Er du ikke mobil, er du ikke…

4. oktober 2012 av Hans-Petter Nygard-Hansen

Hvordan står det til med vårt eget forhold til den nye mobile hverdagen?

I den siste tiden har jeg vært «ute» og forelest litt om vår nye mobile hverdag – og hvordan virksomheter sakte, men sikkert har begynt å tilpasse seg.

Med flere flater å forholde seg til, flere verktøy å kunne bruke til å «få jobben gjort» har utfordringene hopet seg opp for veldig mange virksomheter og bedrifter.

  • Hvilke kanaler skal vi benytte oss av når vi skal kommunisere med våre målgrupper – interne og eksterne?
  • Hvordan skal vi tilpasse vårt digitale innhold til den nye mobile hverdagen?
  • Hvordan skal vi balansere våre budskap mellom kjøpt-, fortjent og egne kanaler?
  • Skal vi satse på mobil-tilpassede hjemmesider eller gå for apper?
  • Går vi for apper, hvilke plattformer skal vi utvikle til?
  • Er vi lett å finne – har vi optimalisert innholdet vårt ift søkemotorer slik at våre målgrupper finner oss?
  • Hvilke sosiale nettverk skal vi bruke for hvilke formål og målgrupper?

Spørsmålene er mange, og svarene er ikke alltid entydige. I presentasjonen under har jeg forsøkt å gi en pekepinn på hvor «markedet» står i dag, brukt eksempler på hvordan det er gjort, referert til innsikt fra flere hold til å peke litt på de overordnede trender som gjelder. Herunder er det brukt underlag fra Finn.no, Statcounter og ikke minst min egen smarttelefon-undersøkelse hvor mer enn 1,300 personer fra hele landet deltok.

Vår nye sosiale- og mobile Internett-hverdag

Kort fortalt så kan – eller bør – ingen i dag overse den nye Internett-virkeligheten, som er  i økende grad sosial og mobil. Vi er en mobil-nasjon som teller over 2,5 millioner smarttelefon-brukere og over 1 million nettbrett. Vi har aldri før vært så «connected» og vi bruker mer og mer av vår tid online på mobil – og i sosiale nettverk som Facebook, Twitter og LinkedIn – for å nevne noen. Bedrifter i dag som har statiske nettsider tilpasset kun for desktop-brukere vil slite med å opprettholde interessen fra sine målgrupper og kunder. Vi nordmenn søker bortimot 10 millioner ganger hver dag, og andelen søk via mobil vokser deretter. Mobilen blir ikke lenger brukt primært som en telefon, men som en utvidet del av våre liv. Mobilen er for mange med oss fra vi våkner om morningen til vi legger oss til å sove om kvelden, mens virksomheters og bedrifters forhold og modenhet til den nye realiteten varierer mellom sjokk og forståelse.

Bilde: https://www.iab.net/iablog/2012/03/mobile-world-congress-2012-you.html

Klikk på knappen for å
abonnere på nye artikler
rett i Messenger.

Liker du det du leser, kan du bli en supporter via Patreon!

Om Hans-Petter

Hans-Petter er kommunikasjonsrådgiver, foredragsholder, forfatter, programleder og gründer av kommunikasjonsbyrået KommFrem. Hans-Petter skriver på kommunikasjonsbloggen HansPetter.info og er programleder for podkasten MediaPuls.no.

Kontakt

Nyhetsbrev

Copyright © 2017 Hans-Petter Nygård-Hansen
Utviklet av Martin Grønneberg