Idar Vollvik digger Apple

Idar-Vollvik-Ludostore-iPhone-Skal-vi-danse-620
Share on Facebook205Tweet about this on Twitter3Share on LinkedIn2Email this to someone

Idar Vollvik uttalte aldri at «iPhone er et drit dårlig produkt». Jeg har snakket litt med mobilgründeren om iPhone, dansetrening, Ludo og sosiale medier.

nettavisen-idar-vollvik-iphoneDet var ikke bare jeg som stusset over Vollviks uttalese i Nettavisen. Her var alt fra produktet, reprasjonskostnader, og service og garanti godt blandet sammen i en eneste stor smørje som jeg rett og slett hadde vanskeligheter med å fordøye. Først over uttalelsen at iPhone var et «drit dårlig produkt», dernest over at han mente at feilraten var på 15 prosent og så over at service og garanti-vilkårene fra Apple var så dårlige. Derfor spurte jeg også en rekke autoriserte Apple-forhandlere om dette kunne medføre riktighet, hvilket det ikke gjorde – i følge de.

I kjølevannet av den artikkelen kom det også opp påstander om at Apple nekter sine forhandlere å snakke negativt om de – for da ryker forhandler-avtalen med en gang, og så lenge Apple nekter å si noe som helst, så blir dette påstander som får stå for seg selv.

Ekskludert som forhandler om man uttaler seg negativt om Apple

anonym-iphone-apple-forhandler-avtale-negativ-omtale-forbudt

Derfor gikk jeg også direkte til kilden, og spurte Idar Vollvik om han ville utdype litt mer om hva han sa og mener om Apple – og litt til. Idar stilte vellvillig opp – 100 prosent uredigert selvsagt – og ikke nok med det – han sendte meg også flere bilder fra dansetreningen med Anette Stokke som han deltar med i #Skalvidanse på TV2. Se flere bilder lengst ned i artikkelen.

Hvem er Idar Vollvik og hva driver du med om dagen?

- For tiden er jeg en danseløve som er bosatt i Bergen,  men som for tiden er i «bosatt» i Oslo grunnet «Skal vi Danse» hvilket medfører 7-9 timer med dansetrening hver dag… samt en rekke innspillinger også. Min telefon for tiden er ikke iPhone, men Samsung sin siste Galaxy Alpha. Jeg liker å bytte telefoner ofte… pleier å teste de fleste telefonene som kommer på markedet.

Du har uttalt at iPhone er ”et drit dårlig” produkt, med en feilrate på 15%, kan du utdype litt mer hva du legger i det?

- Jeg har IKKE uttalt at produktet er dårlig, men at service og garanti på produktet er noe dritt. Jeg har eid og drevet et nasjonalt reparasjonssenter i mange år og vet vel litt mer om dette en gjennomsnittet. Statistikkene blir jo heller ikke riktige når Apple nekter å godkjenne at det er garantifeil, osv. Ludostore selger ikke telefoner i utgangspunktet, selv om vi har solgt telefoner fra mange produsenter, også iPhone. Det er derimot mest hensiktsmessig å selge slike produkter om en også selger abonement…. Noe vi vurdrer å starte med. 

Har du blitt kontaktet av Apple på ett eller annet tidspunkt knyttet til dine erfaringer og uttalelser vedrørende iPhone?

- Nei! Forøvrig digger jeg Apple som konsept og er imponert over den helhetlige tankegangen. Jeg har selv en rekke Apple-produkter i hjemmet mitt. 

Synes du norsk presse har endret seg i det siste?

- Kan ikke si at jeg har opplevd så dramatiske endringer egentlig, annet enn at av mange journalistene nå må ofte være både fotograf og føre pennen..  men det funker jo det også. 

Hva med Internett og sosiale medier – viktig eller uviktig?

- Svært, svært viktig… vi har ikke kunnet overlevd uten…. Facebook er uten tvil det viktigste sosiale nettverket for oss. 

Googlet man deg i 2013 ville du fått opp 368,000 resultater. Så langt teller vi 413,000 resultater – du er en mye omtalt person, hvorfor tror du det?

- Hm… ja si det…  tipper nok at dette intervjuet kommer til å pynte ytterligere på statistikken, skjønt at jeg i det siste har fokusert mye på interne prosesser, men jeg kan røpe at jeg av kommersielle grunner kommer til å bli langt mer omtalt i media en noen sinne de nærmeste ukene….!!!

Hva med det å blogge, noen ambisjoner på den fronten?

- Har ikke tenkt på det….

Som et avsluttende spørsmål …. Hvor langt kommer du i ”Skal vi danse”?

- Håper jeg nårlangt, men jeg er smertelig klar over at jeg går på «nåler». Innsatsen kan jeg love er 100 prosent! Jeg gir alt, som jeg alltid gjør.

Idar-Vollvik-trener-med-samsung

#DanseSelfie – Idar Vollvik med sin Samsung telefon og dansepartneren Anette Stokke i hardtrening.

Idar-Vollvik-Anette-Stokke-skal-vi-danse

Idar-Vollvik-Anette-Stokke-skal-vi-danse-kostymerom

Share on Facebook205Tweet about this on Twitter3Share on LinkedIn2Email this to someone

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>