Google er større enn Apple og alle aviser

Google-Apple-Bigger-HansPetter
Share on Facebook9Tweet about this on Twitter10Share on LinkedIn28Share on Google+14Email this to someone

Google er større enn alle, og vokser fortsatt i et rasende tempo. Størst på børsen, størst på Internett, størst på søk, størst på mobil og større enn alle aviser og magasiner.

«Android parkerer konkurrentene», skrev Dagens Næringsliv i juni 2013 og henviste til en Gartner undersøkelse om at Google sitt mobile operativsystem ville bli 3 ganger større enn Apple og Microsoft i år. At Google også dominerer innenfor søk er ingen hemmelighet. Google lever først og fremst av annonseinntekter, gjennom Google Adwords – hvilket har gjort Googles inntekter større enn alle blader og aviser. 60 milliarder dollar i året på annonseinntekter er ikke «gærnt«.

Men det stopper ikke der

Financesonline har laget en veldig intreressant infografikk som presenterer de 10 største selskapene målt i verdi i 2014, og som forklarer de viktigste årsakene til hvorfor Google er så store som de er.

 • At Google handler om å være en del av et team, mens Apple handler fortsatt om Steve Jobs
 • At Google sin strategi er å lansere beta-versjoner for å tiltrekke seg publikum, mens Apple venter med å lansere produkter til de er «perfekte».
 • At Google liker kundene sine, mens Apple skyr dem. (Husker det ble noen heftige reaksjoner når jeg sammenlignet Apple med Nord-Korea)
Top 10 Global Brands of 2014: How Apple Lost The Crown To Google
Originally published at financesonline.com | David Adelman
photo credit: Thomas Hawk via photopin cc

Share on Facebook9Tweet about this on Twitter10Share on LinkedIn28Share on Google+14Email this to someone

3 Comments

 1. Jørn Støylen

  5. juni 2014 at 07:03

  … og så glemte jeg en ting: Hvem er størst på fortjeneste?

 2. Jørn Støylen

  5. juni 2014 at 06:56

  Dette bommer veldig, syns jeg – spesielt sett i lyset av mandagens WWDC-presentasjon.

  Jeg syns at å sammenligne Apple og Google blir som det de kaller å sammenligne «apples and oranges». De driver ikke med det samme.

  > At Google handler om å være en del av et team, mens Apple handler fortsatt om Steve Jobs

  For det første: Jeg tviler på at Apple hadde fått til alt de har gjort uten fantastisk lagarbeid.

  For det andre: Mandagens presentasjon på WWDC vitner om noe helt annet. Steve Jobs er ikke lenger i Apple, og de har funnet sin egen stemme uten ham.

  > At Google sin strategi er å lansere beta-versjoner for å tiltrekke seg publikum, mens Apple venter med å lansere produkter til de er «perfekte».

  Kan være enig i dette, men det handler jo bare om forskjellige innfallsvinkler for forskjellige målgrupper. Google bruker «geekene», «early adopters», til å teste. Apple er opptatt av at deres produkter skal bli oppfattet som noe alle kan bruke – de vil lage ting som «just works».

  Det virker dessuten som om Apple har endret innfallsvinkel nå – utviklere har allerede fått beta-tilgang til nye OS X og iOS, mens «public beta» av OS X blir tilgjengelig for alle som ønsker det til sommeren.

  > At Google liker kundene sine, mens Apple skyr dem. (Husker det ble noen heftige reaksjoner når jeg sammenlignet Apple med Nord-Korea)

  Det går også an å argumentere for at Google _selger_ kundene sine, mens Apple _beskytter_ dem.

 3. Hanne

  31. mai 2014 at 23:55

  I Love Google :-) And Apple ;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>