktig å påpeke at de ikke må vaskes i maskin, kun for hånd – i kaldt vann, og etter hva jeg har fått beskjed skal de heller ikke henges opp til tørk, men legges flatt for å bli tørre – og uten å bli ødelagte.

Fra tidligere av har jeg et tilsvarende par hansker for bruk av iPhone utendørs når det er kaldt – fra The North Face – men jeg må jo si at det her er hansker som kan bruke i andre sammenhenger enn bare med sportsklær. Jeg har testet Mujjo hanskene et par dager nå, under russer-kulda, og må si at disse er virkelig gode – varme er de også. Teknofil har også testet Mujjo-hanskene og anbefaler de på det sterkeste.

Konklusjonen er at dersom du er på jakt etter mobilvanter har det sannsynligvis ikke så mye å si hvilket merke det er – de gjør samme nytten. Det er imidlertid en stor fordel å velge en vante som har sølvtråder i alle fingre, slik at du får full funksjonalitet.

Jeg gir bort et par Mujjo-hansker

Jeg gir bort disse rosa Mujjo-hanskene til deg…. det vil si, jeg har et par hansker jeg gir bort hvis du er flink og forteller meg hvorfor du bør være den heldige vinneren. Jeg forbeholder meg retten til å vurdere den beste begrunnelsen. Det eneste du trenger å gjøre er å skrive i kommentarfeltet under innen utgangen av torsdag 6. desember  – så vil vinneren bli underrettet den 7. desember og hanskene sendt i posten i god tid for julen 🙂

 

Klikk på knappen for å
abonnere på nye artikler
rett i Messenger.

Liker du det du leser, kan du bli en supporter via Patreon!

Kommentarer

 1. Vinneren MÅTTE bli @MarenOriola som hadde mange – og bare veldig gode grunner til å vinne de flotte Mujjo hanskene! Gratulerer så mye, og takk for at du ville dele dette med oss! Jeg er sikker på at hanskene vil komme veldig godt med, og sender de i posten til deg så fort du har sendt meg din adresse. Ta kontakt med meg på hpnhansen@gmail.com så skal jeg få sendt de til deg så raskt som mulig!
   
  Gratulerer igjen og ha en riktig god jul!
   
  Vennlig hilsen, Hans-Petter

 2. Smarttelefon (i mitt tilfelle en iPhone 4s) fungerer som en bro mellom min og deres verden; jeg er døv og er derfor helt avhengig av tegnspråk. Her er flere grunner til at jeg bør være den heldige vinneren:
  1. Facebook – jeg kommuniserer direkte med mine hørende venner. Alle mine venner (både døve og hørende) kan få lest mine statusoppdateringer, linker og bilder. Jeg anser Facebook som en viktig del av sosiale medier for meg. Det er ute jeg bruker iPhone, siden jeg bruker PC når jeg er inne.
  2. Twitter – jeg får mulighet til å følge med nyheter i nåtid ved å følge som for eksempel Operasjonssentralen, Oslo T-banendrift og flere. På mange måter fungerer Twitter som høyttalere for meg hvis jeg er i en situasjon som skjer noe, feks bilkø (ulykke). Selvfølgelig må vi ikke glemme politikere som er aktive i Twitter.
  3. Nettavis – For meg er det en nydelig radio som jeg, hvor som helst, kan følge med på hva som skjer i hele verden.
  4. Instagram – Noen ganger kan et bilde fortelle mer enn tusen ord, akkurat som du skriver i dette innlegget! Og sommerbilder kan være en herlig inspirasjon nå i vintertiden! 
  5. Notater – Det fungerer ofte som «papir og penn» nå som jeg har flyttet til Oslo og er fortsatt lite kjent. Som for eksempel «Hvor kan jeg finne Peppes Pizza?» og spørre en tilfeldig osloborger – som sagt en bro mellom meg og normalhørende folk som ikke kan tegnspråk. 
  6. Selvfølgelig blogg – det ville vært supert for meg å kunne oppdatere bloggen min direkte mens jeg er ute i vinterkulden 🙂 Så jeg vil sette en stor pris hvis du sender de rosa hansker til meg nå snart 😉
   
  Men det er en grunn til å ikke kåre meg som den heldige vinneren; Facetime – for da kan jeg kommunisere med mine døve venner på vårt språk (tegnspråk) og i denne sammenhengen er det helt unødvendig for meg å bruke herlige rosa hansker.

 3. Jeg ønsker disse på vegne av kjærsten. Hun hutrer, fryser og spretter negler fra November til Mars.
  Så selv om de ikke holder norsk polarvinter (som kommer) helt ute av beinmargen så vil det sikkert redusere kuldeklagingen mens hun prater og tekster utendørs til et minimum.
  Som vil gjøre min hverdag litt greiere 😉
  så her vi vil hanskene glede 2 mennesker!

 4. Fordi jeg er frøken miljøvennlig som går til og fra jobb hver eneste dag, uansett vær. Ergo, min telefon = mitt liv. Musikk, mail, masemamma, møter, mat. Og, fordi jeg er ensom (alt er relativt), nyskilt og ingen kommer til å tenke tanken engang: «kjøpe hansker til mamma?»

 5. WOW! e imponert over at det finnes sånne hansker:-) Et par sånne skulle vært bra å ha. Nå er det skikkelig kaldt i Tromsøbyen. Jeg som ellers bruker nesen når jeg skal taste på mobilen ute, kan ikke det i denne kulden. Nesa er altfor kald!

 6. Du Hans-Petter…! Ane du kor kaldt det e i Tromsø no? Og kor ubrukelig mobilen min e med tjukkvotta? Til og med nette skinnhanska går ikke :- Du har det æ treng, og har tenkt gi det bort. Send hit da vel.
  Takknemlig hilsen Linn – aktiv smartphonebruker med isfingra.

 7. Kjære Hans Petter! Det er med stor glede at jeg ser at du ønsker å gi vekk rosa smarttelefonhansker! Jeg ble nylig fortalt at «Tina – du er ikke en type rosa person». Jeg ønsker å bevise at vedkommende tar mektig feil. Hanskene er forresten råstilige og fortjener å bli brukt flittig – noe jeg aboslutt vil etterstrebe. Ønsker ellers å takke for interessante bloggposter og hjelp i forbindelse med opprettelse av amerikansk iTuneskonto. Keep posting 🙂 /Tina

 8. Hans-Petter, jeg følger bloggen og dine tweets. Du holder meg oppdatert på trender ,og det setter jeg veldig stor pris på. Grunnen til at jeg fortjener et par smarte touch-hansker (haha) er at jeg studerer fortiden i California, og skal bevege meg hjemover til kalde Norge når eksamenene nå er overstått. Da kommer temperatursjokket til å bli et faktum, men Facebook, Twitter, Instagram, nyheter og Gmail må fortsatt sjekkes, og det er der disse hanskene kommer inn i bildet!
   
  Livefyre virker forresten som et genialt kommentarkonsept! Hvor lenge har du brukt dette?

  1. @KristinaBrend Heisan, har ikke brukt Livefyre så veldig lenge, men ja – det er helt genialt – ikke minst at jeg kan omtale andre personer feks på Twitter i kommentarfeltet – hvorpå de vil bli underrettet om det via en Twitter-melding 🙂 Digger det.

 9. Ja, for det første; alt som er gratis er digg. For det andre; det er kaldt og eg er lei av å ta av/på hanskar heile tida

 10. Ok, det kan jeg fortelle deg – jeg flyttet fra Berlin til en liten bygd i Hardanger og valgte dermed en modern livstil – jeg bor og jobber hvor jeg vil. Og da kan det hende at jeg sitter på fjellet der med utsikt over fjorden, tar fine bilde eller får mye inspirasjon og helt klart de må jeg få inn i iPhonen min og dele evtl. med resten av verden. Men om vinteren finner ikke alle ting, eller også ingen sin vei gjennom kalde finger til mobilen. Ja, og hvis du tar de rosa handskene er jeg klar for a vinne den grå versjonen 😀

Legg igjen en kommentar

Om Hans-Petter

Hans-Petter er kommunikasjonsrådgiver, foredragsholder, forfatter, programleder og gründer av kommunikasjonsbyrået KommFrem. Hans-Petter skriver på kommunikasjonsbloggen HansPetter.info og er programleder for podkasten MediaPuls.no.

Kontakt

Nyhetsbrev

Copyright © 2017 Hans-Petter Nygård-Hansen
Utviklet av Martin Grønneberg