fbpx
ledelse

11 grunner til at ledere mislykkes

11 egenskaper blir mer fremtredende i stressende situasjoner og kan ødelegge for karrieren. Det kommer frem i en fersk undersøkelse av britiske arbeidstakere. 

Én av to mener  sjefen er den viktigste årsaken til mistrivsel

En spørreundersøkelse nylig gjennomført på britiske arbeidstakere at dette er noe ledere mislykkes fullstendig med og at de i stedet bidrar til å utvikle negativitet og bitterhet hos de ansatte. Undersøkelsen viser at 22 prosent av arbeidstakere i Storbritannia sier at de avskyr sjefen sin, mens svimlende 52 prosent uttrykker at sjefen deres er den viktigste årsaken til at de mistrives på jobb. Så hva er det lederne mislykkes med og hva kan de gjøre for at deres arbeidstakere skal endre oppfatning?

Mellommenneskelig kompetanse er avgjørende

Forskning utført av V. Jon Bentz, VP HR hos Sears på 1970-tallet, viste at ledere som mislykkes hadde lite å gjøre med deres IQ eller attraktivitet. Det var derimot direkte knyttet til mellommenneskelig kompetanse. Og ettersom personlighet er kjernen i mellommenneskelig kompetanse kan vi bruke personlighetsvurderinger, som de som er utviklet av Hogan Assessments, til å identifisere de 11 personlighetsskalaene som fører til at ledere mislykkes om og om igjen.

11 avsporingstendenser

For å klare å lede et team på en mer vellykket måte må ledere være oppmerksomme på disse 11 personlighetsskalaene eller «avsporingstendensene»:

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Gode relasjoner

Når misnøye på arbeidsplassen øker, blir forholdet mellom arbeidsgiver og arbeidstaker mer og mer viktig. For å kunne lede et team til suksess er det essensielt for ledere i alle organisasjoner å skape gode relasjoner med sine ansatte. Å skape oppmerksomhet rundt disse 11 «avsporingstendensene» kan hjelpe toppledere og teamledere med å utvikle sterkere forhold til sine ansatte. Først da kan en leder lykkes med å skape velfungerende team for å oppnå gode resultater. 

Om Hogan Assessments:

Hogan Assessments er den fremste, globale leverandøren av forskningsbaserte rådgivning- og assessment løsninger. Basert på tiår med forskning hjelper Hogan bedrifter med å redusere gjennomtrekk av arbeidskraft. I stedet øker bedriftene produktiviteten ved å ansette de riktige personene, utvikle talentene og vurdere lederpotensial. Hogans personlighetsinstrumenter er tilgjengelige i 57 land og på 46 språk, og de brukes av mer enn 70 % av Fortune 500 bedrifter.

 

Bilde: Razvan Chisu via Unsplash