FourSquare doblet siden lanseringen av Facebook places

9. mars 2011 av Hans-Petter Nygard-Hansen

Facebook Places har sålangt ikke vært en krok på døra for konkurrerende sjekk-inn tjenester!

I januar skrev jeg «Har du sjekket inn» – en bloggpost som tok for seg sjekk-inn tjenester som Gowalla, FourSquare & Facebook places. Vi i Norge er sammenlignet med mange andre europeiske land langt mer ivrig på å fortelle våre venner og bekjente hvor vi er – av en eller annen grunn. Jeg sjekker inn selv, sjelden på Facebook places, men for det meste på Gowalla – som samtidig sjekker meg inn på FourSquare….hvorfor vet jeg egentlig ikke, og jeg gleder meg til disse tjenestene blir kommersialisert.

Norge størst på sjekk-inn?

Det er mange av oss som sjekker inn på flyplasser – og generelt kan man kanskje si at antall sjekk-inns på en flyplass kan reflektere hvor stort slike sjekk-inn tjenester er. Kan man på denne bakgrunnen kanskje si at Norge er 7 ganger større enn Belgia, og mer enn dobbel så stor som Danmark? Kanskje, kanskje ikke, men en form for indikasjon gir det oss uansett.

Gi meg en belønning for å sjekke inn!

Jeg gleder meg til at jeg faktisk blir belønnet for at jeg sjekker inn – noe som egentlig skulle bare mangle gitt det faktum at min sjekk-inn har en stor og viktig markedsføringsverdi for de bedriftene jeg forteller omverden om at jeg er hos!

FourSquare dobling

Med 600 millioner brukere så har sikkert Facebook Places flere brukere enn FourSquare, men personlig er jeg større fan av FourSquare og Gowalla fordi de KUN driver med sjekk-inn’s – og det gjør de også veldig bra. Med Facebook Places blir det (for meg) altfor mange klikk, og det gir meg rett og slett for lite – det er kanskje derfor jeg heller ikke tror så mye på Facebook Places Deals – men andre tjenester – som helst er integrert med Facebook 🙂

Hva med deg – bruker du

 • Facebook Places
 • Gowalla
 • FourSquare
 • Andre
 • ….eller ser du ikke poenget?

Kommentarer

 1. …ja, glemte Facebook Places.

  Bruker det ikke, og har ikke tenkt å bruke det. Hvorfor? Har såpass mange «facebook-venner» som jeg egentlig ikke er veldig interessert i å ha noen kontakt med idag, at det blir litt for intimt rett og slett.

 2. Jeg veksler litt mellom Gowalla og Foursquare, har liksom ikke helt klart å velge en som «min».

  Etter at Gowalla har laget støtte for automatisk innsjekking på Foursquare, er jo det en enkel mulighet for å bruke begge via en tjeneste, men det blir av og til litt tilfeldig hva Gowalla da sjekker deg inn på på Foursquare, så helt optimalt er det ikke…

  Jeg har fått nytte av Foursquare én gang:

  For et par uker siden skulle jeg ut med kona og noen venninner av henne på fredagspils. Etter å ha sjekket inn på Foursquare dukket to bekjente opp fordi de hadde sett meg sjekke inn.

  Så dukket noen venner av dem igjen opp fordi de hadde sett dem sjekke inn… og sånn førte det til at en rask pils etter jobb med tre venner ble til en helaften med tilsammen over ti mennesker og mange hyggelige nye bekjentskaper.

Legg igjen en kommentar

Om Hans-Petter

Hans-Petter er kommunikasjonsrådgiver, foredragsholder, forfatter, programleder og gründer av kommunikasjonsbyrået KommFrem. Hans-Petter skriver på kommunikasjonsbloggen HansPetter.info og er programleder for podkasten MediaPuls.no.

Kontakt

Nyhetsbrev

Copyright © 2017 Hans-Petter Nygård-Hansen
Utviklet av Martin Grønneberg