Business Apps fra tidlig morgen til sent på kveld

Business-iPad-Apps

Her er mine 33 favoritt-apps som hjelper meg å få maksimalt ut av arbeidsdagen

Det første jeg gjør når jeg står opp, og det siste jeg gjør før jeg legger meg er ikke bare å sjekke mailen, men også ta en siste titt på:

Mail, Facebook og Twitter regner jeg med de fleste er kjent med, Analytiks er en finurlig liten app til min iPhone som gir meg en kort status på hvordan trafikken til bloggen min ser ut, sammenlignet med gårsdagen, samt inneværende måned sammenlignet med den siste. Resten av dagen bruker jeg iPad til de fleste appsene – iPhonen blir for det meste brukt til de korte oppgavene, foruten å ringe med selvsagt. SMS håndterer jeg for det meste ikke på iPhone, men via meldinger på min iPad, eller iMessage på min MacBook Pro. Også er jeg jo en stor fan av Instagram og tar bilder så ofte jeg kan. Hvordan resten av dagen ut for meg, og hvilke apps jeg bruker  til de forskjellige formålene på jobben kan du lese her. God fornøyelse.

Her er mine 33 favoritt-apps som hjelper meg å få maksimalt ut av arbeidsdagen

06:30 – min iPhone vekker meg, ikke en magisk app jeg bruker her, selv om jeg har kjøpt og kunne tatt i bruk feks Night Stand til iPad som ikke bare har en alarm funksjon til å vekke meg, men som kan vise alt fra egne bilder til videoer, sammen med oppdateringer fra sosiale nettverk som Facebook og Twitter, værmelding og RSS-feeds. En utrolig god app som jeg bruker å ha stående på når jeg ikke bruker iPaden til noe annet.

06:35 – før resten av familien er i gang for dagen så liker jeg å ta turen inn på kjøkkenet, ordne meg en kopp fersk kaffe, sette på TV2 Nyhetskanalen og så nyte kaffen samtidig som jeg leser meg raskt opp på de siste nyhetene fra blogger jeg følger og andre relevante nyhetskilder som jeg abonnererer på. Til dette formålet synes jeg fortsatt Early Edition til iPad er den beste. Early Edition er en av mine første apps, men til tross for at den er gammel av dato, så gir den fortsatt en yppelig leseopplevelse, og lar meg enkelt også dele aktuelle nyheter via en rekke tjenester.

Utover Early Edition  så MÅ jeg ta turen innom Zite minimum en gang hver dag. Zite er ingenting mindre enn et personlig magasin som gir deg nyhetsstoff som du er interessert i å lese om. Og Zite er virkelig et personlig magasin – for hver artikkel du liker, og som du klikker på at du liker, jo mer stoff i tilsvarende kategori – eller kategorier – vil du få. Zite er et must-have for mitt vedkommende.

07:30 – før jeg drar i barnehagen med ungene – laster jeg ned siste utgaver av VG+ og Aftenposten. VG+ blir lest når og hvis jeg har tid, mens Aftenposten forsøker jeg å lese meg raskt igjennom på vei til jobben på t-banen.

På jobb – vel fremme på jobb hos Geelmuyden.Kiese – hvor jeg jobber som rådgiver med PR & Kommunikasjon – er det en rekke apps som hjelper meg gjennom dagen.

 • Bærebjelken i det meste av hva jeg bruker iPad til i jobbforstand er min Dropboxkonto, og dermed er også Dropbox en av de eller mest brukte, og viktigste apper jeg har. Med Dropbox har jeg alt av dokumenter lagret i skyen, for rask og enkel tilgang på hvilken som helst av mine Apple enheter.
 • iThoughtsHD – Dette er fortsatt min favoritt-app for mind maps – eller tankekart som vi kaller det på norsk – for å ta notater under et møte, eller bare for å få ned tanker, ideer eller feks en agenda til et foredrag, med mer.
 • Files Connect – Har du en Mac bruker du Finder, har du en Windows PC bruker du Explorer. Har du iPad bør du bruke Files Connect til å håndtere filer, flytte de mellom mapper og enheter – og selvsagt med sterk integrasjon mot Dropbox. Files Connect gir meg i tillegg muligheten til å spille av media-filer i tillegg til å printe ut dokumenter direkte fra min iPad – enten via Airprint, eller via en tilkoblet printer i nettverket som feks støtter Bonjour eller CUPS.
 • iAnnotate PDF – En stor del av jobben er å lese, og iPaden er en god enhet å lese dokumenter på. I stedet for å skrive ut et PDF dokument for så å lese igjennom, markere tekst og skrive notater, bruker jeg i stedet for iAnnotate PDF appen som gjør akkurat det samme. Med støtte for å tegne, skrive, og markere tekst med gul markeringspenn, og så lagre det noterte dokumentet – feks på min Dropbox-konto – gjør iAnnotate PDF til en av mine viktigste apper.
 • Save2PDF – Har jeg et dokument jeg ønsker å jobbe med i forhold til å skrive notater på, skisse litt, markere litt – ja, jobbe litt med, og dokumentet ikke er lagret som en PDF-dokument, så bruker jeg ofte Save2PDF for å konvertere det først til PDF, lagre det så på Dropbox, og så hente det inn i iAnnotate PDF appen for å gjøre redigeringer på.
 • Keynote – Keynote til iPad er det Powerpoint er til en Mac- eller Windows PC. Igjen bruker jeg Dropbox som «placeholder» for alle presentasjoner jeg lager på min Mac, også hentes de enkelt og greit inn til Keynote, slik at jeg kan presentere rett fra iPaden.
 • Jeg kunne ha valgt å kjøpe resten av iWorks-pakken til Apple for min iPad, men i stedet har jeg kjøpt meg Quickoffice Pro HD som gir meg muligheter til å lage dokumenter, regneark og presentasjoner i tillegg til å skrive enkle tekst dokumenter. Fra Quickoffice Pro HD har jeg også tilgang til mine sky-tjenester som Dropbox og Box.net, i tillegg til Google Docs og Evernote (Bruker ikke Evernote selv, men sverger så langt til Wunderlist i stedet for å håndtere huskelister og oppgaver på tvers av alle mine Apple produkter).
 • I tillegg bruker jeg Daily Notes daglig til å ta notater under møter etc, evnt Paper som jeg elsker til å lage illustrasjoner og tegninger. Tegninger som jeg også har begynt å bruke i presentasjoner og andre illustrasjonsformål.
 • Fra Quickoffice Pro HD kan jeg også enkelt flytte filer frem og tilbake, forkaste dokumenter og sende de videre på mail, med mer. Med Files Connect i tillegg har jeg et komplett fil-, print- og dokumenthåndteringssystem på plass på min iPad.
 • DL Dropbox er en annen favoritt app som hjelper meg med å la meg laste ned filer til Dropbox direkte fra iPaden. Kommer jeg over en fil – et dokument, program, hva som helst, så markerer jeg URL-en og kopierer den inn i DL Dropbox som så setter i gang hele nedlastningen over til Dropbox-kontoen min.
 • Instapaper – Hva skulle jeg gjort uten instapaper. Ta en internett-side som inneholder viktig informasjon, rydd vekk alt som forstyrrerer teksten og les det offline etterpå i fred og ro – på iPad eller iPhone. En uvurdelig app og tjeneste jeg simpelten elsker, og som jeg er fullstendig avhengig av.
 • Når iPaden en sjelden gang ikke blir brukt, og det er kun en sjelden gang, så kan jeg ofte la dockReader stå å gå for seg selv. dockReader er genial på mange måter – den fungerer som en klokke, men gir meg også løpende oppdateringer fra min Facebook- og Twitter-feed, samt egne oppsatte RSS-strømmer.

Vel hjemme igjen. Ungene er hentet i barnehagen, middagen er spist, og ungene har lagt seg for kvelden. Da blir det ofte til at jeg jobber noen timer til, skriver litt på bloggen, analyserer litt tall og trafikk, og leser meg opp på nye markedsanalyser og andre rapporter som har ramlet inn i løpet av dagen. Av verktøy som hjelper meg på kveldstid kan jeg nevne blant annet:

 • Analytics for iPad bruker jeg nesten hver dag, og det er sjelden eller aldri Google Analytics blir brukt rett fra MACen, da analytics for iPad gir meg bortimot 100 prosent av hva jeg er interresert i å analysere.
 • Splashtop HD har blitt min favoritt app for remote desktop, og selv om jeg ikke bruker den like mye som før – trenger rett og slett ikke kanskje – så er det digg å kunne ta den i bruk for å koble seg opp på MACen uten å måtte fysisk bevege meg bort fra iPaden…he,he…
 • SubnetInsight – som den tekniske nerden jeg er, trenger jeg en god app til å fortelle meg hvordan infrastrukturen ser ut der jeg kobler meg opp. Hvor mange enheter er tilkoblet, hva er produsenten av bredbåndsruteren, svitsjen, den trådløse-basestasjonen og mye mer. SubnetInsight er klart den beste appen for å gi deg overblikket.
 • System Activity Monitor hjelper meg å holde iPaden og iPhonen ved like hva gjelder tilgjengelige ressurser og prosesser. Bruk appen til å frigjøre minne og få oversikt over hvordan det står til med resten av padden din, hvilke prosesser som kjører, hvor mye CPUen blir presset, med mer.
 • Skype til iPad har tatt over for mange andre videokonferanseløsninger – selv om Skype strengt talt ikke er en videokonferanseapp, men en videotelefoniapp for å være nøyaktig. Med veldig god lyd og veldig godt bilde kombinert med at nesten «alle» har Skype i en eller annen form, på en eller annet device, gjør Skype til et enkelt valg for å kunne komme i kontakt med andre utover tradisjonell telefoni.
 • Corkulous er en morsom app som lar deg lage en korktavle for din iPad bestående av bilder, tekst, klistrelapper og mye mer. Morsom først og fremst, men jeg bruker den også til å sprite opp egne powerpoint-presentasjoner. Corkulous har greie delingsmuligheter, sende på epost med mer, slik at ikke det skapte innholdet «forblir lukket og låst» på iPaden.
 • Når jeg skal forsøke å være litt kreativ på billedfronten – slik som jeg har vært i dette tilfellet med bilder som illustrerer de forskjellige appene jeg har omtalt, bruker jeg ofte PhotoShake til iPad. Det enkle er ofte det beste, og PhotoShake gjør jobben raskt og enkelt.
 • Har jeg ikke MACen i nærheten og jeg skal skrive et blogginnlegg, redigere tidligere innhold, eller godkjenne/forkaste kommentarer på bloggen, så bruker jeg utelukkende WordPress for den jobben.
 • For lynmeldinger og chat sverger jeg fortsatt til BeeJiveIM til iPad. Nydelig grensesnitt kombinert med støtte for de mest brukte IM-tjenestene gjør denne relativt «gamle» appen til en fortsatt klar vinner for min del.

Så har tiden omsider kommet for å legge seg, og det siste jeg gjør er det samme som det første – stort sett – nettopp å sjekke mail, Facebook, Twitter & Analytiks før jeg kryper til korset.

Det ble noen apps det – og dette er kun de jeg typisk bruker i jobb-sammenheng.

Bilde: FreeDigitalPhotos.net

 

 

 

 

16 Comments

 1. ADM team (@ADMteam)

  14. oktober 2011 at 15:45

  31 favorite apps by RT @hpnhansen:- in Norwegian, but Google translate can help -) http://t.co/53sXNjb7

 2. Her er mine 31 favoritt-apps som hjelper meg å få maksimalt ut av arbeidsdagen: http://t.co/zOA76Y4M #iPad #iPhone #Apps

 3. @IMklepp

  12. oktober 2011 at 19:52

  Business Apps fra tidlig morgen til sent på kveld – http://t.co/PRQoqWFu

 4. @petterjohnny

  12. oktober 2011 at 13:36

  “@hpnhansen: Her er mine 31 favoritt-apps som hjelper meg å få maksimalt ut av arbeidsdagen: http://t.co/td6sEFB8 #iPad #iPhone #Apps”

 5. @Allverdig

  11. oktober 2011 at 20:03

  Business Apps fra tidlig morgen til sent på kveld http://t.co/BzK0D8zH

 6. Her er mine 31 favoritt-apps som hjelper meg å få maksimalt ut av arbeidsdagen: http://t.co/arNuE0z7 #iPad #iPhone #Apps

 7. Aleksander

  11. oktober 2011 at 13:17

  Savner en artikkel med hva slags tilbehør som er et must for iPad og iPhone?

  Alex

 8. #Business #Apps fra tidlig morgen til sent på kveld: http://t.co/NG96HGOl – Apps for #iPad og #iPhone

 9. Topp 31 #Business #Apps til #iPad og #iPhone: http://t.co/6kxJY47h – Slik får du jobben gjort med iPad!

 10. Moskus

  11. oktober 2011 at 08:36

  Linker til artikler med produktnavn kan gi høyere ranking på søkemotorer, I get it. Men jeg får seriøst følelsen av å lese en Wikipedia-artikkel…. 😉

  • Hans-Petter

   11. oktober 2011 at 09:24

   Hei gamle venn.

   Det var ikke meningen å verken få posten til å se ut som en wikipedia-post eller overdrive SEO-rankingen, men å få frem linkene til appene klart og tydelig. Jeg kunne feks valgt å IKKE markere hver link med klar blåfarge og i bold, men fortsatt beholdt linkingen, men valgte å markere de for å få frem alle appene klart og tydelig.

   Tar til meg alle kommentarer og innspill, og skal vurdere å tone det ned til neste gang :)

   Vennlig hilsen, Hans-Petter

 11. Business Apps fra tidlig morgen til sent på kveld: Her er mine 31 favoritt-apps som hjelper meg å få maksimalt u… http://t.co/hjJn4KVZ

 12. Business Apps fra tidlig morgen til sent på kveld – http://t.co/Ep5PcGnS – "Get the job done" med #iPad og #Apps

 13. Geir Olav Lisle

  10. oktober 2011 at 23:08

  Hei,
  Takk for en strålende gjennomgang av verktøy til iPad og iPhone. Veldig hjelpsomt og den beste jeg har sett. Jeg skal oppdatere min egen liste – http://lisle.no/geirolav/verktoy-for-effektiv-arbeidsflyt/ – og prøve ut flere av appene du foreslår,

  Mvh Geir Olav

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blogglistenhits