fbpx

Mange merkevarer vil podcaste i 2016

I løpet av 2015 har interessen og bruken av podcaster vokst kraftig. I 2016 vil vi se en sterk vekst av nye podcaster som vil komme fra merkevarene selv.

2015 har i stor grad vært preget av Content Marketing. På godt norsk innholdsmarkedsføring. Innholdsmarkedsføring som egentlig burde ha handlet mer om hvordan merkevarene skulle bruke egne kanaler til å fortelle egne historier, men som har endt opp med å handle om hvordan mediehusene har merket Native Ads på en dårlig måte.

I 2016 tror jeg merkevarene vil fortsette å investere tid og ressurser til å produsere gode historier i egne kanaler. Derimot tror jeg at mange av disse historiene vil bli fortalt gjennom merkevarenes egne podcaster.

«Content Podcasting»

Podcast har ikke rukket å bli «mainstream» i 2015, men er på vei til å bli det. I Norge har det dukket opp svært så mange nye – og gode podcaster, men de fleste har dukket opp fra mediehus som NRK og Schibsted.

På samme måte som Content Marketing (innholdsmarkedsføring) ikke skal forsøke å selge konsumenten et produkt, vare eller tjeneste, vil de beste podcastene også være de som ikke forsøker å selge. Om DNB skulle startet en podcast i 2016, ville jeg tro at de ikke vil bruke «eteren» til å forsøke å selge meg DNB med sine banktjenester og lav boliglånsrente, men heller lage en podcast lignende Pengepodden fra Nordnet, eller en relevant miks av Valebrokk & Co og Nordea sin egen podcast, Nordea Insights.  Samtidig tror jeg de ville supplert sin podcast med de øvrige skriftlige innholdstjenestene DNB har fra blant DNBfeed.

Les også: En gullalder for podcastene (Helt.Digital)

Det vil heller ikke forundre meg om Innovasjon Norge starter sin egen podcast. En podcast som vil handle om mye av det DNB, Nordea, Valebrokk & Co, og en rekke andre podcaster, blogger og nettaviser formidler. En podcast om omstilling. Om entreprenørskap, gründere, teknologi og endring. En podcast som vil i enda større grad gjøre oss bedre kjent med hvem Innovasjon Norge er, hvordan Innovasjon Norge tenker og jobber, men ikke minst hvordan Innovasjon Norge bidrar – direkte og indirekte til verdiskapningen og omstillingen Norge står ovenfor. En videreføring av InnovasjonNorge.no og Gründerpulsen.no.

Merkevarepublisister

MediaPuls-Episode-11-Podcast-Spesial-HansPetterMerkevarer har for lengst blitt publisister. Frem til nå har veldig mye av fokuset vært på det skrevne ord, understøttet av bilder og i det siste også av video. Jeg tror «lyd vil bli den nye teksten» i løpet av 2016. Kunder og relevante målgrupper velger aktivt å lytte til en podcast. Det gjør de til dedikerte lyttere, sammenlignet med som kun har på radioen i bakgrunnen.

Lytt også til: MediaPuls episode 11 – Podcast spesial

I 2016 tror jeg mediehusene i økende grad vil merke konkurransen om oppmerksomhet fra merkevarenes egne satsninger på egne kanaler. Og at kanalene i så måte ikke kun vil begrense seg til egne nettsider og blogger, men i økende grad fra podcaster. I tillegg vil distribusjonen av merkevarenes egne historier i økende grad bli gjort via sosiale nettverk som Facebook, Instagram, LinkedIn og Twitter.

Hva tror du? Kommer vi til å oppleve et «skred» av merkevarer som etablerer egne podcaster i 2016?

[polldaddy poll=9215819]

photo credit: Mic via photopin (license)