Trådløse presentasjoner i møtene på jobben

24. september 2012 av Hans-Petter Nygard-Hansen

Med Apple TV i møterommene kan du droppe den gamle VGA-kabelen!

Hvor mange møter har du ikke vært i hvor VGA-kabelen er for kort, VGA-pinnene er ødelagte og det at man må skifte kabelen mellom de forskjellige datamaskinene bare kludrer til hele møtet. Hvorfor ikke installere en Apple TV i møterommene som er tilkoblet enten flatskjermen eller videokanonen så kan du glemme hele kabel-røret!

AirPlay med Apple TV

Med andre- og tredje generasjons Apple TV kan du fritt bruke iPhone, iPad og alle Mac-laptops med siste OS til å overføre presentasjoner, dokumenter og alt annet innhold enkelt og effektivt trådløst via Apple sin AirPlay-teknologi.

Ingen flere kabler som ødelegger for et produktivt møte og hvem som helst i møtet kan enkelt dele sin skjerm uavhengig av kabel-lengder og adaptere. Med Apple TV tilkoblet det samme lokalnettet som de andre Apple-produktene kan hvem som helst i møtet dele sin skjerm, og dermed sitt innhold under møtet. Ikke koster det mye heller, Apple TV får du kjøpt for kun 799 kroner, og den medfulgte HDMI-kabelen plugger du enkelt inn i videokanonen eller flatskjermen i møterommet, og dernest er det bare å sette opp Apple TV-en i nettverket – enten via Ethernet-kabel eller via kontorets trådløse nettverk som de andre enhetene i møtet er tilkoblet. Med den siste OS-versjonen av Mac sitt operativsystem er det deretter bare å velge hvilken Apple TV du vil dele din skjerm med – tilsvarende med din iPhone eller iPad.

Enklere blir det jo nesten ikke…

Har du ikke siste OS-et til din MacBook kan du også benytte deg av AirParrot – koster kun 10 USD – og fungerer like enkelt.

photo credit: bengrey via photopin cc

Klikk på knappen for å
abonnere på nye artikler
rett i Messenger.

Liker du det du leser, kan du bli en supporter via Patreon!

Kommentarer

  1. Setter du opp ATV’n mot delt nettverk på din iPhone, så kan du bare ta den med deg til kunden du skal presentere for, koble den til prosjektoren deres (forutsetter HDMI) og kjøre presentasjonen. Du trenger ikke tilgang til gjestenett osv. osv.

  2. En annen kul programvare som er verdt å nevne, er AirServer (www.airserverapp.com). Installer på en Mac eller PC (f.eks. den som står i møterommet?), så kan du streame til den fra din iPhone eller iPad som om den var en AppleTV.

Legg igjen en kommentar

Om Hans-Petter

Hans-Petter er kommunikasjonsrådgiver, foredragsholder, forfatter, programleder og gründer av kommunikasjonsbyrået KommFrem. Hans-Petter skriver på kommunikasjonsbloggen HansPetter.info og er programleder for podkasten MediaPuls.no.

Kontakt

Nyhetsbrev

Copyright © 2017 Hans-Petter Nygård-Hansen
Utviklet av Martin Grønneberg