Massemarkedsføring i sosiale medier er bare mas

5. oktober 2012 av Hans-Petter Nygard-Hansen

Dårlig markedsføring på Facebook skyldes  manglende kunnskap.

Er det Facebook som er en dårlig reklamekanal eller er det reklamen på Facebook som er dårlig?

Massemarkedsføring i sosiale medier er meningsløst

Sosiale medier og Facebook som et sosialt nettverk handler om personer og personlige relasjoner. På samme måte som upersonlige pressemeldinger ikke skaper nevneverdig engasjement på Facebook, blir reklamestrategier basert på en 1-til-mange strategi oppfattet like lite relevant. Massemarkedsføringsstrategier på sosiale nettverk er like dødfødt som å telle presseklipp uten å vite om målgruppen din leser den eller de aktuelle avisene du har fått saken din på trykk i.

Forstå, prioritere, tilpasse og utføre

I Geelmuyden.Kiese hvor jeg jobber til daglig forsøker vi å jobbe etter fire enkle prinsipper:

  • For å utnytte det potensialet som sosiale mekanismer og nettverk byr på, så må man forstå hvordan sosiale nettverk fungerer,
  • slik at man kan prioritere tiltakene deretter.
  • Dernest er det viktig å tilpasse budskapene slik at de blir oppfattet som relevante og interessante.
  • Når man har kommet så langt at man skal utføre selve aktiviteten eller kampanjen er det viktig at man har kunnskap om hvordan man kan overvåke og analysere hvordan det hele fanges opp, slik at man eventuelt kan gjøre nødvendige endringer for å maksimere potensialet.

Fordelen med Facebook som en annonsekanal er at alt dette kan man gjøre i sanntid. Prøv det samme med en annonse på TV, radio eller i en avis!

Alt kan måles, men de færreste måler

Jeg er en notorisk tilhenger av analyseverktøy og måler det som måles kan. Fordelen med Facebook er at det er helt opptil meg hvem det er som skal se annonsen min. Antall visninger blir kanskje redusert, antall personer jeg når blir kanskje færre, men for de jeg når vil annonsen oppleves som mer relevant, mer aktuell, mer tilpasset, og dermed mindre støyende. Årsaken til hvorfor det er så mange som ikke tar i bruk de mulighetene Facebook har til å skreddersy annonse mot ønsket målgruppe, og de mulighetene du har til å måle hvorvidt annonsen når frem eller ikke kan kun skyldes en ting: Manglende forståelse!

Om jeg skulle komme med ETT råd til du som vurderer å annonsere på Facebook så må det være at du ikke må bli fristet av maksimal rekkevidde, men å maksimere fokuset mot målgruppene dine. Fokuser på å lage en annonsekampanje som minimerer risikoen for at annonsen blir oppfattet som forstyrrende og som samtidig maksimerer muligheten for at den blir oppfattet som relevant. Skal du lykkes med det må du enkelt og greit ta i bruk de mekanismer som Facebook har lagt til rette for deg i annonseverktøyet sitt. Dernest bør det være din plikt å følge annonsekampanjen via Facebook-innsikt slik at du kan overvåke, analysere og tilpasse underveis.

Lyst til å gjette når jeg kjørte Facebook-annonse her?

Det vil annonsebudsjettet ditt vinne på – merkevaren din også. Det gjelder å forstå for å kunne prioritere, tilpasse og utføre – alt for å maksimere investeringen din.

Disclaimer: Bloggposten er også å finne på Geelmuyden.Kieses blogg hvor jeg jobber til vanlig som senior rådgiver
photo credit: Stuck in Customs via photopin cc

Klikk på knappen for å
abonnere på nye artikler
rett i Messenger.

Liker du det du leser, kan du bli en supporter via Patreon!

Om Hans-Petter

Hans-Petter er kommunikasjonsrådgiver, foredragsholder, forfatter, programleder og gründer av kommunikasjonsbyrået KommFrem. Hans-Petter skriver på kommunikasjonsbloggen HansPetter.info og er programleder for podkasten MediaPuls.no.

Kontakt

Nyhetsbrev

Copyright © 2017 Hans-Petter Nygård-Hansen
Utviklet av Martin Grønneberg