Likealyzer-hanspetter-facebook

LikeAlyzer – hvor god er Facebook-siden din?

Med LikeAlyzer får du rask oversikt over kvaliteten på din – og alle andres – Facebook-sider – helt gratis!

Det finnes mange verktøy for å ta pulsen på din egen Facebook-side – enten om det er med Facebook sin egen innsikts-rapport eller via SproutSocial som jeg har omtalt uttallige ganger. Derimot er det ikke så mange verktøy som kan gi deg en liten status på andres Facebook-sider – i alle fall ikke gratis verktøy, og her kommer LikeAlyzer inn. Ikke noe hokus-pokus. Tast inn URLen til den Facebook-siden du ønsker å sjekke opp – og noen få sekunder etterpå har du full rapport med konkrete forslag til hvordan siden din kan bli enda bedre.

Komplett.no – Norges beste Facebook-side?

Jeg fikk litt lyst til å teste ut noen bedrifters Facebook-sider og tok utgangspunkt i de selskapene jeg hadde sett litt nærmere på i min bloggpost fra desember – Hvor sosiale er de største norske selskapene?

Jeg sorterte selskapene på B2B og B2C – selskaper som selger til andre selskaper, og selskaper som selger til forbrukere – og slik ble resultatet: Komplett.no fikk størst poengsum av alle – både i B2C- og B2B-kategorien, mens Aker Solutions stakk av med høyest poengsum i B2B-kategorien.

hanspetter-likealyzer-b2b
Klikk på bildet for større utgave
hanspetter-likealyzer-b2c
Klikk på bildet for større utgave

Via LikeAlyzer får du mange gode råd for hvordan din (eller andres) Facebook-side kan bli enda bedre. Av de tiltakene som foreslåes blant de selskapene over, så er det spesielt tre ting som går igjen:

 • Skriv kortere poster
 • Publiser flere bilder, og
 • Still spørsmål.

Test ut LikeAlyzer du også – finner du noen Facebook-sider med en poengsum over 85 så er det kult om du legger den igjen i kommentarfeltet under.

Kommentarer

 1. Hadde vært morsomt å forstått litt mer hvordan de regner ut denne scoren. Noen av mine tidligere kolleger og venner lanserte torsdag i forrige uke et nytt produkt. Facebook-siden er i dag 8 dager gammel, har 68 likes, ingen kommentarer av fans, men oppnår likvel en score høyere enn If skadeforsikring, Storebrand og Coop med en score på 67. Men det er jo for all del hyggelig for de 🙂 http://likealyzer.com/facebook/confrapp

 2. Skal bli spennende å se hvem som vinner årets beste Facebook-side under http://SocialMediaDays.no og hvordan poengsummen vil se ut på LikeAlyzer. Så langt er det StarTour som leder med utrolige 93 poeng 🙂 Gratulerer så mye til @Camillsh , etterfulgt av Microsoft Norge – hvorfor er jeg ikke overrasket @Sidney Glastad  – dere har alltid vært veldig flinke på Facebook!

 3. Det ble 86 på oss: http://likealyzer.com/facebook/tvvest
   
  Engasjement pleier ligge på ca 11% av likerene, det må vi få til igjen.
   
  Takk for bloggen og deling av nyttige saker.

 4. Takk for tips om flott verktøy! 82 poeng blei det på oss – http://likealyzer.com/facebook/torshovsport

 5. Takk for artikkel !! Alltid bra og finne verktøy som viser om man har noe for seg eller famler i blinde. I dette tilfellet må vi vel si oss fornøyd med 86 i score: http://likealyzer.com/facebook/bsafeapp

  1. @OlavBalandin Kan forsåvidt legge til at profilbildet deres ikke er i henhold til Facebook sine guidelines. Ikke lov med en call2action melding i bildet – slik dere har med «register now…» etc..

Legg igjen en kommentar

Copyright © 2016 Hans-Petter Nygård-Hansen
Utviklet av: Martin Grønneberg