fbpx
sosiale medier

10 sosiale medier-trender som vil dominere i 2018

Sosiale medier har ikke bare kommet for å bli. De blir stadig viktigere. Derfor blir det også viktigere å håndtere innsatsen strategisk og med tilstrekkelig kunnskap og ressurser. 

2018 vil ikke by på mange store endringer. Samtidig blir det ikke «same procedure as last year». Kundene vil kreve mer personalisert innhold. Og med stadig økende bruk av sosiale medier på våre smarttelefoner, blir det enda trangere om plassen – og om oppmerksomheten. Og på samme måte som at «all PR er god PR» ikke lenger er en sannhet, må vi også forstå at all oppmerksomhet nødvendigvis ikke er god oppmerksomhet.

Kort oppsummert

Mindre organisk rekkevidde i sosiale medier som får stadig bedre algoritmer, vil kreve omstendig kunnskap og forståelse som merkevarer vil være bedre tjent med å sitte med «in house». Det bør ikke komme som en overraskelse at video vil fortsette å vokse. Og at markedsbudsjettene også bør bli mye større. I alle fall hvis målgruppen din tilsier at de bruker internett, sosiale medier og smarttelefoner. Bry deg mindre om teknologien og mer om publikummet du ønsker å nå. Teknologi, verktøy og plattformer bør aldri være et mål i seg selv, men virkemiddel for måloppnåelse.

Tiden bør også være over for at man antar. Mer fokus på innsikt og analyse. I tillegg sitter jeg igjen med en oppfattelse av at det vil bli eksperimentert mindre med nye plattformer, verktøyer og taktikker. Nå skal det eksekveres på gode, solide planer som er godt forankret.

 

Her er mine 10 spådommer for hva som vil prege sosiale medier i 2018:

1. Kreativt innhold

I «gamle dager» var det nærmest regelen å bruke byråer til å håndtere sosiale medier på vegne av virksomhetene. Da var ikke innsatsen av en strategisk art. I dag er det mer normalt at selskaper har egne ansatte, som kjenner kulturen og språket – og ikke minst er på innsiden av alt som foregår. Sosiale medier er ikke noe på siden av det selskapet egentlig driver med, det er en integrert del av det. Det bør i alle fall være det.

Det har også vært normalen at selskaper har brukt freelancere til å skrive innhold. I 2018 vil det bli stadig mer normalt at selskapene vil ansette egne til å produsere eget innhold. Av den enkle grunn at en stadig større andel av kundens engasjement med merkevaren er via sosiale medier. Innholdet som skal utvikles må være i overenstemmelse med hvordan selskapet «snakker», og det er mye enklere å få til med «in house»-ressurser fremfor å leie noen fra utsiden. Det har sjeldent vært smart å outsource strategisk kompetanse. Det vil også gjelde innsatsen i sosiale medier.

Tips: Ansett kreative mennesker som matcher målgruppen(e).

 

2. Kunnskap og forståelse for algoritmene

Godt og engasjerende innhold er essensielt. Men (nesten) like viktig er det at innholdet blir effektivt distribuert. Facebook blir brukt av nesten alle, noe som gjør at Facebook hele tiden endrer på sine algoritmer for at din og min brukeropplevelse skal bli så god som overhodet mulig. Mange merkevarer har derfor opplevd at deres organiske rekkevidde har blitt svekket. I tillegg har Facebook slått hardt ned på bruk av luretitler (click bait) og bruk av grep som «Lik og del hvis du er enig» samt oppfordring til å tagge venner som bør se eller like innholdet. I tillegg har også Facebook nylig gjennomført fundamentale endringer av nyhetsfeeden. Nå skal Facebook-profiler prioriteres fremfor -sider. Der hvor tradisjonelle medier mest av alt tenker annonsøren, tenker Facebook først og fremst på brukeren. Fordi det også lønner seg på sikt.

Tips: Merkevarer som vil maksimere effekten av sin sosiale medier innsats – og da for eksempel på Facebook, bør konstant overvåke og analysere hva som fungerer eller ikke.  Bruk verktøy som Fanpagekarma, Sprout Social eller SoMeStatus.

 

3. Økt fokus på flyktig innhold

Snapchat, Instagram Stories og nå også Facebook lar deg legge ut innhold – tekst, bilder og video – som forsvinner etter 24 timer. Flyktig innhold gir deg en unik mulighet til å være veldig relevant og autentisk. Til å være hyperaktuell, siden innholdet forsvinner innen 24 timer. Det er også en av årsakene til at flyktig innhold også skaper stort engasjement – publikummet ditt må reagere i løpet av kort tid, på feks en konkurranse eller et tilbud.

Over 200 millioner mennesker bruker Instagram Stories hver måned, 50 millioner flere enn antallet Snapchat-brukere. Med den veksten Instagram Stories har hatt siden lansering, kan man anta at omlag halvparten av alle 800 millioner Instagram-brukere vil ta det i bruk i løpet av 2018. Det betyr at merkevarer som ønsker å engasjere seg med Instagram-brukere må lære seg å håndtere og lage gode historier via Instagram Stories.

Tips: Etabler en god plan for hvilke kanaler og hvilket type innhold som matcher publikummet ditt best til flyktig innhold. Innhold som fungerer godt i sanntid.

 

4. Økte budsjetter til sosiale medier

Så fremst ikke målgruppen er «gammel» vil det være stor sannsynlighet for at merkevarene vil øke budsjettene i sosiale medier (og egne plattformer) og redusere de i de tradisjonelle. Økte budsjetter for å fremme innhold i sosiale medier, men også økte budsjetter for å skape innhold. Og til å ansette flere ressurser. Markedsføringsbudsjettene bør på mange måter re-distribueres avhengig av hva selskapet tilbyr, hvilket publikum selskapet fokuserer på og hvilke plattformer og kanaler deres målgrupper befinner seg på.

Tips: Skaff deg god oversikt over dine målgrupper og ditt publikum. Tilpass budskap til hver enkelt målgruppe og kanal. «One size does not fit all»

 

5. Brukergenerert innhold

Merkevarer vil i økende grad spørre kundene sine om de vil dele bilder og video av dem selv når de bruker merkevarens produkter. Dette innholdet vil i neste omgang bli vurdert av merkevaren og de beste bidragene vil bli en del av merkevarens innhold – på egne nettsider og i sosiale medier.

Dette er ikke bare en effektiv måte å få tilgang til godt og autentisk innhold på, men det er også en god strategi for å engasjere kunder og publikum på.

Tips: Bruk et verktøy som kan analysere hvilke poster som mottar mest engasjement. Handler det innhold på Instagram og publikum blir bedt om å bruke en hashtag, kan det lønne seg å ta i bruk et verktøy som for eksempel Fanpagekarma, SproutSocial og lignende.

 

6. Augmented Reality

AR er ikke noe nytt, men i 2018 har vi både telefoner og plattformer som i større grad er tilrettelagt for AR. Derfor er det også større grunn til at AR kan «ta av».

Augmented Reality, eller utvidet virkelighet på norsk, er bruk av teknologi som kombinerer data fra den fysiske verden med virtuell data. Som for eksempel bruk av dataanimerte objekter som via telefonen blir «plassert» i den virkelige verden. Det kan være en stol fra din møbelbutikk som «plasseres» via skjermen på din smarttelefon i din stue, for å se om den passer. De enkleste former for augmented reality i dag, som veldig mange av oss bruker nesten daglig, er alle filter som blir lagt på ditt ansikt via ett eller flere av filterne til Snapchat.

Et eksempel er de virtuelle brillene som har blitt «plassert» på mitt ansikt. I tilfellet under er det mest for moro, men det kunne feks vært en virkelig brille som du kunne ha «prøvd» via Snapchat, i stedet for å prøve det i butikken.

sosiale medier

Med Apples iPhone 8 og iPhone X har vi fått ARkit som gir utviklere nye muligheter. Snapchat lanserte nye AR-muligheter som lar publikum plassere dem selv eller andre objekter i en virkelig verden. I tillegg har en rekke brands, som BMW og IKEA lansert både planer og apper for hvordan de vil ta i bruk AR. Og vi skal heller ikke glemme Facebook selv om de enn så lenge har satset mer på VR enn de har på AR. Men også de har flere prosjekter på gang, som Camera Effects-utviklerplattformen som ble lansert under F8-konferansen i 2017.

Det er stor grunn til å tro at både Snapchat og Instagram vil tilby filter som for eksempel lar brukerne ta en selfie med en venn eller kjendis som blir projisert via augmented reality. Og på den samme måten vil også merkevarer begynne å projisere deres produkter inn i brukernes hjem via sosiale medier og filtere. AR vil vokse i 2018, men ikke (nødvendigvis) dominere.

Tips: Ikke ta i bruk AR for Ars skyld, men for hva AR kan tilføre av økt brukeropplevelse for ditt publikum.

 

7. Influencer marketing

Influencer marketing, eller markedsføring via opinionsledere og påvirkere er ikke noe nytt. Jeg spurte på tampen av 2016 om markedsføring via micro-influencere ville bli stort i 2017.  Det ble det ikke. Det er fortsatt de største influencerne som stikker av med de største pengene. Og når alt kommer til alt, så er fortsatt influencer marketing en marginal del av annonsørenes markedsbudsjett. Ifølge rapporten «The State of Influencer Marketing» fra 2017, mente 90% av de som benyttet seg av influencere at det var en suksess. I 2018 vil dette markedet vokse, men merkevarer må evne å se forbi kun antall sidevisninger og følgere, og tenke relevans og tillit. Er influenceren relevant for målgruppen? Har influenceren tillit innenfor sjangeren, produktet eller tjenesten?

Jeg tror (i alle fall håper) at merkevarer vil bli mer bevisst på hvem de velger som deres influencer, og at det blir mer fokus på bruk av influencere som er nisjet og spesialist innenfor det relevante området som merkevaren tilbyr sine varer og tjenester i. Virksomheter vil i økende grad flytte markedsbudsjettene sine til infleuncere fordi det gir større effekt og bedre ROI.

Vet dere hvem Ryan ToysReview er? Han er 6 år gammel og lever å av å leke. På YouTube. Det tjente han nesten 100 millioner kroner på i 2017 ifølge Forbes. Han har 10 millioner abonnenter og antas å bli en av de virkelig store (til tross for sin unge alder) influencerne i 2018.

Tips: Vær mer opptatt av influencernes publikum og grad av tillit influenceren har. Vær mindre opptatt av størrelsen på publikummet. Effekten av å nå noen få veldig riktige vil i de fleste tilfeller trumfe å ikke nå frem til veldig mange. Fokuser på tillit og oppmerksomhet, ikke bare oppmerksomhet.

 

8. Chatbots

Kan kunstig intelligens forbedre kundeopplevelsen? Eksperter tror 95% av all kundedialog vil bli håndtert uten mennesker innen 2025. Gartner på sin side, spår at kundene innen 2020, vil i 85% av tilfellene håndtere kontakten de har med selskapene sine, uten at et eneste menneske i selskapene vil være involvert. I tillegg tror Gartner at 20% av all virksomhetsinnhold vil bli utviklet av maskiner i løpet av 2018. Facebook har nå over 100.000 månedlige aktive chatbots på Facebook Messenger og totalt over 200.000 forskjellige chatbots. Det er de yngre som adopterer chatbots først, hvor omlag 60% av millennials oppgir at de har brukt chatbots. 71% oppgir at de gjerne vil ta i bruk chatbots fra store merkevarer.

Tips: Et smart sted å starte er med Facebook Messenger, og da kan for eksempel ChatFuel.com være et greit utgangspunkt

 

9. Video

I 2017 var 90% av alt innhold som ble delt i sosiale medier video. Utfordringen er først og fremst å fange brukernes oppmerksomhet i løpet av 3 sekunder. Videoer kan være lange og horisontale, men de må også være korte og vertikale. Det ene utelukker ikke det andre, men sjefen for Facebook Creative Shop i Norden, Calle Sjønell, mener man alltid bør filme vertikalt for Facebook.

Ifølge en undersøkelse fra 2014, utført av MOVR Mobile Overview, holdt vi smarttelefonen vår vertikalt i 94% av tilfellet. Har denne trenden «snudd» horisontalt siden den gang? Det er det ingen tegn til. Heller tvert i mot. Snapchat har eksplodert i popularitet og med det ført til en massiv vekst av videoer som konsumeres vertikalt. Både Facebook og Facebook-eide Instagram har fulgt etter.

Den raskest voksende formen for video er tips og demo. Videoer som forklarer (DIY). Den mest normale videoen er derimot product-videoen. Videoen som viser frem et produkt.

– Vi jobber med å få 100 prosent av våre videoer til å bli vertikale. Engasjementet er høyere. Brukerne er mer fornøyde, og vertikale videoer blir i større grad sett ferdig.  Jon Steinberg / Redaktør i The Daily Mail.

Tips: Film mer med din smarttelefon. Vertikalt. Lær deg å bruke iMovie, Quik og andre relevante apper og programmer. Sjekk ut «Slik lager du annonser for Instagram Stories»

 

10. Live-streaming

Under større seminarer og konferanser er det nærmest et krav om at arrangementet også streames live. Streaming er heller ikke noe nytt, men det vil vokse kraftig i 2018. Telefonene blir stadig bedre i form av lyd og video, og de mobile nettene blir også stadig raskere, samtidig som mobildata blir billigere. I 2018 vil et økende antall virksomheter og merkevarer utnytte live streaming-mulighetene i større grad enn tidligere, blant annet fordi algoritmene til både Facebook, Instagram, YouTube og helt sikkert også LinkedIn vil «like det» og gi live video større organisk rekkevidde og synlighet.  Det understreker også behovet for flere interne ressurser for å filme som en del av innholdet som skapes.

Tips: Utover å kjøpe en god telefon, kan det også være lurt å kjøpe inn dedikerte kameraer for live streaming, som for eksempel et Mevo-kamera: Du bør også gå til innkjøp av et stativ, ekstern mikrofon og skal du filme «on the go» kan det også lønne seg å kjøpe en video-gimbal, som for eksempel Smooth Q fra Zhiyun eller Osmo fra Dji for å filme stabilt.

 

Konklusjon

Det eneste konstante er endring. Men jeg er overbevist om at man kommer lengre med å være bevisst på hvilke sosiale medier som er viktigst, og bli veldig god på noen få, fremfor «passe god» på mange. Tenk mindre på hvilke sosiale medier du liker og mer på hvor ditt publikum er – og om de er i «modus» for ditt innhold der. Godt innhold høres enklere ut enn det er. På den ene siden skal du lage godt innhold som forsvinner etter 24 timer. På den andre siden skal du lage «greenfield» innhold som kan «få evig liv». På den ene siden skal du lage vertikale og korte videoer, samtidig som du skal lage lange og horisontale.

Og det her skal du ha en plan for å gjøre 247 og 365 (om mulig). I tillegg skal du skrive og ta bilder. Du skal publisere. Distribuere. Engasjere. Besvare. Overvåke, analysere, rapportere, justere og repetere. Det klarer du ikke uten at det blir håndtert strategisk. Som alt annet som er strategisk viktig. Og på toppen av det skal du samarbeide med influencere, og påse at det merkes godt.

Og alt du gjør skal «regnes hjem». Er ikke ROIen positiv, er innsatsen bortkastet.

Lykke til!

 

Bilde:rawpixel.com via Unsplash